Skip to content

11 Comentarii

 1. yza
  octombrie 24, 2009 @ 5:45 pm

  Foarte adevarat!
  Am ajuns sa nu mai deosebim ce e bine si ce nu!
  Am ingaduit prea multe, incat acum multe ni se par a fi normale.
  Lumea se uita la ce e la moda.
  Vremurile nu s-au schimbat, noi ne-am tampit!

  Reply

 2. Dana
  octombrie 27, 2009 @ 4:05 pm

  Foarte frumos si util articol! Mi-a placut.

  Reply

 3. dana-v
  februarie 1, 2010 @ 9:49 pm

  in ziua de astazi din pacate si oamenilor trecuti de varsta a treia practica si vorbesc despre desfranare ca si cand ar fi cel mai placut si normal lucru de pe fata pamantului,din pacate noi suntem singuri care putem schimba ceva prin educatia crestina oferita copiilor nostri,pentru ca la adolescenta sa poata deosebi,binele de rau,normalitatea de anormalitate,etc.sper din tot sufletul sa viziteze cat mai multi tineri acest site,fiinca sunt foarte multe lucruri de invatat.

  Reply

 4. Bogdana
  aprilie 4, 2010 @ 7:25 pm

  da, asa e..

  Reply

 5. Jamaica
  aprilie 4, 2010 @ 8:35 pm

  sa nu uitam totusi ca povestile comediilor din zilele noastre sunt rupte din realitate

  Reply

 6. Diana
  iunie 24, 2010 @ 7:24 pm

  🙁 pe cei care nu aproba promiscuitatea unei glume vulgare , societatea ii izoleaza- din pacate. Totusi, mai exista o multime de oameni corecti in relatiile lor cu ceilalti.
  Diana

  Reply

 7. Geo
  iunie 25, 2010 @ 6:28 am

  Nu mai am :no-comments: cuvinte! Cred ca este timpul sa-L marturisim pe Hristos prin faptele noastre( si sa avem seriozitate): incepand cu pastrarea fecioriei sufletului si a trupului! Ca sa putem spune: Hristoase-Iisuse Dumnezeul meu, iata, Iti marturisesc ca Te iubesc si cu fapta si cu cuvantul!
  Fratilor, va rog sa ma iertati.. 🙁 Eu nu sunt vrednica de nimic..ar trebui sa tac si sa lucrez la mine..aceste cuvinte sunt pt mine utopii, eu nici cu degetul mic nu le misc..IERTATI-MA!!! :no-comments:

  Reply

 8. Monica
  iulie 13, 2010 @ 3:55 pm

  Seinfeld chiar nu poate fi pus alaturi, nici macar intr-o lista ca a ta, de Familia Bundy sau ce altceva mai numeai. Nu e nici pe departe, dar nici macar in aceeasi dimensiune temporala cu celelalte.
  Poate ai vrut sa spui ceva, anume ca suntem intoxicati cu pseudo-umor sau cu umor de proasta calitate. Dar Seinfeld e altceva. Si faptul ca ai adus serialul (si comedianul) in asceasta discutie te cam pune pe tine intr-o lumina proasta. Ai bagat in aceeasi lista pe, sa zicem, Coelho si Dostoievski …
  Eu chiar iti recomand sa vezi Seinfeld – un tip genial care ironizeaza ipocrizia unei societati sufocate de prejudecata, NU de valori! Care „rade” pe seama birocratilor … Seinfeld e un film pentru oameni cu bun gust si simt al umorului – trasaturile celor inteligenti.
  Mai recomand si Lie to me sau Leverage – seriale din care putem invata ceva. Noi, tinerii crestini.
  Mult succes!

  Reply

 9. FilkoSe
  noiembrie 17, 2010 @ 11:13 pm

  mmda
  da…bun articol..Doamne ajuta-ne ca avem sufletele mutilate!…si nici macar nu stim asta..

  Reply

 10. Bogdan Munteanu
  ianuarie 6, 2012 @ 11:49 am

  Desigur că majoritatea celor care intră pe Ortodoxia Tinerilor sper că or înţelege că nu e nimic de glumit cu desfrânarea… Ar trebui să facem un mic exerciţiu de imaginaţie, corelând cu ‘glumiţele’ respective nenumăratele necazuri pe care le aduce acest păcat: inimi frânte, deznădejde, boală, avort, divorţ, copii rătăciţi între mamă şi tată…

  Pe de altă parte, nu ştiu cât de conştienţi suntem cu toţii ce fel de umor ne ‘spală’ creierele i cum s-a ajuns de la aparent nevinovate ‘chestii mici’ să se ia în râs adulterul.

  Nu cred că sunt de râs nici glumiţe precum cele de care sunt pline emisiunile TV, dar şi postarile pe YouTube – oameni care se împiedică sau cad, care se lovesc, care fac obiectul unei sumedenii de farse (mai mult sau mai puţin dureroase şi/sau umilitoare).

  Aparent, sunt foarte nevinovate şi amuzante toate fazele acestea, dar nu ne cultivă deloc compasiunea faţă de semeni, ci sunt prima treaptă spre a ajunge insensibili (ba chiar a lua în râs) chestiuni mai grave precum adulterul sau definitive, ca moartea.

  Toate ca toate (sa zicem ca sunt ‘suportabile’), dar când văd – prin reclame, la TV, pe YouTube etc – ‘glumiţe’ legate de moarte, de oameni în coşciuge, ba chiar măscăreli ale slujbelor preoţilor, mi se pare că imaginea decaderii societăţii noastre este deplină…

  Sunt convins că, fără să vrea, la astfel de ‘glumiţe’ sunt expuşi şi oameni care au pierdut recent pe cineva drag la fel cum sunt de convins că toţi cei ce iau în râs această temă nu vor fi ocoliţi de moarte – a celor din jur şi a lor.

  Reply

 11. Administrator
  ianuarie 6, 2012 @ 2:30 pm

  Problema este ca odata ce incepi sa gusti din aceste ”glumite” devii incet incet insensibil si mai apoi badaran in toata regula.
  Toate astea se intampla pe fondul superficialitatii sufletesti. Nu constientizam ca vom da seama pentru fiecare vorba spusa si pentru fiecare gand ascuns.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *