Caută articole în site » Caută articole în site »

Campanii

Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie Tu de ce crezi in Dumnezeu

 Euharistia continua Ziua Creatorului

&g

mercedesmercedesCiteam prin Vieţile Sfinţilor o întâmplare foarte frumoasă care mi-a rămas ca o pildă de mare folos. O femeie desfrânată foarte frumos îmbrăcată, machiată, aranjată, trece prin faţa bisericii unde în acel moment se afla o mulţime de oameni împreună cu episcopul acelui loc. Cei de acolo erau veniţi la biserică pentru slujbă iar acea desfrânată trecea printre ei, probabil ducându-se la unul dintre "clienţi". Cei care au văzut-o au început s-o judece şi s-o vorbească de rău, dar episcopul prezent între ei a început s-o laude zicând: dacă am acorda şi noi atâta timp îngrijirii sufletului pe cât acordă această femeie îngrijirii trupului ei, am fi foarte departe. Dacă am sta şi noi ore în şir să ne rugăm cum stă ea ore în şir să se facă frumoasă, am fi foarte aproape de Dumnezeu.

Printr-o întâmplare cineva  m-a invitat să urc într-un Mercedes clasa S ca să-mi arate ce fel e şi ce dotari are, bucuros că de abia a fost cumpărată, el fiind doar şoferul acelei maşini şi nu proprietarul. Am urcat în maşină şi am stat vreo 10 minute şi mi-a arătat toate comenzile, gadgeturile şi butonaşele. Eram foarte încântat, era pentru prima dată în viaţa mea când urcam într-o astfel de maşină, mai văzusem doar în reviste sau la televizor ceea ce vedem cu ochii meu atunci.

Maşina este perfectă, interiorul excepţional, orice detaliu este gândit şi aranjat cu atenţie şi minuţiozitate. Totul este electric, proiectat să fie uşor de intuit şi de folosit. Am văzut multe maşini dar cei de la Mercedes duc totul la desăvârşire, totul este perfect, fără greşeală, nici o cută pe scaune, nici o linie de design neuniformă, nici o pată, nici o urmă, nici un spaţiu fără un scop precis, nimic nu lipseşte, maşina are absolut orice trebuie şi mult mai mult...;

Tata îmi spunea că în viaţă trebuie să faci lucrurile frumos ca să-ţi fie drag de ele după ce le-ai terminat. Şi o altă vorbă spunea că "dacă faci un lucru, să-l faci bine aşa încât să nu mai pună mâna cineva după tine." Inginerii şi designerii de la Mercedes au creat o maşină de o calitate excepţională, mult peste maşinile de pe piaţă.

În loc să judecăm aşa cum au făcut cei din faţa bisericii pe acea desfrânată, ar trebuie să luam aminte la cum ar trebui să fie făcut un lucru. Dacă ne-am face toţi oamenii treaba, fiecare la locul lui, aşa cum şi-o fac cei de la Mercedes lumea în care trăim ar fi foarte departe. Dacă toţi am insista aşa de mult asupra calităţii şi asupra detaliilor din lucrul pe care-l facem atunci rezultatul ar fi sigur altul.

Dacă am acorda şi noi atâta atenţie sufletului aşa cum au acordat cei de la Mercedes acestei maşini, O! Doamne ce aproape am fi de Tine. Dacă am avea şi noi atâtea virtuţi în suflet pe câte dotari interioare are această maşină O! ce lume frumoasă ar fi.

Dacă am avea şi noi grijă de aproapele nostru aşa cum au grijă de cei de la Mercedes de confortul clienţilor lor, ar fi mult mai multă dragoste în lume.

Mântuitorul nostru ne spune să fim desăvârşiţi precum Tatăl nostru Cel din ceruri este. Dar noi care suntem astăzi aşa de întinaţi cu cele lumeşti, cum putem şti desăvârşirea Tatălui? Să luam exemplu, la început, de la lucrurile ce ne înconjoară care sunt făcute în mod desărvârşit. Să ne gândim ce este oare în mintea şi în sufletul unui om care face un lucru fără greşeală, aproape de perfecţiune?

Oare noi nu putem fi la fel ?

(Claudiu)

 

 

 

Pentru a putea lăsa un comentariu la acest articol trebuei să te înregistrezi. Creaţi un cont

Revista Creatorul Universului

100 de pagini full-color glossy în format A4 cu o calitate grafică foarte bună.
Detalii aici.

Formular login

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Linkuri

 

   Portalul Doxologia

Colțișorul meu de rugăciune

Fapte ale demnității românești