Contracepția – o cădere din treapta iubirii

Iisus Hristos dătătorul viețiiOdată cu intrarea în era consumerismului, contraceptivele au devenit un „bun de larg consum”, la fel de cerute ca pâinea și laptele. La fiecare casă din supermarket, prezervativele stau cocoțate pe mărci și modele, în rând cu ciocolata și lamele de ras. În farmacii, pilulele contraceptive și-au câștigat și ele brevetul de utilitate, în același rând cu antibioticele sau clasica aspirină. Defapt, dacă stăm bine și ne gândim, în accepțiunea omului contemporan, contraceptivele sunt un supliment alimentar cu proprietăți antibiotice și analgezice pentru „echilibrul” vieții sexuale. În timp ce antibioticul rezolvă infecțiile cu virușii aceștia microscopici, anticoncepționalul rezolvă infecția cu „sarcinile nedorite”. Și în timp ce aspirina se ia pentru a trece durerile de cap, contraceptivele se iau profilactic, ca să nu te apuce durerile de cap…. cu vreun „virus nedorit”, desigur.

Oferta este generoasă, pentru toate gusturile și toate buzunarele. Mai mult decât atât, contraceptivele sunt o investiție necesară pentru echilibrul financiar în familie. Te ajută să nu depășești bugetul alocat prin aparaiția vreunui consumator de fonduri… nedorit.

Să nu uităm că „utilitatea” este cuvântul cheie pentru bunul mers al familiei de astăzi. Totul se aplică pragmatic, totul trebuie să dea randament, să se conformeze cash-flow-ului. Așa încât o sarcină, ca să fie utilă, trebuie să apară „la momentul potrivit”. Deci momentul, trebuie bine ales, bine gândit managerial, nu lăsat la cheremul vreunui „accident” sentimental.

O fi iubirea machiată elegant cu epitete din altare, dar trebuie să fim realiști, căci efectele ei colaterale dau peste cap o grămadă de planuri așa încât trebuie controlate și eventual ajustate în funcție de buget și de prioritățile vieții. Așa se face că iubirea, cu toate consecințele ei naturale, trebuie să respecte politica fiecărei familii, nu să se tot cocoațe deasupra soților, cu pretenții teocratice.

Și astfel, fraților, copilul nenăscut de astăzi a devenit deținutul politic numărul 1 în România, în timp ce familia lui, botezată și cununată ortodox, a ajuns un lagăr de concentrare nazist în care se decide cine să trăiască și cine nu, și mai ales când are voie Dumnezeu să aducă o nouă viață și când nu. Au decăzut soții din treapta iubirii, devenind niște despoți utilitariști care taie și spânzură iubirea de copii pe altarul iubirii de sine iar Dumnezeu a ajuns Un Exilat util doar în momentele de cumpănă.

Așa încât:

a) Nu mai este iubirea cea care aduce spontaneitatea în viața de familie ci aceea care „trebuie” să se conformeze așteptărilor prognozate de la viață. O eventuală sarcină nu mai este noutatea care împrospătează familia, provocând-o să se autodepășească pentru a răspunde unei noi dinamici, ci este o eroare de management, o abatere de la target, o încălcare a planningului. În astfel de „nefericite” cazuri, iubirea nu mai este creatoare ci malformatoare. Așa încât copilul, acest minunat nou început are acum statutul de tumoră intra-uterină, denumită sarcastic „sarcină nedorită”, și care este în cel mai bun caz „îngăduită”, dacă nu extirpată.

b) Nu mai este iubirea cea care se manifestă liber ci devine „infractorul” casnic care trebuie ținut în „siguranță”. Actul iubirii nu mai este lăsat să se manifeste natural, ci trebuie încadrat în regula „calendarului”, în limita de stoc a prezervativelor sau în rețetarul anticoncepționalelor. Adică, iubirea naturală este limitată la anumite drepturi, asemenea pușcăriașilor, nu care cumva să „recidiveze”.

c) Nu mai este iubirea adresată unei alte persoane ci propriei persoane. Atâta timp cât contracepția înseamnă eliminarea posibilității apariției unei noi vieți, iubirea soților are ca unic scop satisfacerea instinctului sexual, unul prin celălalt. În acest caz fiecare soț devine obiect de satisfacere sexuală pentru celălalt, contracepția fiind mijlocul „sigur” de exacerbare a egoismului căci iubirea nu mai iese din limitele instinctului ci este plafonată la nivel de necesitate fiziologică conjugală.

d) Nu mai este iubirea dintre soți catalizatorul care să-i determine să treacă peste toate greutățile vieții ci chiar factorul care îngreunează și mai mult viața. După cum spuneam, orice sarcină care nu intră în așteptările familiei contemporane, este „nedorită”. Eventualul copil este resimțit ca o povară care ar atârna și mai mult de gâtul soților, în rând cu facturile și ratele de la bancă. De aceea, o nouă întrupare a iubirii dintre soți nu mai este o motivație în plus care să-i determine să depășească împreună provocările vieții ci piatra de moară care le înneacă fericirea.

După cum observăm, iubirea soților din ziua de astăzi nu mai este curajoasă ci lașă, de o lașitate deplorabilă. Lucrul acesta este confirmat de milioanele de avorturi făcute în ultimii douăzeci de ani de libertate post-comunistă. Desigur, libertate pentru cei puternici nu pentru pruncii nenăscuți care nu se pot apăra în fața părinților abuzatori, deveniți între timp securiști de casă: filează cu strășnicie activitatea semințelor vieții, acești noi „dușmani ai poporului” și mai ales cenzurează dreptul la viață.

Au ajuns soții să se teamă de propriul rezultat al iubirii și să-l oprime prin orice mijloc, ceea ce arată că defapt au căzut din treapta iubirii pe treapta tiraniei de familie. Trist, trist, trist de tot.
Și totul pornește de la ideea atee și anticreștină că sarcina este un rezultat strict bio-chimic, o consecință dictată de mecanica fluidelor, iar nu o lucare divino-umană, în care Dumnezeu este împreună lucrător cu familia, Cel fără de care nici o familie nu poate mijloci viața.

Contracepția, fiind contra vieții, nu este altceva decât o consecință a unei vieți trăite împotriva Dătătorului de Viață, Cel care a spus „Eu sunt Calea, Adevărul şi Viaţa. Nimeni nu vine la Tatăl Meu decât prin Mine” (Ioan 14:6)

(Dan)

(Visited 21 times, 1 visits today)