Caută articole în site » Caută articole în site »

Campanii

Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie Tu de ce crezi in Dumnezeu

 Euharistia continua Ziua Creatorului

In anii de copilarie ai microscopului, cand acesta nu putea oferi din punct de vedere tehnic, adancimea, claritatea si complexitatea lucrurilor studiate, Jacques Godbout infocat sustinator al evolutionismului, a facut urmatoarea afirmatie: "trebuie amintit elevilor că duşmanii credincioşilor sunt în primul rând microscopul şi telescopul"

Intre timp, tehonologia de atunci a evoluat enorm de mult, astfel incat astazi putem spune ca Jacques Godbout s-a inselat amarnic in afirmatia sa caci tocmai teoria evolutiei este pusa la zid de evolutia tehnologiei, care ne descopera complexitatea lumii inconjuratoare pe care numai intamplare nu o putem numi.

Să aruncăm o privire la o bacterie. Ceea ce a văzut Darwin la un microscop rudimentar părea destul de primitiv – un glob de materia numită „protoplasmă” – şi şi-a spus că acolo sunt câteva componente elementare care ar putea fi uşor puse laolaltă.

Astăzi ştim că bacteriile conţin mecanisme moleculare complexe, fiecare bacterie fiind mult mai sofisticată decât o uzină auto cu roboţi industriali şi un centru de comandă complex.

Aşa cum arătau biologul Jonathan Wells şi matematicianul William Dembski, „este adevărat că celulele eucariote sunt cele mai complicate celule pe care le cunoaştem. Însă cele mai simple forme de viaţă pe care le ştim, celulele procariote (cum ar fi bacteriile, care nu au un nucleu) sunt şi ele însele extrem de complexe. Mai mult, acestea sunt, în fiecare privinţă, la fel de avansate ca şi celulele eucariote – dacă eucariotele ar fi nişte laptopuri de ultimă generaţie, procariotele ar fi telefoanele mobile de ultimă generaţie... Nu există nici o dovadă a unor forme de viaţă mai timpurii şi mai primitive, din care să fi evoluat procariotele” (How to Be an Intellectually Fulfilled Atheist (or Not), 2008, pag. 4).

Aceşti doi autori menţionează apoi ce au în comun aceste două celule în termeni de complexitate:

 Procesarea, stocarea şi accesarea informaţiei.

 Limbaje artificiale şi sisteme de decodare a lor.

 Dispozitive de detecţia, corecţia şi verificarea erorilor, pentru comenzi de calitate.

 Tehnologie digitală de inserare de date.

 Sisteme de transport şi distribuţie.

 Sistem de adresare automată în funcţie de amplasare.

 Procese de asamblare care folosesc construcţii prefabricate şi modulare.

 "Instalaţii de producţie robotizată" auto-reproductive.

Vedem astfel că celulele sunt mult mai complexe şi mai sofisticate decât îşi închipuia Darwin. Cum ar fi putut pura întâmplare să producă acestea, când ingineria omului nu le poate produce? De fapt, nici măcar un fir de păr uman nu a putut fi reprodus în laborator.

Pentru a putea lăsa un comentariu la acest articol trebuei să te înregistrezi. Creaţi un cont

Revista Creatorul Universului

100 de pagini full-color glossy în format A4 cu o calitate grafică foarte bună.
Detalii aici.

Formular login

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Linkuri

 

   Portalul Doxologia

Colțișorul meu de rugăciune

Fapte ale demnității românești