Caută articole în site » Caută articole în site »

Campanii

Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie Tu de ce crezi in Dumnezeu

 Euharistia continua Ziua Creatorului

img_6593img_6593Teoria evoluţionismului care se predă în şcoli astăzi în mai toată lumea, susţine prin aşa zişii "oameni de ştiinţă" că omul a evoluat din maimuţă iar Biserica Ortodoxă susţine prin sfinţi (oamenii cu o viaţă deosebită) şi crede cu putere că Dumnezeu a creat omul după chipul şi asemănarea Lui în a şasea zi a creării lumii.

Evoluţioniştii susţin că omul a evoluat dintr-un mamifer fără prea multă minte, care ştia cel mai bine să se caţăre dintr-un copac în altul şi să mănânce banane iar sfinţii Bisericii susţin că omul a fost creat de o Fiinţă atotputernică, raţională, nelimitată, neînchipuită de mintea umană şi mai presus de orice inteligenţă, care a creat tot universul.

Evoluţioniştii nu vorbesc nimic despre ce va fi cu noi oamenii după moarte, spunând că omul va dispărea ca un vapor de apă şi nu va mai fi. Astfel pentru ei existenţa omului pe pământ nu are un scop definit, ci e aleatorie, întâmplătoare şi fără nici o finalitate, fiecare putând să facă ce vrea pentru că oricum totul se va sfârşi.

Dar sfinţii Bisericii (oamenii apropiaţi şi luminaţi de Dumnezeu) susţin că omul a fost creat după chipul şi asemănarea lui Dumnezeu pentru a fi veşnic şi a se bucura alături de El în împărăţia cerurilor.

Cum Dumnezeu a creat tot universul aşa şi omul este creator: crează continuu modelând materia în mii şi mii de feluri, dând mii şi mii de forme, culori, aranjamente şi scopuri fiecărui lucru, prin ideile sale.

Cum Dumnezeu este stăpân peste toată creaţia aşa şi omul este stăpân peste toate impunându-se prin inteligenţa sa asupra animalelor, păsărilor, peştilor, reliefului, condiţiilor climatice, cosmosului, etc.

Cum Dumnezeu este veşnic aşa şi omul are în el dorinţa de a fi veşnic şi de a fi mereu fericit, de a nu suferi niciodată, de a sta mereu împreună cu cei dragi în veşnicie.

Cum Dumnezeu e Personal (întreit în persoane: Tatăl, Fiul şi Duhul Sfânt) şi nu este singur aşa şi omul a fost creat bărbat şi femeie ca să fie mereu împreună. Omul complet, omul adevărat este bărbat şi femeie.

Cum Dumnezeu e raţional, gândeşte, simte, vorbeşte şi iubeşte aşa şi omul are puterea de a-şi exprima gândurile prin cuvinte, are sentimente, gândeşte şi interacţionează cu celelalte persoane.

Noi oamenii tindem mereu către mai bine, mai mult, mai frumos, vrem mereu să descoperim, să cunoaştem să explorăm, niciodată nu ne săturăm, se vede că suntem proiectaţi pentru veşnicie. Căutările noastre îşi găsesc rostul numai în Dumnezeu şi cu Dumnezeu, Care ne-a explicat aşa frumos care e viaţa veşnică:

"Şi aceasta este viaţa veşnică: Să Te cunoască pe Tine, singurul Dumnezeu adevărat, şi pe Iisus Hristos pe Care L-ai trimis." (In.17,3)

Mă pot mulţumi oare cu gândul că provin dintr-o maimuţă şi o să ajung nimic?

(Balan Claudiu)

Pentru a putea lăsa un comentariu la acest articol trebuei să te înregistrezi. Creaţi un cont

Revista Creatorul Universului

100 de pagini full-color glossy în format A4 cu o calitate grafică foarte bună.
Detalii aici.

Formular login

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Linkuri

 

   Portalul Doxologia

Colțișorul meu de rugăciune

Fapte ale demnității românești