Skip to content

5 Comentarii

 1. Badea Patricia
  decembrie 1, 2011 @ 9:15 am

  Vai, deci parca acest articol a fost scris exact pentru mine! Am primit raspunsul la foarte multe intrebari care ma chinuiau in ultima vreme, multumesc mult Claudiu pentru articol.
  Dumnezeu sa ne ajute pe toti sa ne impartasim cat mai des cu Trupul si Sangele Mantuitorului!

  Reply

 2. Administrator
  decembrie 1, 2011 @ 10:22 am

  Cu placere Patricia!

  Asta e esenta credintei noastre. De aceea sfintii spun ca Ortodoxia nu e filozofie, nu este un sistem de gandire ci este comuniune reala cu Dumnezeu, intalnire reala cu el in noi.

  Doamne ajuta!

  Reply

 3. Andreea
  decembrie 1, 2011 @ 9:26 pm

  Da, asa e!Sincer, prin aceasta poti deosebi un om care se impartaseste cu Trupul si Sangele Mantuitorului, si unul care nu vrea. De aceea sunt multi oameni nervosi, tristi, plini de zbuciumul acesta interior care le macina sufletul incetul cu incetul! Am invatat foarte multe de la parintele meu duhovnic, si a fost persoana care m-a ajutat foarte mult pana acum. Noi trebuie doar sa ne ajutam si sa ne rugam mai mult unii pentru altii, si sa le spunem si celor care nu se impartasesc, cat de important este acest lucru! Sper ca nu am suparat pe nimeni, scriind aceste randuri… Domnul sa ne ajute sa mergem pe drumul cel bun! Multa pace si bucurie celor care citesc acest articol!

  Reply

 4. elena
  decembrie 2, 2011 @ 10:42 pm

  M-am regasit si eu in acest articol…Am avut deseori perioade de ispite si cadeam si ma ridicam iar de multe ori deznadajduiam si-i spuneam lui Dumnezeu de ce nu pot sa fiu asa cum as vrea, apoi ma spovedeam si ma impartaseam si simteam foarte mult harul lui Dumnezeu , dar uneori desi luam cu mine pe Hristos ma munceau din nou ispite si ma tulburam si iar cadeam…Apoi, dupa atat timp cand incercam sa ma schimb, am realizat ca de fapt stau pe loc sau mai rau mergeam inapoi , nu inainte! Stam si ma gandeam, unde e problema , desi stiam cu exactitate unde e , parca nu aveam putere sa o scot la iveala, si dintr-o data mi-a venit gandul s-o iau de la capat, stiam cat era de frumos la inceput cand l-am descoperit cu adevarat pe Hristos, nu doar asa superficial, si m-am gandit trebuie sa fie ceva acolo facut stramb care nu imi da voie sa inaintez…Si am inceput din nou cu o spovedanie amanuntita, ca prima spovedanie, si trebuie sa marturisesc ca dupa ce m-am impartasit am simtit putin cate putin ca ceva s-a schimbat in mine, ispite sunt,dar parca nu mai e la fel… Sf. Impartasanie ne uneste cu Hristos, dar fara spovedanie si asumarea tuturor pacatelor e ca samanta care repede isi arata rodul dar se usuca la fel de repede ,deoarece nu gaseste pamant sa prinda radacina. E foarte important sa ne spovedim cat mai des ca in lumea asta plina de pacate si ispite se uita foarte usor sau se trece repede cu vederea unele pacate si ajungem sa nu le mai vedem clar, dar odata ce tinem o legatura stransa cu Hristos reusim sa distingem mai bine sagetile diavolilor. Fericiti sunt cei care au posibilitatea sa merga duminica de duminica la biserica ! Ajuta foarte mult participarea la Sfanta Liturghie nu doar atunci cand se merge la marturisit, eu am fost obisnuita astfel, iar atunci cand am fost nevoita sa merg la biserica odata la 40 zile ,cand ma marturiseam, uneori mai mult, mi-a fost incredibil de greu si am vazut cat de mult „face”…

  Reply

 5. elena
  decembrie 2, 2011 @ 11:03 pm

  Am simtit ispitele mai mari si caderile mai mari, dar am reusit intr-un final sa dau stabilitate sufletului meu si am vazut ca fara o relatie de stabilitate cu Dumnezeu sufletul o ia si pe ici si pe colo, iar toate frustrarile , nelinistea, insingurare, gandurile vin cand tu nu reusesti sa faci pace cu tine insuti si simti cum simtirile sufletului pier incet , incet…fara Harul Duhului Sfant! Anumite comportamente, stari de multe ori mi le justificam, dar toate erau strans legate de cum ma raportam eu cu mine si cu Dumnezeu si stiu ca departarile mele si egosmul , increderea ca puterea vine din launtrul meu si mandria mea subtila m-au facut sa ma lovesc de zidul caderilor si sa ma ranesc, pana m-am trezit si mi-am insusit faptul ca eu nu as avea nici o putere atat timp cat Dumnezeu nu mi-ar da-o , sau as avea putere limitata de firea mea care tinde mai mult spre placeri lumesti.
  Ma iertati ca m-am lungit, Doamne ajuta!

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *