Skip to content

4 Comentarii

  1. Maria Vicol
    aprilie 27, 2013 @ 5:01 pm

    multumesc din suflet pt sansa de a o viziona si de a ma bucura de ea,din pacate nu am reusit sa ajung desi mi-am dorit f tare.regret ca nu am putut veni.am „topait” de bucurie cand am auzit de vizita si posibila conferinta la galati a pr C-tin Necula.sa nu uiti sa-mi aduci afise,sper sa ajung cu bine pana atunci,ce bucurie sa-l pot vedea pe ac parinte.spre rusinea mea nu stiu cine este pr Mihoc(cealalta conferinta),se refera la Pr prof.Mihoc Vasile?
    astept ,cand vei avea tp,postarea conferintei cu d-nul Virgiliu Gheorghe.
    Doamne ajuta!

    Reply

  2. Ana
    aprilie 27, 2013 @ 5:13 pm

    Si eu caut conferinta cu dl Virgiliu Gheorghe

    Reply

  3. cristirg
    iulie 8, 2013 @ 3:02 pm

    Dr Chrila zice foarte multe lucruri folositoare dar din pacate practica homeopatia care este o forma de magie simpatica asa cum zic Oana si Alexandru Iftime
    in Cartea “HOMEOPATIA, o ANALIZA STIINTIFICA SI SPIRITUALA”

    Reply

  4. Dan Tudorache
    iulie 9, 2013 @ 8:34 am

    Doamne ajută, Cristi! Am auzit și eu ieri de titul acesta de carte și chiar sunt curios să vedem argumentele.
    Dar înainte de a critica sau aprecia homeopatia trebuie să avem grijă că și unii și alții am înțeles precis ce înseamnă aceasta. Adică trebuie definită concret. Spre exemplu o definiție clasică a homeopatiei este aceasta:

    ”Homeopatia, este o formă a medicinei alternative, in care medicii tratează pacienții cu preparate foarte diluate, cu substanțe provenite din regnul mineral, vegetal și animal.”
    Desigur, homeopatia are și o latură filozofică pe care nu o invoc aici, dar în principiu latura ei filozofică este cea care provoacă controverse.

    Acum îmi exprim și eu câteva idei, cu mențiunea că subiectul acesta este unul prea puțin cunoscut pentru mine, deci este posibil să greșesc:

    a) Homeopatia este o alternativă controversată. Pe net veți găsi site-uri unde homeopatia este considerată o ramură incontestabilă a medicinei, iar pe altele o veți găsi contestată și chiar demonizată. Și eu cred că va fi controversată mult timp de acum încolo. Dar atâta timp cât unii o laudă și îi recunosc beneficiile iar alții o contestă (mai mult sau mai puțin), fac o deducție simplistă că are ceva bun în ea, dar trebuie să aibe și ceva în neregulă. Altfel nu s-ar mai fi iscat atâta sfadă pe ea.
    Tot aici fac și remarca că dacă există într-adevăr beneficii ale homeopatiei, atunci nu este în interesul industriei farmaceutice să o promoveze, căci asta ar însemna concurență. Deci marile concernuri farmaceutice ar fi foarte interesate să plătească autorități medicale pentru a manipula în scopul eliminării concurenței. Nu zic că asta se întâmplă dar zic că s-ar putea întâmpla asta, atâta timp cât avem precedentul vaccinării ”preventive” în masă, cu efecte negative cât cuprinde dar cu propagandă pozitivă la pătrat.

    b) Atâta timp cât medicația homeopată folosește preparate din creație, eu nu cred că de principiu este vreo problemă să ne folosim de ea, ci din contră. Mă gândesc că atâta timp cât omul este așezat stăpân în creație, i-a dat Dumnezeu și soluții în creație pentru problemele sale medicale. Plantele, mineralele nu sunt puse în slujba omului? Desigur că da. Atunci ne pot fi de folos. La acest punct fac precizarea că ”nu tot ce zboară se mănâncă”, adică nu cred că dacă un preparat homeopat este bazat pe lucruri naturale, neaparat trebuie să vindece boala x. Trebuie într-adevăr făcute teste și statistici, pentru a vedea efectele reale, pe termen scurt și mediu, ale fiecărui preparat în parte.

    c) De remarcat că homeopatia e popularizată mai ales de medicii care au deschidere și față de reiki, cristaloterapie și alte practici orientale, practici total necreștine prin filozofia pe care se bazează. Deci, față de astfel de medici, mai bine să ne ferim cu desăvârșire de ei, indiferent de siguranța beneficiilor homeopate, căci vătămări sufletești ne pun în pericol mântuirea.

    d) Dacă cineva dintre voi se hotărăște să urmeze tratament homeopat, să se edifice foarte bine asupra a ceea ce înseamnă homeopatia în general dar și tratamentul urmat în particular.

    PS: Observație foarte importantă: tratamentul naturist nu este sinonim cu tratamentul homeopat. În vreme ce tratamentul naturist presupune folosirea plantelor și mineralelor care au proprietăți asemănătoare cu medicamentele alopate (spre exemplu, usturoiul și propolisul sunt antibiotici naturali) , homeopatia folosește preparatele naturale pe principiul similitudinii („Asemănătorul pe asemănător tratează” sau, cum spune proverbul romanesc: „Cui pe cui se scoate” ).
    Citez: ”Similitudinea constă în faptul că totalitatea simptomelor și semnelor de boală prezente la un pacient pot fi vindecate de o substanță capabilă să producă simptome similare unei persoane sănătoase. Doar principiul similitudinii este cel care caracterizează această modalitate terapeutică, diferențiind-o de alte metode.”

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *