Cum ai ajuns să fii homosexual, tu copilul inocent şi curat de altă dată?

lonely-814631_1280

Ceva s-a întâmplat la un moment dat în viaţă. Undeva cineva ţi-a schimbat felul tău de a fi fără să fii conştient. Nu se naşte nimeni homosexual. Uită-te cu atenţie în trecutul tău, dar şi cu sinceritate şi vezi ce te-a atras către acest mod de a fi nefiresc. Cine te-a păcălit că eşti homosexual?

  • Ai fost poate abuzat sexual când erai mai mic de cineva apropiat şi această experienţă negativă te-a schimbat emoţional încât ai început să crezi despre tine că eşti gay?
  • Eşti prin firea ta masculină mai delicat şi mai puţin bărbătos şi alţii au râs de tine şi ţi-au zis că eşti „femeie” sau că ești gay? Au tot râs de tine de atâtea ori încât ai ajuns şi tu însuţi să crezi asta?
  • Sau poate ai urmărit filme pornografice şi ai primit de acolo duhuri de desfrânare care te-au făcut să urmăreşti scene cu perversiuni din ce în ce mai mari încât ai ajuns să vezi chiar scene gay din ce în ce mai puternice, și astea ți-au schimbat mintea.
  • Sau la un moment dat în tinereţea ta te-ai simţit neiubit şi neapreciat de oameni, şi neavând o prietenă şi fiindu-ţi greu să-ţi faci una, ai ajuns să te apropii mai mult de un alt băiat.
  • Sau poate în alt fel ai fost atras când erai adolescent sau tânăr de mângâierile și apropo-urile sexuale ale unui bărbat.

Nu ştiu cum ai ajuns în acest cerc vicios al homosexualităţii dar sunt sigur că nu eşti împlinit. Sunt sigur că relaţiile tale “de iubire” sunt de fapt doar sex şi perversiuni, doar trup şi carne… Iar după doar mustrări de conştiinţă şi frustrare, multă frustrare. După fiecare astfel de act stima ta de sine scade şi te simţi murdar şi păcătos, gol şi secat de viaţă… Te uiţi în oglindă şi nu-ţi vine să crezi că ai ajuns să faci astfel de lucruri? Tu, copilul inocent şi curat de altă dată ai ajuns să faci lucruri atât de decăzute moral şi perversiuni de neînchipuit.

Iar ca să te suporţi pe tine însuţi ai început poate să bei alcool mai mult, să iei droguri şi să-ţi anesteziezi chipurile conştiinţă pentru câteva ore.

Frate, ridică-te! Trezeşte-te! Fugi de această lume căzută! La Dumnezeu există iertare! El a spus că un singur păcat nu se iartă: “păcatul împotriva Duhului Sfânt”, în rest toate vor fi iertate oamenilor. Ascultă pe Domnul nostru bun care spune:

„Iisus le-a zis: Nu cei sănătoşi au nevoie de doctor, ci cei bolnavi. N-am venit să chem pe cei drepţi ci pe păcătoşi la pocăinţă” (Marcu 2, 17)

Fratele meu, relaţiile homosexuale nu au rod. Sunt seci ca un copac uscat. Nu bucura pe nimeni. Nici pe “parteneri” nici pe familiile lor, nici pe cei apropiaţi. Relaţiile gay nu au rod al “iubirii” lor aşa cum au familiile fireşti dintre un bărbat şi o femeie. De ce? Pentru că Domnul dă ca rod al iubirii unei familii viaţa unui copil. Un copil e bucurie pentru toţi oamenii.

Frate drag, relaţiile homosexuale nu sunt familie şi nici iubire, şi pentru asta nu dau rod. Relaţiile homosexuale nu pot avea fidelitate ci devii un partener conjugal care va sări dintr-un pat în altul, având sute de parteneri sexuali de-a lungul vieţii. În homosexualitate ești ca o prostituată sau ca un voiajor sexual care sare dintr-un pat în altul pentru a împlini nebuniile din capul nu-știu-cui. Da, poate ai și avantaje materiale, dar acestea sunt mai rele decât hoția. Când furi ceva cuiva îl păgubești doar de acel bun furat, dar tu îl întărești în căderea lui păcătoasă, îl ajuți să decadă și mai mult sufletește, îl întărești în convingerea că nu e singurul care greșește și prin urmare nu e așa rău ce face, și mai mult… apoi mai beneficiezi și de avantajele materiale, adică îi iei banii sau lucrurile pe care ți le oferă.

Sexualitatea nu împlineşte decât în iubire, şi iubirea e un dar dumnezeiesc oferit omului de Dumnezeu, care l-a creat “bărbat şi femeie”. Orice ar face lumea întreagă şi oricât ar legaliza toate relaţiile gay şi adopţiile şi le-ar da drepturi peste drepturi, voia lui Dumnezeu şi rânduiala firii lăsată de El nu o pot schimba. Tot ceea ce a gândit Dumnezeu pentru om este desăvârşit şi plin de înţelepciune. Cu toate drepturile relaţiile homosexuale nu vor împlini niciodată sufletul.

Oricât se mult s-ar arăta fericiţi homosexualii, eu cred că inima lor strigă după ajutor şi cere mângâiere. Dar mângâierea o da doar Mângâietorul, Duhul Adevărului, Domnul Dumnezeu. Homosexualitatea ca orice păcat este o minciună, o pervertire a binelui în rău. Binele este relaţia firească bărbat-femeie şi familia binecuvântată cu rodul iubirii.

Vino la Dumnezeu! Mărturiseşte-ţi păcatele înaintea unui preot şi El te va primi cu braţele deschise şi-ţi va da odihna sufletului. Este iertare, frate drag! Domnul e îndurat şi mult milostiv… şi nimeni nu e asemenea Lui în bunătate.

„Îndurat şi milostiv este Domnul, îndelung-răbdător şi mult-milostiv.” (Psalmul 102, 8)

Părăseşte viaţă plină de păcat şi vino la Domnul să te cureţe, să te spele, să te lumineze, să te aşeze pe drumul cel bun.

Frate, ai fost păcălit şi momit intru această viaţă de iad! Ridică-te şi vino la Iisus Hristos, Domnul nostru, şi El îţi va dărui o viaţă nouă, o viaţă curată, o viaţă plină de Har.

Domnul nu te va judeca ci te va primi în braţele Sale ca şi cum nu ai greşit niciodată. Păcatul tău este pentru El o picătură de otravă care se topeşte în oceanul Lui imens de iubire curată. Te va curăţi şi lumina ca şi cum niciodată nu ai păcătuit!

Curaj! Ieşi din mocirlă! Vino la lumină! Caută pacea!

Oricât de mult ai greşit, Domnul are putere să reaşeze fiinţa ta, să pună iarăşi rânduiala în ea.

Homosexualitatea îţi este iad şi aici pe pământ şi dincolo după moarte. Trezeşte-te frate şi vino la Hristos! Plângi înaintea Maicii Domnului şi cere-i Ei, cea Preacurata şi pururea Fecioară, să te curățească şi să te sfinţească.

Domnul pentru aceasta S-a pogorât la iad ca să dea mâna tuturor celor ce acum sunt acolo. Te va scoate şi pe tine, de vei vrea! Te va curăţi! Te va face lumină, cel ce eşti acum întuneric!

Vino la Hristos în Biserica lui cea sfântă!

Nu uita cuvintele Sfântului Efrem Sirul:

„Domnul Dumnezeu iartă păcate de o viață într-o clipă.”

Autor: Claudiu Bălan

Poți asculta acest articol și pe: Spotify, Apple Podcast, Soundcloud sau Google Podcasts

(Visited 223 times, 1 visits today)