Skip to content

5 Comentarii

 1. Ludmila Doina
  mai 14, 2012 @ 11:46 am

  [b]FOARTE BUN ARTICOL ![/b]

  Personal optez pentru opinia Parintelui Cleopa, ca pe oameni ii aduce in Biserica Dumnezeu, nu preotul, oricat de mult har ar avea. Dar un preot bun, bland, asa cum l-ai descris mai sus, poate sa pastreze un om in Biserica, pentru ca, regretabil, exista si din aceia care alunga oamenii din Biserica, fie tineri sau mai putin tineri. Poate ca o sa va scriu si povestea apropierii mele de Biserica, si apoi intrarea in ea, ca sa raman, si sa nu mai plec.

  Dar cred ca si Blaga are dreptate:

  [b]LAUDA SUFERINTEI[/b]
  (Lucian Blaga)

  Atatia dintre semeni nu prea stiu
  ce sa inceapa-n zori cu suferinta.
  Ei nu-si dau seama nici spre seara de prilejul
  Chemat sa-nalte mersul, cunostinta.

  Suferinta poate fi intuneric, taciune in inima,
  pe frunti albastru ger,
  pe coapse ea poate fi pecete arsa cu fier,
  in bulgare de tarana
  o lacrima sau sambure de cer.

  Nu mai calca pe pamant
  cine calca-n suferinta.
  Ea schimba la fata argila, o schimba-n duh
  ce poate fi pipait, duios, cu stiinta.

  Tata, Carele esti si vei fi,
  nu ne despoia, nu ne saraci,
  nu alunga pe taramuri orice suferinta,
  alunga pe aceea doar care destrama,
  dar nu pe-aceea care intareste
  fiinta-ntru fiinta.

  Fa ca semenii nostri,
  de la oameni la albine,
  de la-nvingatori la biruiti,
  de la-ncoronati la rastigniti, sa ia aminte
  ca exista pretutindeni si aceasta suferinta,
  pana astazi si de-acum inainte
  singura legatura intre noi si Tine.
  +

  [b]DOAMNE AJUTA ![/b]

  Reply

 2. Administrator
  mai 14, 2012 @ 2:18 pm

  Hristos a înviat, Ludmila!

  Ai mare dreptate. Dumnezeu este Cel care-i trage pe oameni la Biserică, dar Dumnezeu lucrează de multe ori prin oameni, prin cei cu inimă curată, și mai ales prin slujitorii Lui.

  Așteptăm cu drag povestea apropierii tale de Biserică, mai ales că astăzi odată cu acest articol am lansat și o nouă campanie numită: Cum pot atrage preoții, tineri în parohie! (Campanie – suport misionar pentru preoți în rândul tinerilor)

  Doamne ajută!

  Reply

 3. Sorin
  mai 14, 2012 @ 3:21 pm

  Cred că ceea ce atrage pe oameni spre biserici mai mult ca orice este ca preotul să aibă o trăire autentică şi o dragoste jertfitoare pentru cei din parohie. Dragostea întotdeauna e simţită de om când e autentică sau când e superficială.

  Reply

 4. florin vasile
  mai 14, 2012 @ 7:01 pm

  vasile » 14-05-2012 20:53

  problema cu tinerii care cauta in afara parohiei de domiciliu o am si eu.nu merg in sat la biserica decit de inviere.in rest mereu la o biserica din oras si minastiri.costa mai mult si e mai obositor poate dar ma simt bine unde primesc invatatura pe limba mea,actuala si cu atit mai mult cu cit am o sete de credinta uriasa deoarece m-am trezit la credinta destul de tirziu.dar ce fac cei de 16-20 de ani care nu au treaba cu Dumnezeu?e nevoie mare de preoti buni oratori si cu carisma

  florin vasile

  Reply

 5. Ana
  mai 15, 2012 @ 5:33 pm

  Poate va parea usor deplasat ceea ce vreau sa spun, dar si biserica si starea ei de ingrijire sunt foarte importante. Parohia de care tin eu este nou formata, iar biserica este inca in constructie. Asta n-ar fi cine stie ce, dar slujbele se tin, de regula, la subsol, unde ventilatia este deficitara si aerul e impregnat cu un miros inecacios de mucegai… Ignorand faptul ca sunt melomana si orice scapare la capitolul cantari o percep fizic ca pe un asalt la adresa creierului meu… aerul greu ma alunga din orice incapere, nu doar din biserica.

  in rest, cred ca articolul a acoperit foarte bine problemele esentiale ale comunitatii crestin-ortodoxe in privinta prezentei la biserica a tinerilor. Felicitari autorului pentru obiectivism si spirit de observatie!

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *