Skip to content

3 Comentarii

 1. adriana
  octombrie 16, 2009 @ 10:03 am

  nu e ciudat…tot asa stateau lucrurile si pe vremea sfintilor parinti, chiar daca tehnologia nu era asa avansata…

  „În timpul Sinodului al IV-lea Ecumenic de la Calcedon, în anul 451, episcopul Non a predicat în faţa bisericii, remarcând-o pe Margareta şi zicând: „Luaţi aminte la femeia aceasta, de la care eu multă învăţătură am aflat. Socotiţi câte ceasuri a zăbovit în camera ei, spălându-se şi îmbrăcându-se cu ales veşmânt şi împodobindu-se la oglindă cu multă grijă, numai ca să se arate mai frumoasă decât celelalte femei, în faţa oamenilor. Iar noi, care dorim din toată inima să fim bineplăcuţi lui Dumnezeu, ne lenevim şi nu ne silim să împodobim păcătosul nostru suflet, nu ne sârguim să-l spălăm cu lacrimile pocăinţei, nici să-l împodobim cu mărgăritarele faptelor bune, ca să se înfăţişeze cu veşmânt cuviincios în faţa lui Dumnezeu“. Margareta s-a cutremurat de aceste cuvinte şi l-a rugat pe episcop să-i arate calea mântuirii. Episcopul a botezat-o şi i-a schimbat numele în Pelaghia. După ce i-a eliberat pe robi şi şi-a împărţit averea la săraci, Pelaghia s-a îmbrăcat în haine bărbăteşti şi s-a retras într-o chilie de pe Muntele Măslinilor”

  Reply

 2. Lili
  aprilie 26, 2011 @ 5:11 pm

  Aici depinde de fiecare persoana-n parte,cred ca daca vrei iti poti gasi timp pt tot,daca vrei poti avea un echilibru in tot,ideea e sa vrei.

  Reply

 3. Simi
  aprilie 27, 2011 @ 8:11 am

  Hristos a inviat!
  Da din pacate asa este.Si mai demult a fost asa si acuma e asa si tot asa va fi.Oameni si oameni.Avem pretentia ca Dumnezeu sa ne ajute cat de mult si cat de repede, dar noi ce dam in schimb? Nimic.Nici macar alea 2-3 ore cat dureaza slujba de Duminica nu avem rabdare.Si pana la urma e cum inveti de acasa: mergi la biserica si te rogi si ai incredere in D-zeu, sau nu.Eu tot asa zic: fiecare cum poate si cat i-a dat Domnul.Noi sa ne silim sa facem cele bineplacute Celui de Sus, apoi altii faca ce or vrea.Ca din pacate cu de-a sila nu se poate cu nimeni, numai cand are chemare.Am incercat si eu cu altii sa le explic ca e bine de mers la biserica, sa te rogi si sa faci cele de cuvinta, dar pe o ureche le-a intrat si pe alta le-a iesit.
  Si acuma am sa spun un lucru care ni-l tot spune Episcopul nostru: MAMA E LEGATURA DINTRE CER SI PAMANT.MAMA ARE O DATORIE SFANTA.
  Asa cum va fi si mama tot asa vor fi invatati si copii.
  Si in special mamele se ingrijesc de educatia laica si mai putin de ce religioasa. Din pacate isi indeamna copii " sa se descurce in lume" fara sa ia seama ca odata si odata vine vremea scadentei.Si la scadenta ,care sunt sigura ca se va plati pe lumea asta, ne putem intreba de ce primim rele sau bune.
  Doamne ajuta-ne sa ne putem tine de cele bune, si sa nu vedem cele rele.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *