Caută articole în site » Caută articole în site »

Campanii

Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie Tu de ce crezi in Dumnezeu

 Euharistia continua Ziua Creatorului

Una dintre cele mai palpabile confruntări pentru un ortodox aflat în pragul iniţierii în lumea duhovnicească este faptul că e împiedicat de lumea de aburi în care trăim şi de societatea, care promovează şi inoculează în minţile oamenilor şi mai ales ale tinerilor, asasinaţi moral şi spiritual de mici, învăţături strâmbe, eretice, cu scopul de a ne ţine departe de Adevăr. Una din aceste piedici este teoria existenţei extratereştrilor ce începe să îşi pună amprenta asupra umanităţii că o ciumă, astfel încât pe lângă tot ceea ce promovează mass-media, lumea e din ce în ce mai influenţată de acest fapt.

Prin urmare, constatând cu stupoare că foarte multe persoane din jurul meu cred asta, chiar şi unii preoţi, sunt consternat dar în acelaşi timp mă simt şi nevoit de a spune oamenilor în urma umilelor mele cugetări şi cercetări duhovniceşti care este adevărul şi voi începe prin a spune că şi eu fără să duc o prea mare luptă de convingere cu sufletul meu am acceptat iniţial ceea ce tot auzeam la televizor şi la alte persoane, faptul că Universul este atât de mare încât este imposibil să fim singuri şi că sigur există civilizaţii extraterestre.

În primul rând omul smintit întorcând spatele lui Dumnezeu, uitând de armonia, realizată prin virtuţi dar mai cu seamă prin iubire şi ascultare, a avut mereu dorinţa asta de a cunoaşte cât mai multe, dar atât de puţine spre folosul mântuirii. Ne dorim atât de mult să cunoaştem atât de multe despre Univers încât uitam să ne punem pe noi înşine la punct întâi. Punctul de plecare al acestei teorii stă în teoriile unor oameni de ştiinţă fără Dumnezeu, fără credinţă, smintiţi fără măsură, în viaţa cărora Hristos nu joacă niciun rol sau unul mult prea episodic pentru a fi luat în considerare. Dar oare se întreabă cineva, înainte să vină ei cu o asemenea teorie, dacă au cercetat măcar puţin Sfânta Scriptură sau orice fel de scriere a Sfinţilor Părinţi? Toţi pun înainte argumentul că “Nu scrie nicăieri în Biblie că nu există extratereştrii.”

Dar nici că există nu spune, un ortodox cu simţire deduce faptul că Dumnezeu a făcut doar om după chipul şi asemănarea Sa. Și cum deduce asta? Simplu, începând să pătrundă în profunzimea Ortodoxiei, în frumuseţea ei, în duhul Sfinţilor Părinţi. Au fost atâtea Sfinte Sinoade şi nu numai, nu avem nici măcar o singură menţionare a sfinţilor părinţi, a proorocilor, a apostolilor despre extratereştrii cum că ar exista. Ne lăsăm prea uşor păcăliţi de semne pe cer şi de relatări ale oamenilor care fiind chiar într-o anume stare de posedare, spun că iluzia satanei este un adevăr de necontestat.

Ba nu este, în comparaţie cu învăţătura ortodoxă în manifestarea ei mistică, nu există termen de comparaţie, nu are niciun fundament riguros. De unde ştim noi că s-a găsit într-adevăr viaţa pe Marte? Omul este naiv şi uşor influenţabil, trăim într-o lume a propagandei şi a iluziei de care numai trezvia inimii şi a minţii ne mai poate apăra. Doar luând-o simplu şi cronologic putem să începem cu etapa creaţiei şi ordinea ei.

De ce a creat Dumnezeu omul ultimul? Trei răspunsuri avem aici:

1. Cu scopul de a pregăti totul pentru om.

2. Ca omul să conducă toată creaţia în comuniune cu Dumnezeu.

3. Omul este clar cununa creaţiei şi nicio altă fiinţă extraterestră. A creat pe Adam cel dintâi, omul în perfectă stare, fără păcat. Omul este singura fiinţă cu conştiinţă şi judecata proprie şi iată că sufletul unui om este mai preţios decât tot universul pentru că doar el are mântuire proprie. Până şi timpul l-a creat Hristos numai pentru om, la fel şi Pământul, care după cum spune IPS Justinian Chira al Maramureşului este mai de preţ şi decât aurul, cel mai de preţ pentru că dintr-un pumn de pământ ies toate. Aici e minunea! Ies flori, arome, culori, toate, mai ales noi.

Explic toate acestea ca să ajungem să înţelegem exact acea deducţie de care vorbeam mai sus, faptul că în esenţă Hristos iubeşte atât de mult omul şi a dovedit atât de mult că suntem atât de importanţi pentru El ca să ieşim din nepăsare, să pricepem că este cu neputinţă să iubească altceva mai presus decât pe noi.

Istoria este plină de oameni care au vrut să fie dumnezei dar numai Dumnezeu a vrut să fie om, ce dovadă este mai mare decât Întruparea, Răstignirea şi Răscumpărarea omului? Prin toate acestea Hristos a transfigurat lumea, ne-a oferit mântuirea, pe Maica Domnului care este cea mai aproape de scaunul Sfintei Treimi şi mai cu seamă ridică omul în Sfânta Treime prin smerenia și curăția sufletului ei.

Hristos în Sfânta Treime este prezent şi cu trupul. Ce cinste mai mare decât asta vrem? Aşa ca să existe oare o fiinţă extraterestră superioară? Cugetaţi bine la acest lucru. De aceea IPS Justinian Chira spune că “Hristos este Fiul Omului, adică omul în adevăratul sens al cuvântului”. Iar mai departe Pr. Arsenie Papacioc spune că “omul este singura verigă posibilă de legătură dintre Dumnezeu şi creaţie, omului i s-a încredinţat marea răspundere să supravegheze întreaga creaţie.

Mai mult decât atât tot Pr. Arsenie ne învaţă aşa:” Sunt îngerii geloşi pe noi că noi putem fi dumnezei după trup (...) omul este fiinţă aleasă, el depăşeşte puterea heruvimilor şi a serafimilor prin preoţie şi haruri.” Ce înţelegem de aici? În primul rând că suntem mai presus decât îngerii pentru că ne putem îndumnezeii mai ales prin Sfânta Împărtăşanie, pentru că “cine se împărtăşeşte primeşte în el toată dumnezeirea”, iar în al doilea rând că preotul prin Harul primit are un uriaş Dar.

În final omule trebuie să pricepi că “tu eşti un microcosmos în care se oglindeşte un macrocosmos.” Dacă după toate aceste argumente aţi început măcar un pic să le conștientizați şi să simţiţi iubirea lui Hristos faţă de noi şi identitatea divină pe care omul o are, veţi înţelege că astfel de teorii sunt insipide şi că unde ştiinţa şi raţiunea nu au răspunsul sau au răspunsuri greşite, dreapta credinţă va merge tot timpul până la capăt în Adevăr.

Doamne miluieşte!

(Andrei Petrache, 20 de ani)

Pentru a putea lăsa un comentariu la acest articol trebuei să te înregistrezi. Creaţi un cont

Revista Creatorul Universului

100 de pagini full-color glossy în format A4 cu o calitate grafică foarte bună.
Detalii aici.

Formular login

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Linkuri

 

   Portalul Doxologia

Colțișorul meu de rugăciune

Fapte ale demnității românești