Skip to content

8 Comentarii

 1. Ana
  februarie 16, 2013 @ 12:12 pm

  In urma cu vreun an am vazut ptr prima data lucrarea PS Longhin. Am fost mult impresionata de dragostea lui pentru copiii si de dragostea lui pentru orice fiinta.

  L-am urmarit in conferinta asta si am fost uimita pana la lacrimi de cuvantul lui bland.

  El vorbeste despre minuni in felul sfintilor parinti. Minunea nu e minune ci e o normalitate a vietii atunci cand mergi pe Cale.

  Ascultarea cuvantului PS-ului iti lasa in suflet multa liniste si bucurie. Sper ca asta sa fie la cati mai multi dintre noi.

  Reply

 2. ionut
  februarie 16, 2013 @ 8:23 pm

  Doamne ajuta. Nu mai avem cuvinte pentru un asemenea exemplu. Noi cei care il cunoastem personal stim ce este la Banceni, Boian, Molnita. Eu sunt dator mai ales sa-l ascult si sa ma rog pt. PS Longhin caci a fost personal la nunta mea si se roaga necontenit pt. familia noastra. In legatura cu minunea despre fetita inecata noi am fost acolo la manastire ajunsi la putin timp dupa ce s-a intamplat. Am mirosit chiar batista in care a fost degetul Maicii Serafima cu care a atins fruntea Anisoarei cand a inviat. Anul trecut an vazut si fetita in carucior in lavra Sf. treimi din Banceni. Un sfat: mergeti in acele locuri si veti simti ajutorul Maicii Domnului, bucuria si pacea de la o liturghie de noapte, multime de tineri cu copiii multi, cupluri casatorite de tineri. la ultima liturghie din iulie 2012 am ramas uimit: in lavra Sf. Treimi 90% numai tineri, copiii la impartasanie poate chiar 100.

  Reply

 3. Raluca
  februarie 17, 2013 @ 11:15 am

  si eu imi dores sa ajung la manastirile Banceni si Boian,mai ales cea din urma imi place tare mult pt. Icoana Facatoare de Minuni a Maicii Domnului care se afla acolo.mai toti banutii pe care ii primesc ii pun deoparte gandindu-ma numai sa merg la aceasta manastire.

  tare frumos spunea cineva ca manastirea Banceni e manastirea copiilor.

  Reply

 4. Ana
  februarie 17, 2013 @ 2:38 pm

  [b]IonutStanciu[/b]

  Multumesc pentru marturia ta. Astazi am ascultat a treia oara cuvantul parintelui si din nou am trait emotia din cuvintele lui, dragostea pentru copii, mame si familie.

  Imi dau seama ca mult mai adanc este sa-l cunosti pe parinte, sa-l ai alaturi asa cum l-ati avut voi. Ferice de voi. Daca mai tii minte cate ceva de la parintele, impartaseste-l si nou aici.

  [b]Ralumaria[/b], gand frumos ai. Am sa te copiez:)

  Reply

 5. LoredanaPopovici
  februarie 18, 2013 @ 9:39 am

  Si eu am ramas impresionata de cuvintele parintelui. MA incearca mereu un moment de puternica emotie si bucurie in fata lui. In ultimii sapte ani am incercat macar odata pe an, sa ajung acolo, la banceni.In unii ani am reusit si de 2 ori.
  Banceniul e mai mult decat o minune. Minunea cea mare nu sunt mortii inviati, copii bolnavi de Sida vindecati ci faptul ca toata noaptea se slujeste Sfanta Liturghie.Adica incepand cu ora 0:00 si pana a doua zi la 10:00(vreo 5-6 Liturghii pe noapte). De aceea este atata har la Banceni! De aceea se sfintesc oamenii care traiesc acolo!

  Reply

 6. Ana
  februarie 18, 2013 @ 6:23 pm

  [b]Lorep[/b], asta e un fel de Athos si pentru noi ceilalti (adica si ptr partea feminina). Eu cel putin nu am mai auzit in afara de Athos, loc unde sa se savarseasca atatea liturghii. Slava Domnului

  PS: [b]Stie cineva de unde pot online sa invat limba rusa?[/b]

  Reply

 7. Razvan - Gabriel Boboc
  februarie 18, 2013 @ 8:06 pm

  Ionut Stanciu, am si eu o intrebare: e nevoie de pasaport pentru a trece granita in Ucraina? As vrea sa ajung si eu la manastire si vreau sa ma pregatesc din timp 🙂
  Multumesc!

  Reply

 8. albinuta
  februarie 19, 2013 @ 5:59 am

  Doamne ajuta ,am reusit sa vizionez primul filmulet ieri impreuna cu fetita ,ce sa spun emotionant ,as vrea sa pot sa spun si eu ca o sa reusesc sa ajung candva acolo insa nu-mi fac prea multe visuri
  Ana in clasele V-VIII am invatat la scoala limba rusa insa mie mi s-a parut foarte dificila la vremea respectiva ,nu am ramas cu prea multe in minte din ea ,abia daca i-mi mai aduc aminte literele ,regret si eu nespus de mult ca nu am incercat sa fiu mai atenta si sa ma folosesc cat de cat de ceea ce ni s-a predat in scoala .Ce sa-ti spun, mult ajutor de la Dumnezeu pentru a reusi sa gasesti „profesorul”de care ai nevoie

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *