Skip to content

7 Comentarii

  1. SB
    mai 18, 2012 @ 12:50 pm

    Gând la gând…sau…cum să-i zic… ?
    Chiar aseară am citit și eu acel pasaj al Părintelui Arsenie Boca în care vorbește despre faptul ca Dumnezeu se odihnește întru sfinți 🙂 Ce coincidență ca astăzi să citesc despre exact același lucru, si nu într-o publicație mai veche, ci chiar într-un articol recent 🙂

    Felicitări pentru articol! Foarte de folos!

    Reply

  2. Ludmila Doina
    mai 18, 2012 @ 1:30 pm

    [b]HRISTOS A INVIAT ![/b]

    [b]UN ARTICOL EXCEPTIONAL ![/b]

    Mai putin fraza: „Fără Teoria Chibritului, fără sfaturi date-n vânt.”, care poate ca era bine sa fie continuata cu: „in opinia mea”. Pentru ca despre rugaciunea neincetata au scris cel mai mult Sfintii Parinti, si ei puteau sa spuna multe despre aceasta. Dar cele scrise mai sus sunt perfect adevarate pentru masura noastra.
    Te rog iarta pentru critica !

    [b]FELICITARI ![/b]

    [b]Doamne ajuta ![/b]

    Reply

  3. Radu
    mai 18, 2012 @ 2:22 pm

    @Ludmila

    Adevarat a inviat!

    Prin fraza respectiva, vroiam sa arat starea care ma cuprindea in cazul incercarilor esuate. Un fel de frustrare, cred. Cand incerci si intr-un mod si in altul si nu reusesti. In momentele alea credem ca sfaturile nu sunt bune, in loc sa ne dam seama ca de fapt noi nu ne ridicam la nivelul lor. Vroiam sa exprim starea aia cat mai autentic, de asta am si folosit expresii de genul „teoria chibritului”. 🙂
    Sfaturile Sfintilor Parinti sunt cele mai potrivite, pentru ca vin din experienta lor. Imi cer scuze daca s-a inteles altceva. Cred ca trebuia sa explic mai bine.

    Multumesc pentru mesaj! Doamne ajuta!

    Reply

  4. Radu
    mai 18, 2012 @ 2:24 pm

    @SB

    Ma bucur ca am avut „gand la gand”. 🙂

    Reply

  5. Sorin
    mai 18, 2012 @ 3:19 pm

    Foarte multă ajută rugăciunea inimii, lepădarea de patimi. Sunt sigur că fiecare din noi are cel puțin o patimă mai puternică, o patimă ce apare mai insistent față de alte patimi. Să eliminăm această patimă și vom vedea roadele ei în rugăciune.

    Reply

  6. elena
    mai 18, 2012 @ 6:47 pm

    Ma regasesc, de la cap la coada, in acest articol… in toate zilele imi pun aceleasi intebari … cum sa ma rog ca sa ma rog?
    De multe ori imi spun ca poate ar fi mai bine sa renunt la rugaciuni si sa incerc sa-mi concentrez mintea cu rugaciunea inimii si incep si eu ca Radu, apoi dupa cateva minute ma” trezesc” cu mintea meu la atatea lucruri , ce trebuie sa fac, ce-am facut , cu cine si ce-am vorbit..etc ,numai la rugaciune nu reusesc s-o retin.
    I-am spus si Pr duhovnic de impresia mea ca degeaba mai rostesc acele rugaciuni si mi-a spus: lasa…sileste-te asa , chiar daca tie iti pare ca nu te rogi , diavolii fug numai de puterea cuvantului si incetul cu incetul o sa ajungi si la rugaciune…
    Asa ca , in timpul zilei, cand imi aduc si eu aminte de Dumnezeu, spun :”Doamne miluieste-ma, Doamne ajuta-ma”…etc si stiu ca macar acele 2 cuvinte le-am spus cu inima…

    Reply

  7. Costea
    mai 20, 2012 @ 9:11 pm

    Doresc si eu sa te felicit pt acest articol caci este intradevar folositor tuturor celor care vor sa ia aminte, mai ales ca are si originalitate ;). Ma bucur ca sunt in acelasi gand cu unii tineri pt ca asta imi da curaj si putere sa merg mai departe pe calea mantuirii, chiar daca nu de fiecare data deasupra pacatului. As dori sa va impartsesc si eu o frumoasa comparatie cu privire la staruinta noastra in Domnul Iisus: se spune ca picatura de ploaie nu sparge stanca prin greutatea ei, ci prin caderea repetata! Asa sa ne ajute si pe noi Bunul Dumnezeu cu rugaciunea!

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *