Skip to content

8 Comentarii

 1. Stefan Viorel Cristian
  martie 27, 2014 @ 8:14 am

  „Oare dacă fiinţa iubită te-ar pune pe o cruce ai putea să-i mai spui că o iubeşti?”- daca as stii ca e cu voia Domnului si ca sacrificiul adus omului nu reprezinta o departare de la El sigur ca as face asta si as mai avea puterea de a iubi acea fiinta.
  „Mori în timp ce iubeşti. Mori când începi să iubeşti.”- ce vreti sa spuneti prin asta? Faceti-ma, va rog, sa inteleg!

  Reply

 2. Florin
  martie 28, 2014 @ 8:22 pm

  „Dragostea toate le suferă,toate le crede,toate le nădăjduiește,toate le rabdă.”

  Reply

 3. Laura Stifter
  martie 28, 2014 @ 9:10 pm

  Georgiana dragă, tu mereu scrii foarte frumos şi ai o gândire profundă – asta deja nici nu mă mai miră… 🙂
  Problema e că, de data asta…
  te-ai întrecut pe tine însăţi!
  Este incredibil, minunat cum ai putut să-ţi exprimi gândurile!… Cât de poetic, cât de clar, cât de convingător… cât de adevărat!
  Dumnezeu să-ţi înmulţească acest dar!
  Şi să-l înmulţeşti şi tu!!!
  Cu multă bucurie şi admiraţie,
  Laura

  Reply

 4. Ludmila Doina
  martie 29, 2014 @ 10:45 am

  Doamne ajuta!
  Voi comenta doar titlul, cu toate ca am citit tot articolul, care este de inteles pe unele locuri, iar pe altele nu te-ai prea facut inteleasa, poate de teama de a nu te descoperi complet. Dar de ce sa nu o faci, daca esti in IUBIRE?

  Banuiesc ca in titlu te-ai referit la o cruce imaginara.
  Pai, daca ti-a facut persoana iubita asa ceva, sa te tintuiasca pe cruce, crezi ca mai sta sa se inchine la crucea pe care te-a pus, si asteapta sa-i mai faci declaratii? NU! Pleaca mai departe si-si ia alta cruce, dar pe tine te tine tintuita bine pe crucea care ti-a dat-o. De ce? Sunt multe motive pentru care o face o astfel de persoana nedemna. Si atunci uita de declaratii, si lipeste-te de Hristos, care sta pe cruce impreuna cu tine, facandu-ti-o mai usoara.
  Nu mai alergi dupa el/ea cu crucea-n spate sa-i declari, ca ar fi penibil, ci stai cuminte pe cruce, ca a fost cu ingaduinta Celui de Sus, si eventual mai dai cate o lacrima de mila celui/celei care ti-a facut-o. Dar stai pe cruce pana la capat; capat care este atunci cand te dau altii jos de pe cruce, fiind de inteles ca singur n-o mai poti face.

  Si atunci ce avem de facut? SA NE DUCEM CRUCEA PANA LA CAPAT!

  Reply

 5. Irina
  martie 29, 2014 @ 8:11 pm

  Frumos dezvăluit! Cred că este vorba despre ”agape” – iubirea supremă, jertfelnică.. pe care o avem de învățat de la Hristos, da.

  În iubirea dintre soți cred că ea se împletește și cu celelalte forme.
  Și chiar dacă trebuie să ne jertfim pentru cel căruia i-am jurat iubire, în același timp și el se jertfește pentru noi. Mă gândesc că dacă iubirea este de ambele părți (așa cum ar trebui să fie în căsătorie), soții nu ar trebui să se”răstignească” unul pe celălalt, ci să-și ”poarte sarcinile”. Așa încât iubirea celuilalt mă mângâie și mă vindecă, deși eu sunt gata să mă răstignesc.

  Sper că nu spun greșit..

  Reply

 6. Luminita Niculescu
  iunie 10, 2015 @ 12:33 pm

  Dragă Georgiana,

  Ce minunăţie de eseu despre iubire ai scris! Emoţionant, răscolitor, plin de adevăr! L-am citit adineauri, la un an şi aproape trei luni după ce l-ai scris, şi-i sunt mult recunoscătoare Proniei pentru c-a ajuns şi la inima mea exact atunci când trec printr-o mare cumpănă sufletească. Scrierea ta este un balsam, o mângâiere, o adiere de har plămădită din lacrimi şi lumină. Îţi mulţumesc pentru felul în care îţi lucrezi talantul, dăruindu-ne şi nouă din darurile tale! Să te ocrotească Bunul Dumnezeu pas cu pas, gând cu gând, cuvânt de cuvânt şi să-ţi binecuvinteze viaţa şi iubirea!

  Reply

 7. Ana
  aprilie 11, 2016 @ 6:38 pm

  Pana unde te „rastignesti” pentru celalalt, daca persoana de care esti indragostit nu e ortodoxa? Si iti cere sa-ti sacrifici credinta pentru dragostea voastra?

  Reply

 8. constantin1993
  aprilie 12, 2016 @ 3:44 pm

  @AMG_ana: Cred ca ti-ai raspuns singura la intrebare.Credinta fiecarei persoane difera, unii sunt mai credinciosi , altii mai putin credinciosi, iar altii deloc, dar nu, nu se merita sa schimbi credinta pt cineva. Pentru mine, religia (crestina ortodoxa) e ca un cordon ombilical, sunt altii care au suferit mult mai mult (gen Constantin Brancoveanu) iar eu sa-mi schimb religia doar ca imi zice cineva……..NICIODATA.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *