Caută articole în site » Caută articole în site »

Campanii

Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie Tu de ce crezi in Dumnezeu

 Euharistia continua Ziua Creatorului

3327056-md3327056-mdAm auzit vorbindu-se despre reîncarnare în mai multe rânduri, în glumă sau în serios. Am văzut că subiectul reîncarnării este foarte prezent în filmele de la Hollywood şi-n gândirea de tip New age, influenţând subtil pe cei carora se adresează. Ce este teoria reîncarnării?

Cei care susţin această teorie spun că sufletul omului după moarte, ia un alt trup şi se naşte iar pe pământ trăind o altă viaţă. Astfel ei susţin că într-o viaţă anterioară eu aş fi putut fi un fluture sau o larvă, un iepure sau un cal iar după moarte trupul meu se va duce în pământ dar eu voi lua alt trup, de pisică, de câine sau orice altceva, şi voi începe o nouă viaţă.

Fiecare persoană creată de Dumnezeu este unică şi specială, are un caracter aparte, o înclinaţie anume, un har deosebit. Fiecare om este creat de Dumnezeu după chipul şi asemănarea Lui, după chipul Tatălui, al Fiului şi al Duhului Sfânt, aşa cum un copilas seamănă cu mama şi tata la trup şi la suflet.

Părintele Stăniloaie spunea aşa frumos că Sfinţii Părinţi nu vorbesc niciodată de trup separat de suflet, ci mereu împreună unul cu altul. Când suferă trupul, suferă şi sufletul; când se bucură sufletul are pace şi trupul. Noi putem face această împărţire între trup şi suflet doar la nivel mental, la nivel conceptual, dar în realitate niciodată, pentru ca este imposibil. Sufletul este aşa legat de trup încât trupul n-ar avea viaţă fără suflet iar sufletul fără trup n-ar avea formă şi chip.

Nu mă pot gândi la fetiţa mea fără să mă gândesc la zâmbetul ei, la ochişorii ei plini de bucurie şi lumină, la râsul ei, la faţa ei blândă... Nu mă pot gândi la nimeni fără să mă gândesc la chipul lui, la vocea lui, la ochii lui, la caracterul lui, la ce are el special. Sufletul înfrumuseţează trupul din interior dându-i frumuseţe,  iar trupul exprimă stările sufletului în exterior.

La moarte sufletul se duce în faţa lui Dumnezeu pentru judecata particulară iar trupul se duce în pământ de unde a ieşit. După ce toţi oamenii vor muri, la judecata universală toate trupurile vor fi înviate de Dumnezeu şi unite cu sufletele lor pentru veşnicie. Şi astfel vom avea fiecare trupul pe care l-am avut de la naştere, aşa cum ni l-am păstrat: unii hrănindu-l mereu cu plăceri stricăcioase şi vătămătoare, alţii cu harul lui Dumnezeu prin rugăciune şi post. Unii vor sta pe veşnicie trup şi suflet în iad, iar ceilalţi se vor bucura trup şi suflet de lumina lui Dumnezeu în veşnicie.

Teoria reîncarnării este falsă şi se împotriveşte lui Dumnezeu care El însuşi ca Persoana S-a făcut om pentru veşnicie . Fiul lui Dumnezeu S-a făcut om ca să fie mai aproape de noi. Astfel astăzi Fiul lui Dumnezeu, unul din Treime împreună cu Tatăl şi cu Fiul este în acelaşi timp şi Dumnezeu şi om, şi va rămâne pentru veşnicie şi Dumnezeu şi om, ca să ne arate cât de mult a iubit el pe oameni.

Aşa cum Dumnezeu Fiul a luat trup de om şi-l va purta pentru veşnicie aşa şi eu care sunt creat după chipul şi asemănarea Lui, voi purta acest trup pentru veşnicie. Nu se poate ca sufletul meu să se-ncarneze în pisică iar trupul meu să dispară căci sufletul şi trupul meu s-au şlefuit împreună unul pe altul, au crescut împreună,  s-au format împreună, s-au influenţat şi au conlucrat mereu.

Teoria reîncarnării este falsă:

  • căci nu-L recunoaşte pe Dumnezeu care l-a făcut pe om bărbat şi femeie în acelaşi timp. Deci omul este în acelaşi timp comuniune de persoane aşa cum Dumnezeu e comuniune de Persoane.
  • pentru că elimină responsabilitatea omului în faţa lui Dumnezue la judeca finală, diluând viaţa în mai multe vieţi presupuse.
  • pentru că animalele deşi au trup şi suflet ele nu sunt raţionale, nu au conştiinaţa binelui sau răului, nu sunt creatoare, nu seamănă cu Dumnezeu.
  • pentru că trupul este templu al Duhului Sfânt, locaş al lui Dumnezeu.
  • pentru că nu recunoaşte unicitatea unei persoane în raport cu întreaga creaţie.
  • etc.

(Balan Claudiu)

Pentru a putea lăsa un comentariu la acest articol trebuei să te înregistrezi. Creaţi un cont

Revista Creatorul Universului

100 de pagini full-color glossy în format A4 cu o calitate grafică foarte bună.
Detalii aici.

Formular login

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Linkuri

 

   Portalul Doxologia

Colțișorul meu de rugăciune

Fapte ale demnității românești