Skip to content

2 Comentarii

 1. ionut
  decembrie 26, 2012 @ 8:59 pm

  Doamne ajuta. fara cuvinte aceste marturii. Sunt uimitoare.Oare ce vom zice noi cei de azi la judecata? Daca acesti copiii au putut rezista oare noi de ce nu putem rezista ispitelor?
  Din cauza putinei noaste credinte. sa ne trezim pana nu este prea tarziu. Imi aduc aminte si de marturiile unui alt mare om al lui Dumnezeu care a stat 17 ani in puscariile comuniste si anume:TRAIAN DORZ, apostolul, cantaretul si poetul Golgotei de la Mizies Bihor

  Reply

 2. Laura Stifter
  decembrie 21, 2013 @ 5:07 pm

  Astăzi se împlinesc 24 de ani de la Revoluţia română din 1989.
  Am văzut, acum câteva ore, un documentar despre tinerii şi adolescenţii ucişi în Timişoara şi Bucureşti… şi încă nu-mi pot reveni emoţional după ceea ce am văzut… 🙁
  Tineri de vârsta noastră, studenţi şi chiar elevi liceeni, ucişi în bătaie, striviţi de tancuri, împuşcaţi… doar pentru că au îndrăznit să strige: „libertate”.
  Au arătat-o inclusiv pe mama unui tânăr de 17 ani, care spunea cum fiul ei a fost călcat de tanc şi, fiindcă n-a murit, a fost legat, târât pe jos, înjunghiat şi împuşcat. Un copil de 17 ani! 🙁
  Cunosc personal un domn deosebit de credincios, care a fost arestat, la revoluţie, împreună cu soţia lui însărcinată. Erau amândoi studenţi. Au fost maltrataţi grav…
  Ştiu că am scris cât se poate de incoerent, dar sunt foarte impresionată… şi aş vrea ca, în aceste zile de sărbătoare, să nu-i uităm pe cei cărora le datorăm libertatea de a mărturisi: „Hristos S-a născut”!
  Ei au murit pentru libertatea noastră!
  Erau tineri, aşa cum suntem noi acum.
  Aveau dreptul la viaţă şi la libertate.
  Noi cum putem preţui cu adevărat, în mod concret, jertfa lor?
  Cred că doar într-un singur mod (în afară de rugăciunile pentru ei, desigur):
  având grijă de libertatea noastră, nelăsându-ne manipulaţi de cei care spun că „atunci era mai bine”; pe scurt, fiind… buni la istorie!
  Dacă aş putea, i-aş aduna pe toţi nostalgicii după regimul comunist totalitar antihristic, i-aş duce într-o sală mare şi i-aş obliga să vizioneze, timp de câteva ore, imagini şi mărturii ale celor persecutaţi în acei ani, începând cu cei distruşi fizic şi psihic la închisoarea din Piteşti şi încheind cu tinerii martiri ai revoluţiei.
  După aceea, le-aş cere să-i privească în ochi pe părinţii acelor tineri omorâţi şi să-şi expună argumentele lor despre cât de bine era în comunism.
  Şi dacă tot nu şi-ar schimba părerea… le-aş organiza o excursie în Coreea de Nord, dar o excursie în timpul căreia să trăiască împreună cu localnicii, să le înţeleagă suferinţa, temerile, traumele sufleteşti, să poată discuta cu ei despre viaţa de teroare în care sunt ţinuţi.
  Dumnezeu să-i odihnească în pace pe cei care au preţuit mai mult libertatea noastră decât viaţa lor!
  Veşnica lor pomenire!!!

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *