Skip to content

5 Comentarii

  1. Dimitrie
    septembrie 1, 2015 @ 11:53 am

    Data viitoare, când m-ai dați copy-paste la anumite articole, măcar corectați anumite lucruri. Și anume : Isus cu doi de „i” când ne referim la Hristos, fermier în loc de „famier”.

    Plus, faptul că Adam a trăit 930 de ani, nu e pentru că el ar fi trăit 930, ci pentru că calculul zilelor din acea perioada a fost diferită față de modul în care calculăm anii în ziua de astăzi.

    Nu mai atrag atenția altor lucruri !

    Reply

  2. Tudor
    septembrie 1, 2015 @ 1:02 pm

    Si pana la urma care era raspunsul atat de categoric? Explicatia de Dex? Stim cu totii ce inseamna buric. Vreau doar sa subliniez ca in toate reprezentarile si picturile cu Adam si Eva, ambii au buric. Daca si dvs credeti ca oamenii picteaza doar atat cat le este imaginatia si ca doar in felul acesta in care suntem cu totii, vad ei si pot reprezenta corpul uman…pot fi de acord cu dvs. Altfel…

    Reply

  3. Claudiu Balan
    septembrie 1, 2015 @ 3:30 pm

    Dimitrie,

    Preluarea articolului cu acele mici greșeli nu-i diminuează importanța și informațiile foarte folositoare și adevărate.

    Am făcut modificările, mulțumim.

    Ziua a durat 24 de ore de la facere până azi. De unde idee aceasta că s-a calculat timpul diferit?

    Reply

  4. Claudiu Balan
    septembrie 1, 2015 @ 3:33 pm

    Tudor,

    Ai dreptate, chiar și unele picturi bisericești îl reprezintă pe Adam și pe Eva având buric.
    Cred că pictorii nu s-au gândit niciodată la acest aspect, deși este unul biblic, cu argumente simple și clare.

    Adam și Eva, sunt singurii făcuți, și nu născuți, singurii care nu au stat 9 luni în burtica mamei lor. Doamne ajută!

    Reply

  5. sdaniel
    septembrie 2, 2015 @ 8:42 pm

    Din pacate nu avem si o alta sursa de informatii despre primii oameni.
    Despre articol. Sunt logice aspectele privind buricul sau coasta. Ce mi se pare mai dificil de inteles (din punct de vedere logic):
    1) legatura dintre pacat si ADN, ADN-ul contine informatii referitoare despre dezvoltarea organismului, organelor, tesuturilor, supravietuirea. Comportamentul in schimb e dobandit, invatat de la semeni sau din experiente. Un comportament pacatos nu se regaseste in ADN. Suntem si suma experientelor traite. Inteleg de exemplu ca obiceiuri alimentare nesanatoase conduc la obezitate care de obicei se transmite la urmasi. Daca ati fi mai expliciti pe aceasta tema sau daca s-ar prelua partea referitoare la ADN din Cartea Raspunsurilor cred ca ar fi util.
    2) potrivit cartilor pe care le-am citit durata medie de viata a tot crescut de la 33 de ani cat era in Evul Mediu pana la 80-85 de ani cat este in prezent. E dificil de inteles cum traiau oamenii o mie de ani pe atunci.
    3) despre perfectiunea si inteligenta lui Adam. Scrie in articol ca era extrem de inteligent (e nevoie de multe genii ca sa te apropii macar de inteligenta lui). Mai scrie in articol si ca a trait 930 de ani. Cum se face ca un om incredibil de inteligent si care are atata timp la dispozitie nu inventeaza nimic, nu scrie nimic, nu lasa mostenire urmasilor nimic care sa le faca viata mai buna sau ceva care sa aminteasca de faptul ca a existat vreodata?
    De asemenea, fiind extrem de inteligent, cum de nu a mentinut omenirea pe calea cea buna si a lasat pacatul sa se perpetueze?
    PS Din ce am citit, ne folosim toata capacitatea creierului.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *