[Conferințele] „Educație pentru Familie pentru adolescenți și tineri”

Dragilor, începând din luna ianuarie 2022 punem început bun, cu ajutorul lui Dumnezeu, unei serii de 9 conferințe având titlul: „Educație pentru Familie pentru adolescenți și tineri” care vor fi transmise live pe Zoom (meeting ID: 985 589 4917, passcode: biblia) și pe facebook pe contul Ortodoxia Tinerilor.

Scopul acestor conferințe este să-i ajutăm pe tineri să înțeleagă ce este este fecioria, curăția sufletului și a trupului lor, și să-i ajutăm să se pregătească pentru viața de familie sau monahism. Iată care este planul propus al conferințelor până acum, plan care va fi adaptat pe parcurs în funcție de ritmul prezentărilor și al discuțiilor:

1. Marți, 11 ianuarie 2022 – O poți viziona aici: „Păstrează-ţi fecioria! E cel mai mare dar al vieții tale! De ce vor tinerii să scape de fecioria lor?”

2. Marți, 18 ianuarie 2022 „Dependenţa de pornografie şi vindecarea de ea. Reînceperea unei vieţi curate.”

3. Marți, 25 ianuarie 2022 – „Relaţiile intime înainte de căsătorie. Mărturii ale tinerilor despre pierderea sau păstrarea fecioriei.”

4. Marți, 1 februarie 2022 – „Căsătoreşte-te de tânăr, viaţa nu te aşteaptă! Pregătirea pentru viaţa de familie. Marile bucurii şi marile responsabilităţi ale vieţii de familie.”

5. Marți, 8 februarie 2022 – „Concubinajul – cea mai nefericită alegere pentru tineri.”

6. Marți, 15 februarie 2022 – „Familia – o proiecţie a lui Dumnezeu, Sfânta Treime, în lume. Familia şi iubirea nu sunt concepte create de Dumnezeu ci sunt chiar starea de a fi a Persoanelor Dumnezeieşti în Treime.

7. Marți, 22 februarie 2022 – „Căsătorie, monahism sau  singur pe lume? Care este calea mea? Aşteptările greşite de la viitorul soţ / viitoarea soţie.”

8. Joi, 3 martie 2022 – „Cum e viaţa într-o familie creştin ortodoxă? Relaţiile trupeşti fireşti, contracepţia, avortul, înfrânarea şi desfrânarea în familie.”

9. Joi, 10 martie 2022 – „Familii sfinte în Sfânta Scriptură şi în vieţile sfinţilor: Adam şi Eva, Avraam şi Sarra, Iosif şi Asineta, Moise şi Sefora, Ioachim şi Ana, Zaharia şi Elisabeta, etc.”

Conferințele vor fi pregătite și prezentate de noi, administratorii site-ului ortodoxiatinerilor.ro, Claudiu Balan și Dan Tudorache. La conferințe poate participa direct pe Zoom oricine în limita a 100 de persoane, iar pe facebook conferințele pot fi vizionate, în același timp ca pe Zoom, de un număr nelimitat de persoane.

Adolescenții și tinerii care participă la conferințe vor primi în dar pe email cartea „Mii de tineri își păstrează astăzi fecioria până la căsătorie” în format electronic, o carte tipărită în câteva mii de exemplare și în 3 ediții în ultimii ani.

Conferințele se adresează tinerilor de liceu, de facultate și celor care voiesc să-și întemeieze o familie.

Găsiți înregistrarea conferințelor pe site-ul serilebiblice.ro și contul de Soundcloud: Radio Ortodoxia Tinerilor.

(Visited 12 times, 1 visits today)