Skip to content

14 Comentarii

 1. Oana
  iulie 14, 2009 @ 1:28 pm

  Frumos, si eu am momente cand simt ca mi-e dor de Domnul. Stii ca atunci cand ne rugam, si vrem ca Domnul sa ne auda si sa ne inteleaga, El sta langa noi cu ochii inchisi si ne asculta…Domnul este cel mai bun ascultator, ar trebui sa invatam si noi mai intai sa ascultam pe oameni, apoi sa vorbim….

  Reply

 2. Georgiana
  iulie 14, 2009 @ 1:52 pm

  cu ochii inchisi?

  Reply

 3. Georgiana
  iulie 14, 2009 @ 1:55 pm

  Si mie imi place articolul,mai ales ca asa mai invat si eu cum sa vorbesc cu Domnul. Ca sa nu mai simtim dorul puternic ce ne apasa atunci cand I-L uitam,ar trebuii sa comunicam cat mai des cu El,asa vom invata si sa ne rugam si sa vbim.

  Reply

 4. D
  iulie 14, 2009 @ 10:34 pm

  Spunea p.Savatie: daca nu stii ce sa spui Domnului, stai asa,in fata Lui,fara sa spui nimic.

  Eu cred ca si durerea aceea a inimii tale – ea insasi- este o vorbire fara cuvinte cu Dumnezeu. Sa nu ne formalizam cu cel ce ne este mai intim decat ne suntem noi insine ! Lasa inima sa comunice prin suspine cu cel ce a zidit-o …

  Reply

 5. Miriam
  iulie 16, 2009 @ 6:24 pm

  Da… frumos. Foarte des uit ca Dumnezeu asculta neputintele…

  Reply

 6. camelia
  iulie 16, 2009 @ 7:28 pm

  Spune-I simplu : TATA.
  Iar apoi povesteste-I ce te supara.
  Nici prin cap sa nu-ti treaca vreodata ca nu ar asculta ceea ce tu Ii spui.
  Intotdeauna El asculta.
  Noi nu putem sa aflam raspunsul Lui pentru ca ne-am indepartat prea mult.
  Se spune ca atunci cand tu faci un pas catre Dunezeu,El face zece pasi spre tine.

  Iar daca acum nu vei putea intelege raspunsul pe care il vei primi,nu te intrista,incearca si roaga-L sa te ajute sa deslusesti cuvintele Lui.
  Lasa-te in voia Lui si nu vei regreta.

  Si daca totusi ti-e greu,roaga pe Maica Lui sa mijloceasca pentru tine…nu te va lasa niciodata,te asigur.

  Doamne,ajuta!

  Reply

 7. andra
  august 14, 2009 @ 11:22 pm

  …foarte frumoase cuvintele tale, se vede ca sunt pline de o incarcatura sufleteasca aparte! Te felicit, vorbesti atat e frumos…sunt prea putin oamenii care inca mai gandesc atat de frumos si de sincer ca tine. Se vede ca esti un copil(mai mult sau mai putin) bun!
  Eu de exemplu, cand imi doresc sa „vorbesc” cu Dumnezeu…de fiecare data, cel mai bun sfetnic imi este noapte, imi place sa nu ma auda nimeni, sa nu ma vada nimeni si sa vorbesc atat de incet incat numai Tatal meu (pentru ca asa obisnuiesc sa-i spun)sa ma auda… Adesea, mai ies seara si ma uit la stele, si tot asa stau si meditez…
  Iti fac o marturisire si-ti zic ca, atunci cand am un hop in viata mai mult sau mai putin important in primul rand incerc sa „vorbesc” cu Mama,(Maica Domnului)…Imi iau tot seara, o iconita, si ma uit la ea si Ii spun tot ce ma apasa pe mine,.. si O rog, din adancul sufletului meu, sa ma ajute..Intotdeauna m-a ajutat!

  Andra

  Reply

 8. ancuta
  ianuarie 9, 2010 @ 6:36 pm

  deosebit de frumoasa…cateodata eu nu am destul curaj sa ma rog la Domnul sa ma ajute…am pacatuit mult…si mie rusine!:sad:

  Reply

 9. stefaniaB
  ianuarie 9, 2010 @ 8:45 pm

  ma aflu intr o situatie dificila,de multe ori raman fara aer din cauza depresiei,cand ma preocup pentru viitor,e de recunoscut ca cel rau nu mi da pace si mi umple gandurile de negativitate,ma rog uneori doar Doamne ajuta si mi curge lacrimi uneori de neputinta,simt ca nu mi asculta rugaciunea ca sunt prea rea,imi par atat de ratacita si impietrita,atat de singura,stiu ca trebuie sa ma rog mai mult dar parca nu am putere,m am incurcat in situatii din care parca nu mai pot iesi si parca nu mai vad sfarsit bun..de cand am intrat pe site sunt mai bine imi lipsesc prieteni si prietene…mie suficient si sfaturile bune de aici,Dumnezeu sa va ajute

  Reply

 10. OANA
  februarie 13, 2010 @ 8:45 pm

  simplu asa trebuie sa vorbin cu Dumnezeu ca El ne stie gandurile si nu numai ci si dorintele noastre…sa-i spunem tot ce ne doare caci El este cel mai bun remediu..rugati-va neincetat….

  Reply

 11. Gundy
  februarie 13, 2010 @ 11:34 pm

  Frumoase raspunsuri! Un pustnic din Egipt l-a întrebat odata pe Macarie cel Mare, renumit prin evlavia sa, cum obisnuieste el sa se roage. Acesta i-a raspuns, ca omul nu trebuie sa pronunte multe cuvinte când se roaga, e de-ajuns daca îsi ridica mâinile spre ceruri si zice:”Doamne, Dumnezeul meu, fie voia Ta!” iar daca simti ca lupti contra unei ispite, zi din adâncul inimii tale:”Doamne, Dumnezeul meu, fi cu mine!”. Pentru ca Dumnezeul tau stie cu drept ceea ce-ti lipseste tie. Un alt Sfânt Parinte spunea, ca nu trebuie sa ne rugam cu prea multe cuvinte; mai ales atunci, când simti ca nu îti gasesti cuvintele”potrivite” pentru rugaciune, ajunge sa spui:”Cred Doamne!Ajuta necredintei mele!” Cât adevar contin aceste cuvinte si câta adâncime. Cred ca pot ajuta în orice clipa, la fel ca si Rugaciunea Inimii, care o putem spune în orice ceas, si oriunde „Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ma pe mine, pacatosul/pacatoasa!” Sper sa-ti fi fost de folos aceste sugestii si-ti doresc în continuare sa-L iubesti cel putin la fel de mult pe Domnul, si sânt sigura ca rugaciunile tale, oricum vor fi ele, ( principalul e ca sânt facute ) vor fi auzite! Doamne ajuta!

  Reply

 12. naomi_roxana
  mai 10, 2010 @ 3:47 pm

  ”cand simti ca dzeu e langa tine..simti ca esti in siguranta..la el e pacea si mangaierea..avem nevoie de dumnezeu ca sa traim…daka nu ar fii el..noi nu mai eram in ziua de azi..si ii multumesc ca de atatea ori puteam muri dar dragostea LUI pentru mine a fost foarte mare..si stiu ca EL MA IUBESTE si pe mine si pe toti..sa il lasam in viata noastra de zii cu zii si el ne va sprijini si nu ne va lasa…sa ne incredem in dumnezeu…e cel mai frumos lucru cand simti ca dzeu e cu tine si te pazeste de orce pericol….e ceva de neimaginat…:-x

  Reply

 13. Guest
  septembrie 16, 2010 @ 12:05 pm

  domnul sa te binecuvinteze ma ajutat ruga ta tatal sa aiba mila de tine

  Reply

 14. Ana
  septembrie 16, 2010 @ 1:37 pm

  „m am incurcat in situatii din care parca nu mai pot iesi si parca nu mai vad sfarsit bun.”

  Roaga-te si spune-ti in fata icoanei tot ce ai pe suflet, toate pacatele facute, exact cum au fost. Oricum Dumnezeu le stie, dar asta este spre ajutorul tau. Apoi daca nu le-ai spovedit, mergi si te spovedeste. Abia atunci ai sa incepi sa simti liniste in suflet.

  Si ai sa vezi draga Stefania, ca ai sa iesi din incurcaturile in care simti ca esti acum. sunt niste cai atat de diferite, pe care noi nu le putem intelege cu mintea noastra. Roaga-te

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *