Caută articole în site » Caută articole în site »

Campanii

Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie Tu de ce crezi in Dumnezeu

 Euharistia continua Ziua Creatorului

Putine sunt canalele de stiri, emisiuni si documentare care sa nu fie cuprinse de intunericul lumii pacatoase de astazi, ce fuge disperata de lumina Adevarului, sau mai bine spus de Dumnezeu. Tot asa se intampla si cu celebrele canale Discovery Channel, Animal Planet si National Geographic.

In cele ce urmeaza nu contest intreaga activitate de cunoastere si cercetare pe care o prezinta aceste trusturi media, caci ofera si materiale foarte obiective, insa de fiecare data cand vine vorba despre existenta umana si despre viata, contest cu fermitate filozofia ateista ascunsa sub masca stiintei, adica acea atitudine lipsita de fapte si dovezi stiintifice, care a dus la pervertirea stiintei in pseudo-stiinta menita sa ascunda adevarul lucrurilor: faptul ca avem un Creator si toata lumea aceasta atarna de El.

De cate mii de ori nu am auzit afirmatii filozofice nedemonstrate stiintific, dar promulgate ca dogma stiintifica de necontestat, cum ar fi:

"Universul a aparut printr-o explozie numita Big-Bang"

"Universul are miliarde de ani vechime"

"Viata pe pamant a aparut intamplator acum cateva sute de milioande de ani, in oceanul primordial"

"Dinozaurii au disparut acum cca 65 milioane de ani"

"Omul are un stramos comun cu maimuta"

"Mama natură ascunde atâtea secrete..."

Toate aceste ipoteze nedemonstrate si nedemonstrabile, sunt repetate mereu, si mereu in orice documentar despre univers, despre diversitatea, complexitatea si frumusetea naturii,  si despre tot ceea ce inseamna viata si existenta omului pe pamant, ca si cum aceste ipoteze ar fi fapte dovedite stintific.

Astfel, cei mai multi tineri sunt intoxicati cu aceste minciuni, mai ales cand nu-si pun probleme existentiale si cand nu-si consolideaza cunostitele despre istoria omenirii. In acest mod ei asimileaza teoria evolutionista de-a gata fara sa cerceteze, fara sa caute si fara sa afle adevarul lucrurilor, nesesizand si neintelegand ca odata cu adoptarea teoriei evolutioniste li se schimba toata perceptia despre mediul inconjuratori, despre viata si mai ales despre moralitate.

Dupa maxima "Repetă o minciună de un milion de ori şi va deveni adevăr", tot asa se intampla cu minciuna milioanelor si miliardelor de ani evolutioniste care sunt repetate pe canalele TV de sute de mii de ori, iar acum sunt considerate drept adevar incontestabil de catre cei mai mult oameni.

Dar orbirea aceasta nu este numai din cauza propagandei evolutioniste (atee) care se face, caci inselarea isi gaseste teren propice pentru a creste mai ales din cauza ignorantei personale in ceea ce priveste lucrurile existentiale. Dar oricine va cerceta sincer si lipsit de prejudecati istoria, stiinta si natura inconjuratoare afla pana la urma ca lucrurile stau cu totul altfel decat sunt prezentate oficial.

Astazi, putini sunt cei care mai stiu si constientizeaza ca pamantul are doar cateva mii de ani vechime. Si mai putini sunt cei care stiu ca insasi istoria lumii detine documente de necontestat, care au ca reper cronologic anul de la facerea lumii. Cronicari celebri precum Miron Costin si Grigore Ureche povestesc firul istoriei, facand mereu trimitere la anul de la intemeierea lumii:

"Letopisetulu Ţării Moldovei de la Aaron vodă încoace, de unde este parasitu de Ureche Vornicul de tara de giosu in orasu in Iasi, in anul de la zidirea lumiei 7183, iara de la nasterea Mantuitorului lumii, lui Iisus Hristos, 1675".

Pe deasupra nici macar alt calendar, fie el chinezesc, ebraic, coreean sau hindus, nu arata ca pamantul ar avea o vechime mai mare de cateva mii de ani. Iata cum insasi istoria lumii este in contradictie flagranta cu "milioanele" de ani evolutioniste.

Totusi propanganda evolutionista a canalelor documentare Discovery & Co. nu se opreste aici. Caci pe de o parte se promoveaza religia atee (naturalismul) iar pe de alta parte se denigreaza crestinismul. La cele mai mari sarbatori crestine (nasterea si invierea Domnului) se difuzeaza mereu documentare care sa arunce cu noroi peste autenticitatea Sfintei Scripturi, sau o umbra de indoiala in ceea ce priveste veridicitatea relatarilor din Biblie. Dar mai ales, se contesta dumnezeirea Mantuitorului.

Se emit fel de fel de ipoteze si teorii in ceea ce priveste viata Mantuitorului si relatarile din Biblie, fara insa a exista vreo dovada istorica sau stiintifica a acestor ipoteze. Astfel de idei sunt:

"Se zice ca Iisus Hristos ar fi avut familie"

"Se crede ca adevaratul mormant al Lui Iisus nu era cel relatat in biblie"

"Copilaria Lui Iisus este un mister"

„Biblia contine coduri secrete”

Lista acestor ipoteze este mult mai lunga, dar nici una dintre ele nu are un suport stiintific real, ci doar unul speculativ, de natura filozofica.

Deci tabloul propagandei evolutioniste este in felul urmator: se sustin in mod amanuntit ipoteze despre cand, cum si in ce fel s-a dezvoltat viata pe pamant acum multe "miliarde" de ani, dar totul pluteste in „negura” atunci cand vine vorba de istoria omenirii de acum abia 2000 de ani, atata timp cat este vorba de persoana lui Hristos.

Se spune cu usurinta si exactitate unde a aparut viata, cum a aparut, cate „milioane” de ani au trait diferite vietuitoare, cand si de ce au disparut acestea, se spune cu exactitate acum cate „milioane” de ani a aparut omul, dar cand vine vorba de fapte consemnate istoric in Biblie despre ceea ce s-a intamplat acum 2000 de ani, atitudinea celor care stau in spatele canalelor Discovery si Natural Geographic, se schimba la 180 de grade: se contesta orice, totul devine probabil, relativ, nu se recunoaste daca lucrurile s-au intamplat chiar asa cum au relatat evanghelistii, apoi se emit cu cea mai mare usurita zeci si sute de variante care sa fie oricum, dar numai la fel ca varianta istorica nu.

Dar tot acest tablou, de la un capat la altul, arata ca oamenii care fug de adevar nu fac stiinta, ci pseudo-stiinta, folosindu-se cu nerusinare de autoritatea si capacitatea stiintei, pentru a demonstra filozofii si crezuri personale neancorate in realitate.

De ce toate acestea? Pentru ca adevarul deranjeaza! Iar adevarul este personal, este o Persoana: Iisus Hristos. Si insusi Hristos, cel contestat si hulit de atei, eretici si toti iubitorii minciunii, a spus-o ca sa stim „Pe voi lumea nu poate să vă urască, dar pe Mine Mă urăşte, pentru că Eu mărturisesc despre ea că lucrurile ei sunt rele. „ (Ev. Ioan 7:7)

De aceea avem parte de atata propaganda evolutionista si atata zel pseudo-stiintific pe astfel de canale care ar trebui sa prezinte adevarul asa cum il arata istoria si natura inconjuratoare. Insa intotdeauna, cand vine vorba de taina vietii si a existentei, adevarul este mistificat de iubitorii pacatului, pentru ca deranjeaza placerea de a savarsi pacatul. Si ce deranjeaza cel mai mult decat faptul ca intr-o zi vom da socoteala de toate nedreptatile si nelegiurile proprii in fata Unui drept Judecator care nu poate fi mintit si inselat de nimeni?

Noi iubim stiinta cea adevarata, care nu este supusa prejudecatilor si nu este condusa de sentimentalism personal, ci miscata de dorinta sincera de a afla adevarul lucrurilor, oricare ar fi acela, si oricat de mult ar deranja propria persoana.

„Şi veţi cunoaşte adevărul, iar adevărul vă va face liberi.” (Mantuitorul lumii, Iisus Hristos)

Pentru a putea lăsa un comentariu la acest articol trebuei să te înregistrezi. Creaţi un cont

Revista Creatorul Universului

100 de pagini full-color glossy în format A4 cu o calitate grafică foarte bună.
Detalii aici.

Formular login

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Linkuri

 

   Portalul Doxologia

Colțișorul meu de rugăciune

Fapte ale demnității românești