Skip to content

5 Comentarii

 1. RDF
  iulie 7, 2010 @ 7:03 am

  🙂
  Dumnezeu ne da aripi…Tot el ne invata sa si zburam! acum…acum am deprins zborul!!!Uraaaaa! Sa ne inaltam ACUM inspre Ceruri! :love:

  Reply

 2. Alexandru
  iulie 8, 2010 @ 1:18 pm

  Va cer ajutorul !!!!
  Doamne ajuta !!!

  Am nevoie de ajutorul vostru. Vreau sa lamuresc pe cineva in legatura cu ceea ce a spus el (si am sa pun ceea ce a scris) :

  Insasi religia reprezinta cel mai incontestabil motiv pentru ateism. Religia are scopul de a

  indoctrina si a controla masele. De aia ni s-a creat un Zeu ce-si arunca creatiile in Iad daca nu fac

  ceea ce vrea El. Uitati-va la natura – la un copac – cata perfectiune, cata frumusete, cata

  inteligenta. Credeti ca cineva care a gandit si a structurat asa ceva poate sa semene cu Cel din

  Biblie? Exista o singura metoda de a-L gasi. Nu-L mai cauta in exteriorul tau. Suprima frica si

  RIDICA-TE!

  Intelege-ti strigarea lui !!! Va rog ajutati-l !!! am sa revin tot la acest articol sa vad ceea ce mi-ati raspuns (daca doriti si puteti).
  Doamne ajuta !!!

  Reply

 3. Dan
  iulie 8, 2010 @ 1:41 pm

  Salutare Alexandru.
  In primul rand este important sa te rogi pentru acea persoana, nu numai sa argumentezi in favoarea lui Dumnezeu.
  In al doilea rand trebuie sa vada in tine, sau in alt credincios cunoscut, faptele credintei si dreptatea care sa sporeasca mai mult decat cea a fariseilor (precum a spus Mantuitorul Hristos)
  Daca nu va vedea intelegere si iubire in tine, acea persoana nu se va deschide fata de tine.
  Apoi, de vreme ce ti-a spus lucrurile acelea cred ca amicul tau este ateu inversunat si cred ca si-a format aceasta parere pe forumurile hulitoare ale unor atei.
  Important este sa il ajuti sa inteleaga ca Dumnezeul Vechiului Testament este acelasi cu Dumnezeul Noului Testament, acelasi care marturiseste despre sine „Luaţi jugul Meu asupra voastră şi învăţaţi-vă de la Mine, că sunt blând şi smerit cu inima şi veţi găsi odihnă sufletelor voastre.”
  Apoi Hristos marturiseste prin fapte cata iubire poarta Dumnezeu omului: vindecari de boli grele, invieri, iertare de pacate.
  Apoi povesteste-i prietenului tau cat de smerit a fost Dumnezeu in fata omului cand s-a lasat scuipat, injurat, batjocorit in toate felurile si rastignit de chiar oamenii pe care i-a adus la viata.
  Cat despre aruncarea in iad, Hristos este marturia cea mai clara ca nu Dumnezeu vrea sa ne arunce in iad ci ca noi singuri ne ducem in iad la brat cu diavolul.
  Hristos s-a rastignit si dupa moartea trupului s-a pogorat la iad tocmai ca sa scoata oamenii de acolo. Cum sa se spuna despre Dumnezeu ca e rau si nepasator cand defapt este invers?
  Si nu in ultimul rand iti trebuie multa rabdare pentru amicul tau caci omul nu se schimba cu una cu doua inspre bine. Nici noi credinciosii nu reusim sa ne schimbam in bine asa repede cum ne-am dori.

  Reply

 4. omp
  iulie 8, 2010 @ 3:20 pm

  Nu te juca cu focul !!!
  Alexandru, ma tem ca ai de-a face cu un „non-religios” (e ceva „la moda” in aceste vremuri tulburi)… unicul sfat posibil: roaga-te pentru acea persoana… si ATAT! Nu incerca sa te joci cu focul!!! Eu m-am „ars” deja, incercand sa „lamuresc” o astfel de persoana… ca sa nu lungesc vorba: [b]”cea mai mare inselare e sa crezi ca nu esti in inselare!”[/b] , [b]”cea mai mare inselare pe care vrea sa ne-o „sugereze” cel cu codita, e aceea ca el – de fapt – nici nu exista!”[/b]… Deci, daca vrei sa ramai linistit, roaga-te DOAR, pentru respectivul, si – vorba lui Dan – comporta-te cat se poate de firesc – dupa modelul suprem: Hristos (pe care „non-religiosii” Il cosidera doar un mare initiat, in nici un caz „Dumnezeu Adevarat din Dumnezeu Adevarat”)… [b][i]Fii, deci, tu model PRIN FAPTE[/i][/b] (vorbele pot intra usor si iesi si mai usor prin cealalta ureche) si DOAR asa il poti „convinge” despre CINE ESTE ADEVARUL…

  PS – a citi Biblia ca pe un ziar, fara „ochelarii” Sfintei Traditii => a „vedea” totul deformat!!! Biblia e o METAFORA!!! Trebuie sa fii foarte bine pregatit duhovniceste (rugaciune, smerenie, iubire etc) atunci cand vrei sa intelegi corect Adevarul Revelat… altfel poti ajunge sa vezi totul inversat, spre „bucuria” ispititorului…

  Reply

 5. omp
  iulie 8, 2010 @ 3:23 pm

  erata: in loc de omulet era inchiderea parantezei

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *