Skip to content

3 Comentarii

 1. Laura-optimista
  mai 13, 2010 @ 8:00 pm

  Hristos S-a înălţat!
  În această zi de praznic, să-I mulţumim Mântuitorului Hristos, Viaţa şi Nădejdea noastră, pentru iubirea infinită, pe care ne-a demonstrat-o prin Întruparea, Răstignirea, Învierea şi Înălţarea Sa la cer!
  De câte ori mă gândesc la iubirea lui Hristos faţă de noi, cei care credem în El, sufletul mi se umple de bucurie, de entuziasm şi-mi amintesc de cuvintele Psalmistului David: „Ce voi răsplăti Domnului pentru toate câte mi-a dat mie?” Cred că Domnul ne dă răspunsul, ne arată cum Îi putem demonstra recunoştinţa noastră, deşi ne este imposibil să facem pentru El ceea ce a făcut El pentru mântuirea noastră: „Dă-Mi, fiule, inima ta!” Aceasta este ceea ce putem şi trebuie să facem pentru Hristos. Noi, cei care suntem la începutul drumului vieţii, dar şi acei credincioşi, care L-au primit în sufletele lor pe Hristos mai târziu, putem să-I dedicăm Domnului şi Mântuitorului nostru întreaga noastră viaţă, să facem totul spre slava Sa(Sfântul Ioan Gură de Aur ne demonstrează, într-o scriere a sa, faptul că şi respectarea îndatoririlor lumeşti se poate face spre slava lui Dumnezeu) şi cred că, pentru a răspunde iubirii lui Hristos Domnul mai este necesar şi să-L mărturisim, să promovăm credinţa cea adevărată, fără a ne ruşina, precum şi El nu S-a ruşinat să coboare la nivelul nostru şi să-Şi asume cea mai cumplită suferinţă pentru noi.
  Aş dori să-i felicit pe administratorii acestui site, pe care ieri l-am descoperit cu multă bucurie. Pentru noi, cei tineri, cunoaşterea valorilor creştine este absolut necesară, căci lumea secularizată, în care trăim, ne oferă modele neautentice şi valori efemere şi relative. Desigur, unele dintre valorile moderne(de pildă democraţia) pot fi pozitive, dezirabile, dar doar dacă sunt folosite spre slava lui Hristos. Atunci când aceste valori benefice sunt acceptate, iar Fiul lui Dumnezeu, Domnul iubirii este negat sau ignorat, tinerii neinformaţi, care nu au beneficiat de o educaţie religioasă în cadrul familiei, riscă să se îndepărteze de sensul autentic al vieţii(care este comuniunea eternă cu Sfânta Treime) şi chiar să cadă în nihilism, în ateism şi în alte crize morale grave. De aceea, Îi mulţumesc Domnului Iisus Hristos, pentru că m-a învrednicit să cred în El de la această vârstă(am 18 ani) şi cred că toţi tinerii credincioşi trebuie să-I fim recunoscători Domnului pentru credinţa dată nouă, căci alţii căutând o viaţă întreagă adevărul, s-au amăgit, rătăcindu-i şi pe semenii lor. Domnul „vrea ca toţi oamenii să se mântuiască şi la cunoştinţa adevărului să vină”, dar nu constrânge pe nimeni, ci respectă libertatea noastră, căci iubirea Sa cea dumnezeiască nu este posesivă, ci autentică şi jertfelnică.
  P.S. Îmi cer scuze, pentru că fiind foarte obosită, m-am exprimat extrem de incoerent şi m-am îndepărtat destul de mult de subiectul textului patristic, pe care am încercat să-l comentez. Totuşi, am simţit nevoia de a-mi exprima aceste gânduri de recunoştinţă faţă de Dumnezeul nostru, a Cărui iubire a fost slăvită cu atâta convingere de către Sfântul Ioan Hrisostom.
  Domnul fie cu noi, toţi tinerii care am pornit pe drumul credinţei creştine.

  Reply

 2. Marius
  mai 14, 2010 @ 7:55 am

  Amin! AMin! AMin! Frumoase si profunde cuvinte Laura! Domnul sa ne ajute sa traim dupa voia Lui!

  Reply

 3. Laura-optimista
  mai 14, 2010 @ 11:49 pm

  Mulţumesc mult, Marius!
  Aşa este, să nădăjduim că Domnul nostru va fi cu noi şi ne va ajuta să împlinim sfintele Sale porunci, pentru a fi vrednici de iubirea Sa!
  Dumnezeu să fie cu tine!
  Doamne-ajută!

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *