Skip to content

16 Comentarii

 1. Catalin
  mai 7, 2010 @ 9:00 am

  Foarte adevarat… Din pacate, si eu ma numar printre cei slabi care au cazut ispitelor dintre cele mai grave… Imi pare rau. Doamne ajuta!

  Reply

 2. A.
  mai 7, 2010 @ 9:22 am

  Frumos articolul si potrivit zilelor noastre.
  Sa luam aminte la el!

  Reply

 3. Filofteia
  mai 7, 2010 @ 2:00 pm

  Da… e adevarat si frumos! Mai ales noi, cei care suntem parintii, sa luam aminte la el si sa incercam sa urmam pe cat posibil cele zise de Parintele Serafim Rose!

  Reply

 4. omp
  mai 7, 2010 @ 2:43 pm

  …din pacate, in ziua de azi e nevoie si de o „scoala a parintilor”, caci unii copii isi pierd inocenta si datorita influentelor familiale. De ex: un baietel loveste din gresala o fetita, cu paleta. Pe fetita o doare putin, dar ii trece si ar vrea sa se joace in continuare cu baietelul. E de ajuns ca a „vazut” scena bunicul fetitei, ca sa-i interzica TOTAL sa se mai joace cu baietelul… Acelasi baietel, fiind in „conflict” cu un coleg de scoala (care – de altfel – i-ar putea fi prieten), e „sfatuit” de propriul bunic, sa-l impinga si sa-l jigneasca – la randu-i – pe acela, ca nu cumva sa ramana mai prejos…
  Deci, ce pretentii sa mai avem de la bietii copii ???

  Reply

 5. Filofteia
  mai 7, 2010 @ 4:38 pm

  da..omp…am vazut si eu cazuri din-astea….si sunt foarte multe…din pacate, dar macar pe copilasi nostrii sa-i educam spre bine, poate vor fi pilde pt colegii lor de scoala. Nu-i putem schimba pe toti, desi ne dorim ca toti copilasii sa-si pastreze inima curata, sa fie crescuti cu frica de Dumnezeu, dar nu este in puterea noastra decat sa-i crestem in credinta pe copilasii nostrii, si sa incepem cat de devreme putem, chiar daca avem impresia ca nu intelege, el simte. Si ceea ce e cel mai important, noi, parintii sa fim pilde bune pt copiii nostrii. Acum sa va povestesc o intamplare petrecuta acum cateva zile pe strada mea. Trei copilasi se jucau impreuna: 2 baieti si o fetita ( toti de varsta gradinitei). Unul dintre baietei o tot lovea pe fetita cu o lopatica de nisip. Fetita s-a dus in casa si i-a spus mamei ei. Mamica ei a iesit afara si i-a spus frumos baietelului sa nu o mai loveasca pe fetita. Baietelul s-a simtit rusinat si a fugit plangand la mama lui. Aceasta furioasa ca mamica fetitei nu i-a spus ei de ceea ce facuse fiul ei, si i-a spus direct lui, facandu-l sa planga, a inceput sa o jigneasca de fata cu copii, ba i-a tras si o palma zdravana mamicii fetitei. Cei doi baietei si fetita au inceput sa planga speriati de cearta mamicilor. Mamica fetitei, femeie cu credinta in Dumnezeu, crestin-ortodoxa, nu a raspuns cu aceasi moneda ci a stat, si i-a raspuns numai cu cuvinte, unele jignitoare, din cauza furiei, dar nu a lovit-o inapoi. Oare mamica baietelului nu i-a facut ea insasi mai mult rau, decat i-a facut mamica fetitei mustrandu-l putin? M-a durut mult intamplarea aceasta, mai ales ca mamica fetitei imi este prietena apropiata, iar din partea celeilalte nu ma asteptam, stiind-o femeie cumsecade, si ma simt vinovata ca o vorbesc de rau, dar poate va foloseste la ceva, mie mi-a folosit…Va rog nu o judecati, ca poate la randul ei, nici ea nu a primit o educatie corecta din partea parintilor. Eu am judecat fapta ei, desi im pare rau, dar tot nu imi dau seama cum de a reactionat asa… Doamne ajuta!

  Reply

 6. omp
  mai 7, 2010 @ 4:55 pm

  Asa-i, Filoteea, nu-i bine sa-i judecam pe semeni… rugaciunea (pentru toti) ramane singura „arma”…

  Reply

 7. Filofteia
  mai 7, 2010 @ 4:59 pm

  Da, nu-i bine sa judecam, desi de multe ori o facem, mai ales eu. Inca sunt la inceput, dar sper sa cresc in credinta pe masura ce inaintez in varsta, incet cu rabdare si rugaciune!

  Reply

 8. omp
  mai 7, 2010 @ 5:22 pm

  si eu regret ca am dat exemplul de mai sus, dar ma doare sa-l vad necajit, cand stiu ca (respectivul baietel) e un copil deosebit de inteligent, vrea sa se faca preot, desi e abia clasa I-a. Desigur, nici bunicii lor nu-s vinovati… Poate daca ar fi avut si dansii o educatie religioasa la vremea potrivita, ar fi stiut – la randul lor – s-o ofere si nepotilor… Imi cer iertare! Bine ar fi sa putem da – macar pe acest site – doar exemple pozitive…

  Reply

 9. Filofteia
  mai 7, 2010 @ 8:52 pm

  Scumpul de el, in clasa I si viseaza sa se faca preot…Sa-l ajute Dumnezeu sa i se implineasca visul!

  Reply

 10. omp
  mai 7, 2010 @ 9:23 pm

  Dea Domnul, Filofteia! Cel mai tare m-a impresionat urmatoarea lui vorba: „SUNT OBSEDAT DE RELIGIE!!!”…

  Reply

 11. Filofteia
  mai 7, 2010 @ 10:37 pm

  Dragut! Sa-l ajute Dumnezeu ca „obsesia” lui de acum sa dea roade pe viitor!

  Reply

 12. ionutz
  mai 9, 2010 @ 11:12 am

  Frumos articolul!Se refera si la noi mai mari!Ca si noi suntem copii in inima lui Dumnezeu….:-)

  Reply

 13. Veronica
  mai 9, 2010 @ 8:45 pm

  „Lasati copiii sa vina la Mine!”
  Ionutz, bine-ar fi daca Dumnezeu m-ar privi pe mine , ca pe un copil. Dar, tare ma indoiesc!? dupa cate pacate fac. Doamne ai mila!

  Reply

 14. ionutz
  mai 9, 2010 @ 9:20 pm

  VERONICA DRAGA

  Dumnezeu fiind copil nu are cum sa priveasca decat la copilasii pe care i-a creat.Crezi ca un om rau sau care injura nu e un copilas in ochii Sai?Te inseli!El priveste sufletul acela curat pe care i l-a dat la nastere,priveste minunea din el si atunci i se face mila de starea lui in care a ajuns!:-)Doamne ajuta!

  Reply

 15. Maria
  mai 9, 2010 @ 9:23 pm

  Ionutz
  iti multumesc ca mi-ai amintit ceva. iti multumesc mult.

  Reply

 16. ionutz
  mai 9, 2010 @ 9:38 pm

  Slava lui Dumnezeu pentru toate!!!!

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *