Skip to content

3 Comentarii

 1. Guest
  septembrie 27, 2010 @ 4:08 pm

  Este foarte adevarat ca ” viata duhovniceasca este cea care trebuie sa guverneze atat in planul familiei cat si in cel profesional” si ca ” lucrarea noastra trebuie sa fie legata si intre-patrunsa, nu izolata”. Eu am simţit efectul acestui dezechilibru pe pielea mea, de multe ori planul profesional a ocupat primul loc, nu mai aveam timp de nimic, toata ziua invatam sau eram la servici(iar la servici ştiu doar când plec, niciodată când mă întorc)şi acest prim loc pe care i l-am oferit planului profesional a avut repercursiuni asupra familiei şi a vieţii duhovniceşti. Mulţumesc lui Dumnezeu că mi-am dat seama la timp de acest dezechilibru. A fost o vreme în care nu aveam timp aproape deloc de rugăciune, de biserică, iar cand aceasta distanţare de biserică s-a acutizat, am ajuns la un adevarat colaps duhovnicesc şi nu mă mai bucuram de nimic, nici acasă cu familia mea, nici la servici. Nici o realizare, oricât de însemnată ar fi fost ea, nu mai însemna ceva. Atunci mi-am dat seama ca încet, încet, adun semne şi simtome ale depresiei. Mulţumesc lui Dumnezeu că nu m-a parasit, deşi eu aproape îl părăsisem…deşi mă amăgeam ca este mereu prezent în mintea mea, şi că Dumnezeu este oriunde. Abia când am „restabilit” legătura cu biserica, rugăciunea şi implicit cu Dumnezeu, am simţit că mă pot bucura de toate şi atunci
  s-a „văzut atat in casa, cat si la servici ca intr-adevar credinta este roditoare, nu teorie nelucratoare, pentru ca in mod firesc viata duhovniceasca este cea care rasfrange Adevarul si frumusetea lui Hristos asupra vietii de familie si asupra vietii profesionale”.

  Pace,bucurie şi echilibru în viata duhovniceasca, viata de familie şi cea profesionala!

  Domnul să ne ajute să împletim frânghia pe care să călătorim înapoi spre Dumnezeu şi spre viata veşnică!

  Reply

 2. Diana
  septembrie 27, 2010 @ 4:16 pm

  Comentariu de mai sus imi apartine.

  Reply

 3. Tatiana
  mai 2, 2012 @ 3:15 pm

  Mare adevar, Dumnezeu trebuie sa guverneze. Eu am fost foarte constiincioasa la facultate,cariera pentru mine ocupa un loc important, cind am inceput sa lucrez nu prea aveam timp pentru rugaciune, dupa care mi-am dat seama-cariera e nimic (un mijloc de a-ti cistiga existenta).Imi pare rau ca l-am detronat pe Dumnezeu in momentele alea.In viata pe prim plan este Dumnezeu,familia si dupa cariera!

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *