Cum „petrec” de ziua Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil

i0419001108s0279ab_synaxis_archangelsSărbătoarea Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil este printre cele mai populare sărbători la noi în România pentru că mulţi oameni poartă numele celor doi îngeri.

E ziua numelui, e o zi de bucurie şi deobicei cei sărbătoriţi se-ntâlnesc cu prietenii şi familia şi stau împreună şi se veselesc. Se întinde masă, se pregătesc mâncăruri, băuturi, se pregăteşte muzica, şi se aşteaptă invitaţii, şi să-nceapă petrecerea!

O sugestie frumoasă şi un sfat bun pentru cei care-şi sărbătoresc ziua şi fac masă o dă chiar Domnul nostru Iisus Hristos:

„Când faci prânz sau cină, nu chema pe prietenii tăi, nici pe fraţii tăi, nici pe rudele tale, nici vecinii bogaţi, ca nu cumva să te cheme şi ei, la rândul lor, pe tine, şi să-ţi fie ca răsplată. Ci, când faci un ospăţ, cheamă pe săraci, pe neputincioşi, pe şchiopi, pe orbi, şi fericit vei fi că nu pot să-ţi răsplătească. Căci ţi se va răsplăti la învierea drepţilor.” (Lc.14,12-14)

Ar fi frumos dacă azi de ziua mea (Gabriel, Mihai, Gabriel, Mihaela) m-aş ruga Sfinţilor Arhangheli citind acatistul lor.

Ar fi frumos dacă aş participa la Sfânta Liturghie.

Ar fi frumos dacă m-aş împărtăşi cu Trupul şi sângele Domnului.

Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil, împreună cu tot soborul îngerilor, rugaţi-vă pentru noi păcătoşii !

(Balan Claudiu)

 

(Visited 1 times, 1 visits today)