Caută articole în site » Caută articole în site »

Campanii

Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie Tu de ce crezi in Dumnezeu

 Euharistia continua Ziua Creatorului

„O uniformitate atât de minunată în sistemul planetar trebuie privită neapărat ca rezultat al unei lucrări de mare chibzuinţă şi orânduire, zice marele matematician, fizician, astronom şi filosof englez Newton (1642-1727). Același lucru este şi cu uniformitatea care se constată în corpurile animalelor.

Dacă, in afară de aceasta, priviţi îndeosebi prima plăsmuire chiar a acestor părţi din corp, care au o structură aşa de delicată, ca de pildă aceea a ochilor, urechilor, creierului, muşchilor, inimii, plămânilor... dacă adăugaţi la aceste consideraţii şi pe acelea privitoare la instinctul animalelor şi insectelor, veţi fi de acord că toată această lucrare, meşteşugit făcută, nu poate fi decât efectul înţelepciunii şi inteligenţei unui AGENT puternic pururea viu care, fiind de faţă pretutindeni, este capabil să mişte corpurile... mai mult decât putem noi, prin propria noastră voinţă, să punem în mişcare propriul nostru corp. Cine să facă toate acestea dacă nu Dumnezeu?” (Isaac Newton)

Să ne oprim puţin asupra corpului uman, propune marele literat, educator şi învăţat francez Francois Fenelon (1651-1715]. Să privim acest corp; el este acoperit în unele locuri cu o piele atât de subţire şi delicată pentru împodobirea corpului. Dacă această piele care face corpul aşa de plăcut şi de un aşa de frumos colorit ar fi scoasă, acelaşi corp ar fi hidos şi ar produce chiar groază. Această piele este străpunsă de găuri pretutindeni ca un ciur. Deşi sudoarea iese în afară prin aceşti pori, totuşi sângele nu se scurge niciodată prin ei şi nici apa din afară nu intră prin ei.

Dar cine nu va admira construcţia oaselor? Ele sunt foarte tari şi cu toate acestea sunt pline de nenumărate găuri care le fac mai uşoare. Ele sunt găurite şi in locurile prin care trec ligamentele pentru a le lega pe unele cu altele. Mai mult, extremităţile lor sunt mai groase decât mijlocul şi formează două capete semirotunde pentru a da putinţa ca un os să se învârtească mai uşor pe altul şi pentru ca totul să se poată indoi fără greutate. [...]

Mâinile sunt o ţesătură de nervi şi oscioare legate unele de altele care au toată tăria şi toată mlădierea trebuitoare pentru a pipăi, a apuca, pentru a se prinde, a arunca, a ţine şi a împinge. Degetele, ale căror capete sunt prevăzute cu unghii, sunt făcute pentru a indeplini meşteşuguri minunate. [...] Ochii sunt ca nişte oglinzi în care se zugrăvesc rând pe rând şi fără tulburare, în fundul retinei, toate obiectele lumii întregi. Ce mână a ştiut şi a putut să facă toate acestea?

"Toate cărţile la un loc nu cuprind mai mult decât acest argument: când văd un ceas a cărui limbă este construită ca să arate orele, îmi dau seama că o fiinţă inteligentă a orânduit piesele acestei maşini pentru ca limba să arate orele. Tot aşa, când văd maşinăriile corpului omenesc, îmi dau seama că o fiinţă inteligentă a orânduit aceste organe. [...] Trebuie să fii stupid ca să nu recunoşti Autorul; trebuie să fii nebun pentru a nu-L adora”. (Voltaire. Poet şi prozator francez 1694-1778, Oeuvres complêtes, vol. XXIV, paginile 10-11)

(Se întorc morții acasă - Cornel Constantin Ciomâzgă, Editura Cartea Actuală 3C, p.210-212)

Pentru a putea lăsa un comentariu la acest articol trebuei să te înregistrezi. Creaţi un cont

Revista Creatorul Universului

100 de pagini full-color glossy în format A4 cu o calitate grafică foarte bună.
Detalii aici.

Formular login

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Linkuri

 

   Portalul Doxologia

Colțișorul meu de rugăciune

Fapte ale demnității românești