Cu adevarăt lacrima unui păcătos este cea mai de pret!

6479159-mdDumnezeu ingaduie sa vina asupra oamenilor dezastre spre a trezi lumea din somnul mortal al pacatului, caci s-ar trezi cineva din desfatari, daca nu ar suferi ori trupeste ori in robia pacatului? Sau omului bogat care permanent se desfateaza in cele lumesti va lua aminte la cele dumnezeiesti? Oare nu va lua aminte la cele dumnezeiesti atunci cand viata lui e in mainile Domnului? Cu siguranta ca atunci, caci se aseamana lumea de azi cu cea din vremea lui Noe cand de Noe isi bateau joc pentru ca avea grija sa implineasca Cuvanrul Domnului.

Cata umilinta apoi era pe chipul celor ce aveau sa se piarda din pricina faradelegii in vremea lui Noe cand a venit potopul. Sa avem grija la „potopul ” de azi care vine peste noi pentru trezirea constiintei; sa nu ne intrebam de ce ingaduie Dumnezeu sa vina asupra-ne mania cea ingrozitoare a durerilor, caci este pricina pacatelor noastre. Drept esti Doamne intru judecatile Tale si nimeni nu se va putea impotrivi lor! Fiecare dintre noi suferim sufleteste, trupeste pentru anumite pacate ale noastre sau ale parintilor, stramosilor nostri.

Cutremurele, inundatiile, seceta toate sunt raspunsul pacatelor noastre. Lev Tolstoi avea o povestioara foarte frumoasa: Dumnezeu a trimis o data pe un inger sa aduca dupa priceperea sa cel mai pretios lucru din lume. Ingerul aduce pe rand la Dumnezeu diverse lucruri la care Dumnezeu raspunde: Cu adevarat exista ceva mult mai pretios decat acestea! Si atunci merge ingerul si cauta prin lume si vede un hot care doreste sa fure din casa unui om. Se uita hotul pe fereastra si vede o scena emotionanta care ii aducea aminte de niste vremuri indepartate. Atunci hotului ii pare rau si varsa o lacrima. Ingerul imediat o ia si o duce inaintea Domnului si Domnul zice: Cu adevarat lacrima unui pacatos este cea mai de pret!

Asadar toate dezastrele care vin asupra-ne sunt ca niste lupe spre a vedea dezastrul cel sufletesc, mocirla mare in care traiesc sufletele noastre in fiecare zi .Exista mantuire in lume, cu adevarat exista, din pacate lumea nu o cauta, caci dumnezeii la care se inchina lumea sunt: pântecele, trupul, banii, băutura, desfrânarea…
Exista raspunsul frumos al unui monah in care spune: Ce credeti ca Dumnezeu nu ar putea sa se arate si sa ii transforme pe toti in oameni credinciosi? Dumnezeu stie atunci in schimb ca va fi iubit pentru puterea Sa si nu pentru harul Sau si asa ceva nu doreste Dumnezeu. Stiti cum e cu lumea de azi? Aduna multe bombe (pacate) si le ascund de la fata lui Dumnezeu si cand nici ei, oamenii nu se asteapta explodeaza si atunci se vede ce inseamna cu adevarat robia pacatului. Cel drept patimeste de la ceilalti pentru dreptatea sa, cel pacatos pentru neascultarea sa. Si mai bine este pentru noi a patimi aici pentru pacatele noastre, decat a ne pierde dincolo. Sa ne ajute Dumnezeu sa ne ferim de dezastrul cel sufletesc spre a fi in armonie cu Dumenzeu si cu biserica Sa. Sa nu uitam ca nu Biserica are nevoie de noi, ci noi avem nevoie de Biserica spre a ne mantui! Amin
(Adrian)
(Visited 3 times, 1 visits today)