Excursie în creasta Făgăraşului (15 – 23 aug. 2020). Impresii și fotografii

Ne-am întors cu bine din cea mai grea excursie pe munte pe care asociația noastră a organizat-o până acum: 8 zile pe creasta Făgărașului. Am plecat duminică 16 august 2020, de ziua Sfinților Martiri Brâncoveni, de la Mănăstirea Turnu Roșu și ne-am întors duminică 23 august 2020 la Mănăstirea Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus, deși planul inițial era să coborâm la Plaiul Foii și apoi să ajungem la Zărnești.

Am avut 2 zile de ploaie pline și în rest soare și voie bună. Pe traseu nu ne-a plouat, dar cât am stat la refugiul de la Călțun trei nopți și 2 zile a plouat în continuu. Cu ajutorul Domnului majoritatea din noi a reușit să parcurgă acest traseu lung cu echipamentul de campare în spinare. Am avut bucuria de a-l avea printre noi pe Părintele Nicolae Capșa din județul Neamț și pe domnul profesor Gheorghe Butuc, alături de care ne-am rugat și am discutat împreună diverse subiecte legate de viața noastră alături de Dumnezeu.

Am trăit 8 zile pe care nu le vom uitat niciodată, în inima munților, în condiții uneori grele, care ne-au dus în situația să ne ajutăm unii pe alții, să ne jertfim unii pentru alții, să ne îngăduim și să ne iubim aproapele ca pe noi înșine. Am urcat și coborât câteva vârfuri de peste 2000 de metri, printre care Negoiu, Viștea, Moldoveanu, Lăițel, Vânătarea lui Buteanu și altele, am ajuns să vedem lacurile Avrig, Colțun, Bâlea, Capra, Buda, Podul Giurgiului și Podragu  și ne-am bucurat de cele mai frumoase priveliști montane din România.

(Visited 73 times, 1 visits today)