Skip to content

13 Comentarii

 1. Saurian
  februarie 6, 2010 @ 11:49 am

  Offf… Dar El se lasă aşa de greu găsit… Doar cei mai râvnitori au avut bucuria să vorbească cu El faţă în faţă aşa cum vorbeşti cu un om… Şi prin câte chinuri trebuie să treci ca să poţi să-L întâlneşti real în viaţa asta. Şi se poate asta. Am cunoscut astfel de oameni. Dar peste tot e aceeaşi chestie: trebuie să te jertfeşti total ca să poţi să ajungi la EL.

  Reply

 2. ilieradu
  februarie 6, 2010 @ 2:07 pm

  eu nu cred ca EL se lasa prea greu gasit….EL se lasa usor gasit dar trebuie sa avem dragoste si smerenie dar din pacate noi nu mai prea avem asa ceva!

  Reply

 3. ilieradu
  februarie 6, 2010 @ 2:10 pm

  sa ne ajute bunul DUMNEZEU si sa ne daruiasca dragoste si smerenie caci doar EL ni le poate da!

  Reply

 4. Lucia
  februarie 6, 2010 @ 4:10 pm

  Domnul – intr-adevar – e mult prea smerit (si, deci, discret)… Nu-i place deloc sa Se dea in spectacol! E ca un copil caruia ii place sa se joace cu noi de-a „v-ati ascunselea”… Cand in sfarsit L-am gasit, Se ascunde iar, dupa copac, ca nu cumva, gasindu-L, sa-ncepem a gandi: Măi, ce tare sunt, L-am vazut pe Domnul !!!

  Ce-ar fi daca ne-ar intreba propria constiinta: Ai incercat sa-L gasesti in toti cei care au nevoia de tine ? Sau ti-au „rasplatit” dragostea cu indiferenta, poate chiar cu dispret etc ? Atunci cand au facut asa, probabil ca Cel Nevinovat , precum pruncii, Se „juca” cu tine, Se ascundea „dupa copac”, sa vada daca Il iubesti neconditionat, dupa modelul Sau de IUBIRE jertfelnica, care ne indeamna: sa-i iubim pe cei care ne urasc; sa-i binecuvantam pe cei care ne blestema; sa ne rugam pentru „vrajmasi”…

  A-L vedea pe Domnul Dumnezeu e posibil – intr-adevar – doar pentru „cei curaţi cu inima” (care au ajuns deja la a VI-a Fericire (din cele 9 Fericiri, care sunt – de fapt – cele 9 trepte spre Imparatia Lui ) urcand , in prealabil, treptele precedente: 1- smerenia, 2- pocainţa = plansul pentru pacatele proprii si ale semenilor, 3 – blandetea, 4 – „setea si foamea” de dreptate (in sensul de sfintenie), 5 – milostenia ; (a se vedea restul de 3 Fericiri la Matei, cap.5, 9 -12).

  El Se identifica mereu cu toti cei care au nevoie de ajutorul nostru si – atentie!, unii dintre ei sunt precum saracul Lazar (ajuns in „sanul lui Avraam”): n-ar indrazni sa „supere” pe cineva cu nevoile lor. De aceea poate ca ar trebui sa privim mai des oamenii, in ochi, in adancul sufletului lor… S-ar putea sa descoperim ca acolo, in abisul inimii lor, Cineva Se ascunde „dupa copac”, privindu-ne si intrebandu-ne cu sfiala: Ma iubesti ? Abia dupa ce-I vom darui – prin fapte concrete – stropul nostru de iubire, El ne va zambi de dupa copac, fericit ca – in sfarsit – poate – la randul Sau – sa ni Se daruiasca!!!

  Sa daruim – deci – stropul nostru de iubire, chiar daca nu-l avem deloc, caci paradoxal: doar daruind, vom dobandi!

  Reply

 5. Ioan
  februarie 7, 2010 @ 12:02 pm

  Un articol minunat !

  CU DOMNUL

  Credeam candva,
  ca sunt condamnata la singuratate.
  Damnata.
  Singuratate in unul,
  in doi,
  sau chiar intre mai multi.
  Si-am inteles,
  acum tarziu,
  ca Domnul m-a ales,
  sa-mi daruiasca
  aceea sfanta singuratate
  cu El si intru El.
  Si mi-a daruit Bunul,
  sfanta singuratate in Unul.
  Si-mi este bine cu El, si intru El.
  Si II raman fidel.

  Ludmila Doina

  Reply

 6. dana-v
  februarie 8, 2010 @ 9:15 pm

  aceasta e viata ,toti oameni pe care i-ai iubit pe parcursul vieti ,ne intorc spatele dar si mai rau ne si lovesc,dar la o varsta mai mica sa mai mare ai sa incepi sa cauti raspunsul de ce-,dar bunul dumnezeu ne descopera realitatea ca el e singurul care ne iubeste neconditionat,si nu ne raneste niciodata.este minunat articolul cu o buna lectie de viata.

  Reply

 7. georgiana
  februarie 20, 2010 @ 1:18 pm

  Doamne ajuta! Ce frumos.. Doamne daruieste tuturor sa iubeasca pe aproapele cu iubirea cu care Tu iubesti pe toti, si IN CELE DIN URMA daruieste-mi si mie.. Amin!

  Reply

 8. AndaPetre
  decembrie 30, 2013 @ 9:36 pm

  Am fost cu un baiat timp de 3 ani prieteni si in vara s-a terminat totul dintr-o cearta copilareasca!Eu nu am tata e mort de aproape 9 ani si prietenul meu desi e de aceeasi varsta cu mine a fost ca si echilibrul meu si in ciuda faptului ca din cand in cand mai bea cam mult aveam incredere ca niciodata asta nu ne-ar afecta viata de familie daca s-ar fi ajuns la o familie!Dupa aproape 2 sapatamani de la despartire pt ca nu am mai vrut nici eu nimic de la el deoarece tot timpul eu trebuia sa-l aduc inapoi fiind o persoana orgolioasa a gasit o femeie de 32 el avand 24 , acum a facut 25 de ani.Tin sa precizez ca femia asta a umblat cu un barbat insurat si a ajuns sotia respectivului sa-i bata in usa si sa-i ceara socoteala.Am trecut in jumatate prin toate starile posibile.acum m-am vindecat m-am obisnuit ca numai e in viata mea!Sincer va zic cred ca el era jumatatea mea, poate e prea mult spus..!Daca as fi vazut ca e fericit ca e bine mi-as fi vazut de treaba mea dar simt ca nu e bine ca nu e fericit!El e politist si-si dorea sa devina procuror, acum numai face nimic!Imi pare rau ptr el,am impresia ca impreuna cu ea se distruge, e trist,sta cu capul pe mese in oras, nu facea niciodata asa!Sa stiti ca nu trebuie sa fie cu mine doar sa-l vad ca nu se mai distruge, sa fie cu altcineva dar sa fie cum il stiam eu.Am nevoie de un sfat, poate pare pueril ce v-am scris dar chiar ma intereseaza sa-i fie bine!Eu cred ca are farmece facute!Va multumesc frumos , dati-mi un sfat ca intradevar in mare parte nu ma mai doare ca numai e in viata mea numai ca parca nu pot sa-l las sa pice asa in groapa.Si pe langa asta vreau si eu sa schimb ceva in viata mea si sa-mi vad de viata.

  Reply

 9. sharbinsk
  decembrie 31, 2013 @ 12:40 am

  Reply

 10. AndaPetre
  ianuarie 1, 2014 @ 4:13 pm

  Multumesc frumos de raspuns sincera sa fiu nu-l vreau pentru mine din egoism, adica daca realizez doar eu ca e nociv ptr el tot ce se intampla si mi se pare ca pe termen lung nu-i va fi bine nu e bine pentru ca asta trb sa vada ai lui si nu eu iar eu mare lucru nu cred ca pot face.
  Am zis de farmece ptr ca parca numai e deloc baiatul pe care il stiam nu cred neaparat in aceste lucruri.
  Si poate ca am avut prea multe asteprai de la el sau l-am perceput intr-un alt mod si de asta si dezamgirea ce a urmat.Am trecut prin mii de starii in ultimele 7 luni si nici numai stiu ce sa cred.
  Multumesc!
  Iti multumesc!

  Reply

 11. sharbinsk
  ianuarie 1, 2014 @ 11:52 pm

  Reply

 12. AndaPetre
  ianuarie 4, 2014 @ 5:56 pm

  Multumesc frumos inca o data, nu am stiut exact de aceea am mai scris si la alte posturi.Va multumesc frumos !

  Reply

 13. sharbinsk
  ianuarie 4, 2014 @ 6:51 pm

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *