Caută articole în site » Caută articole în site »

Campanii

Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie Tu de ce crezi in Dumnezeu

 Euharistia continua Ziua Creatorului

Doi balerini cu handicapuri grele, el fara un picior, ea fara o mana, au aratat lumii ca dansul nu este frumos in virtutea desavarsirii individuale, ci in virtutea desavarsitei comuniuni.

Cine ar fi putut sa creada ca doi oameni cu atata neputinta, pot dansa impreuna atat de minunat?

Desi in mod individual le lipsesc lucruri esentiale, totusi femeia si barbatul alcatuiesc un intreg caruia nu-i lipseste nimic. Lipsa unui picior si a unei maini, nu i-a impiedicat ca impreuna sa danseze cu atata curaj, cu atata eleganta, duiosie, veselie si demnitate, asa cum arareori se poate vedea. Si de aceea, in ciuda handicapurilor proprii de care sufereau, totusi impreuna au fost desavarsiti.

De aceea este minunata taina casatoriei, pentru ca desi handicapurile sufletesti ale sotilor sunt deseori evidente, totusi impreuna pot sa fie desavarsiti. Nimeni nu calca pragul casatoriei crestine desavarsit sufleteste, ci fiecare aduce cu sine un handicap de care va depinde si celalalt sot: patimi, neputinte si nestiinta. Insa dragostea duhovniceasca dintre soti, dragostea dumnezeiasca, acopera toate neajunsurile individuale si desavarseste omul, barbat si femeie. Asa ca, la fel ca in acest dans de balet, casatoria crestina nu este minunata in virtutea faptului ca cei doi soti ar putea fi desavarsiti individual, ci in virtutea faptului ca desi sunt neputinciosi, totusi dragostea lor se desavarseste in Hristos Domnul.

Daca am fost atenti la detalii, am fi putut realiza ca balerinii nostri nu ar fi putut dansa atat de minunat fara sa se foloseasca de un element esential: carja. Fara carja barbatul nu ar mai fi putut sa mearga din pricina handicapului si nu ar mai fi putut sa-si sprijine partenera de dans, care la randul ei nu ar mai fi putut sa danseze atat de vesel si armonios. La fel si in casatoria crestina, sotii au o carja in care sa se sprijine mereu si aceea este dreapta credinta. Credinta in Dumnezeu este cea care ne tine drepti, care ne ajuta sa nu ne prabusim sub propriile handicapuri sufletesti, credinta in Dumnezeu este cea care tine sotii uniti si le desavarseste dragostea, precum acea carja a desavarsit dansul celor doi balerini.

Amintindu-ne inca odata de acest dans minunat, am putut vedea cat de emotionat a fost publicul care a asistat la acel dans. Cata bucurie simteau toti acei oameni care se desfatau cu acel minunat dans.

Tot asa si in casatoria crestina, dragostea dintre soti nu este menita sa fie inchisa, ci mereu deschisa spre Dumnezeu si spre oameni. Casatoria crestina este menita sa fie o candela aprinsa in altarul lui Dumnezeu, o candela care sa lumineze si sa bucure lumea intreaga. Dragostea dintre sotii crestini nu se limiteaza in mod egoist pentru a aduce bucurie doar sotilor, ci se rasfrange cu prisosinta tuturor celor care o privesc. De aceea sotii crestini sunt o bucurie pentru lumea intreaga, un fel de a arata cat de frumosi si minunati sunt oamenii alaturi de Dumnezeu.

Iata aceasta este esenta casatoriei crestine: dansul mantuirii de pe muzica vietii, in care sotii invata sa bucure pe Dumnezeu si pe oameni.

Pentru a putea lăsa un comentariu la acest articol trebuei să te înregistrezi. Creaţi un cont

Revista Creatorul Universului

100 de pagini full-color glossy în format A4 cu o calitate grafică foarte bună.
Detalii aici.

Formular login

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Linkuri

 

   Portalul Doxologia

Colțișorul meu de rugăciune

Fapte ale demnității românești