Ciudat cum alegem mult mai uşor cele ale lumii, decât cele pentru suflet

9485456-lg-Ciudat cum  suma de 1 leu  2 lei sau 5 lei ni se pare foarte mare cand trebuie sa o dam pentru Biserica sau pentu o revista sau carte duhovniceasca si atat de mica atunci cand o cheltuim la magazin pentru un capriciu.

-Ciudat cat de greu trec 2 ore atunci cand suntem la slujba Sf Liturghii  si cat de repede trec atunci cand ne uitam la televizor, pescuim sau facem cumparaturi.

-Ciudat cum ne bucuram atunci cand un meci de fotbal intra in prelungiri  dar ne deranjaza cand slujba religioasa  tine putin mai mult ca de obicei.

-Ciudat cum parintii se ingrijesc atat de mult de educatia laica a copiilor si atat de putin de educatia religioasa.

-Ciudat cum fiecare vrem sa ajungem in cer facand ce si cum vrem.

-Ciudat de greu ni se pare sa citim un capitol din Sf Scriptura , din Sf Parinti, un acatist sau o rugaciune , dar cat de usor citim 200-300 de pagini  dintr-un roman de succes.

-Ciudat cum credem noi ce spune o persoana, televiziunea sau un ziar, dar punem la indoiala ce spune Biblia sau Sfintii Parinti.

-Ciudat cum nu ne vin in minte cuvinte pentru a ne ruga si cu cata usurinta gasim cuvinte pentru a ne barfi cunoscutii!

-Ciudat cum ii primim pe unii preoti, duhovnici, predicatori  ce se lauda si ne spun lucruri placute urechilor noastre sii ii respingem pe altii care ne predica neprihanirea, evlavia, pocainta si infranarea

-Ciudat cum avem nevoie de 2-3 saptamani ca sa facem loc in programul nostru, mersului la Biserica si cu cata usurinta ne schimbam planurile pentru evenimentele mondene  chiar in ultimul minut

Ciudat nu-i asa?

Sau poate nu…

(Dani)

(Visited 1 times, 1 visits today)