Skip to content

4 Comentarii

 1. RaduT
  mai 12, 2011 @ 3:52 pm

  Foarte bun articolul!

  Reply

 2. andrei alex
  mai 12, 2011 @ 5:43 pm

  Ce este rau, imediat se raspandeste, ce e bun .. se pierde pe drum incet incet. Ma doare sufletul cand vad oameni si chiar prieteni care nu au o parere buna despre biserica, din simplul fapt ca ‘au auzit de pe la nu stiu cine/sau au vazut la tv’ ca unii din clerul bisericesc mai calca stramb, nu respecta canoanele..sau chiar ca sunt implicati in afaceri etc. Nu am ezitat sa le vorbesc si sa le spun ca nu e nimeni fara de pacat decat unul Dumnezeu, toti gresim. Cu aceasta ocazie mi-am amintit ce spunea parintele Cleopa despre preoti, ca niciodata pacatele lor nu se amesteca cu harul lui Dumnezeu, si ca trebuie sa facem ce spune preotul nu ce face [daca este ceva rau].

  Reply

 3. Gili
  mai 12, 2011 @ 6:20 pm

  Apreciere
  Imi place cum ai facut corelarea si conexiunea intre textul Scripturii si contextul actual.Ai impletit cu maistrie experienta personala cu aplicarea relevanta a adevarului biblic.Ai pricepere in folosirea cuvintelor si inspiratie de Sus.Sa fie lucrul acesta spre slava Tatalui si spre luminarea,pocainta si vindecarea multora!

  Reply

 4. ellena
  mai 12, 2011 @ 10:46 pm

  ~Crestinii , cartea de vizita a lui Dumnezeu in lume~ da ,dar mie frica ca de multe ori nu reprezentam o imagine tocmai cum ar vrea Stapanul , nu ne facem intocmai datoria pentru care suntem angajati s-o implinim, si astfel deludem, poate, de multe ori fara sa realizam… Eu cea dintai, stiu ca de multe ori nu am implinit asteparile care poate altii le aveau de la mine, si de multe ori imi vine acest gand :oare eu las ceva bun in urma mea, oare reuseste cineva sa vada prin mine pe Dumnezeu ,pe Cel pe care ar trebui ca eu sa-L reprezint si ma mai ia asa cate un gand de mandrie si zic ca poate as putea sa schimb pe altii, ca taman as putea sa fiu un exemplu, ca poate daca arat bunatate si smerenie pot fi "o carte de vizita", dar, ce ma amagesc?! Ar tebui intai sa invatam sa nu ne mai deludem pe noi insine, sa implinim intai asteptarile pe care Dumnezeu le are de la noi ca doar astfel o sa implinim asteptarile pe care le avem pentru noi insine si apoi o sa ne fie foarte usor sa nu deludem asteptarile altora… In ceea ce priveste asteptarile pe care le avem noi de la altii cred ca depaseste masura asteptarilor pe care le avem noi pentru noi insine! De multe ori am gandit oare de ce cutare sau cutare nu e ca mine, de ce s-a departat de Dumnezeu si nu mai vede nimic al Lui ,de ce nu vede ca eu ii vreau binele, de ce nu suporta sa vorbesc despre Dumnezeu , despre biserica, despre preoti sau despre "sfintii" din timpurile noaste, de ce?… cred ca sunt prea multe intrebari care incep cu ~de ce?~, si cred ca tocmai in aceasta consta greseala noastra ca nu incercam sa fim un exemplu ci incercam sa-i transformam pe altii in exemple , spunandu-le cum credem noi ca ar trebui sa fie , astfel prin comportamentul nostru ii sufocam si ii facem sa se departeze si mai mult,da pornim la atac cu gandul de a face un bine si fara sa realizam, sfarsim nu tocmai bine caci in loc sa castigam un suflet il pierdem!
  Personal am realizat ca daca nu reusesc sa ma schimb pe mine si sa fiu un exemplu degeaba astept pe altii sa se schimbe. De o buna perioada de timp ma lupt cu mine insami ,incercand sa fiu mai rabdatoare sa incerc sa arat dragoste si deschidere catre anumite persoane , in special catre una care m-a dezamagit extraordinar de mult ,dar de multe ori ceea ce construiesc in timp intr-un moment de suparare cand parca se aduna toate, distrug totul, nu reusesc sa ma depasesc pe mine insami sa fac eu ceea ce astept de la altii sa faca , sa fiu eu cea puternica ,sa fiu eu sprijinul pe care altii ar trebui sa-mi fie , sa fiu eu exemplul pe care pe care eu astept ca altii sa fie! Astfel in incercarea mea disperata de a fi un exemplu sfarsesc a fi mai rau decat aceia pe care eu as vrea sa-i schimb, de ce spun ca mai rau , pentru ca fapta mea atarna mai greu deoarece eu ,fiu a lui Dumnezeu, care cunosc Slava Sa nemasurata si cunosc voia Sa si poruncile Sale ,totusi gresesc, iar aceia poate in nestiinta lor si din cauza faptului ca nu-L cunosc pe Dumnezeu gresesc…
  Nu voiesc altceva decat ca Dumnezeu sa-mi dea intelepcine in fapte , rabdare si dragoste si mai presus, sa am adevarata cunoastere de sine , asta doresc tuturor crestinilor sa nu "-)emisioneze niciodata de la munca in care au fost angajati"…

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *