Daca ne iubim, putem sa facem dragoste inainte de casatorie?

Zilele trecute am intrat pe un site crestin ortodox, şi un băiat a deschis un topic nou, in care punea o intrebare,titlul topicului era “confuz”.

Acum o sa citez exact ce spunea el:

Buna ziua, dragi oameni. Sunt si eu confuz. Daca eu si prietena mea vrem sa face ,,ceva”, asa ca amandoi suntem de-acord si fara perversiuni ar fi rau?

Rog sa raspundeti. Mersi!

Această intrebare exprima modul in care gândesc o multime de tineri in ziua de azi: daca ne iubim si nu facem pervesiuni, ci facem dragoste, desi nu avem încă binecuvantarea lui Dumnezeu, nu am gustat din Taina Nuntii, atunci este normal.

Din pacate acest mod de gandire a fost dezvoltat de societatea in care traim,in mai toate filmele de la TV vedem cupluri care traiesc o iubire frumoasa, dar necasatoriti, astfel o multime dintre noi, involuntar suntem indoctrinati in subconstient cu ideea ca a face dragoste in afara casatoriei este normal si frumos, ca nu este nimic rau.

Dar totusi, tânărul de mai sus are conştiinţă şi simte că ceva nu este în regulă, cred că în subconştientul său ştie că este rău, că este păcat, din moment ce a simţit nevoia să întrebe despre aceasta pe un site ortodox. Unele din persoanele de pe forum au crezut că întreabă în glumă,dar eu vreau să-l i-au pe băiat în serios.

Nu dragi mei nu e normal, nu este dragoste curata, nu este dragoste binecuvantata, totul este amagire şi să ne intre bine în cap la fiecare dintre noi….să luptăm, să nu cădem pradă.

Dragostea curată, este dragostea binecuvântată de Dumnezeu prin Taina Nunţii.

Dragostea trupească dinainte de căsătorie ne vatămă sufletul, ne schimbă personalităţile, odată căzut în dragostea trupească nu vei mai fi cel dinainte, curăţia ta trupească şi sufletească se va pierde involuntar, apoi relaţia de iubire pe care zice băiatul că o are cu prietena sa, se va centraliza pe dragostea trupească o dată ce va gusta din această dragoste, deoarece va fi ceva nou în relaţia lor din care vor vrea tot să poftească, apoi nu are nici o garanţie că nu se va ajunge şi la pervesiuni, pentru că o dată ce una din curiozităţi a fost satisfăcută poate apare alta şi aşa mai departe.

Cei doi nu au garanţia că vor rămâne împreună, poate el va pofti altă fată, alt trup, iar ea la fel, şi atunci dragostea pe care o simţeau va rămâne amintire a trecutului şi prezent al durerilor.

Să iubim nepătimaş, să ne bucurăm de un sărut timid şi ruşinos, de o îmbrăţişare caldă şi nepătimaşă, de o plimbare în parc, de o alergare pe lângă lac, de surâsul soarelui, de cerul cristalin, pentru ca sunt atâtea lucruri de care se pot bucura doi iubiţi! Să lăsăm unirea trupurilor la vremea ei, la vreme binecuvântată, la vremea când vom gusta din Taina Nunţii.

Să încercăm să înţelegem că dragostea dintre doi tineri necăsătoriţi nu implică dragoste trupească.

În Eclesiast este un capitol care îmi place mult, o să-l scriu:

1. Pentru orice lucru este o clipă prielnică şi vreme pentru orice îndeletnicire de sub cer.

2. Vreme este să te naşti şi vreme să mori; vreme este să sădeşti şi vreme să smulgi ceea ce ai sădit.

3. Vreme este să răneşti şi vreme să tămăduieşti; vreme este să dărâmi şi vreme să zideşti.

4. Vreme este să plângi şi vreme să râzi; vreme este să jeleşti şi vreme să dănţuieşti.

5. Vreme este să arunci pietre şi vreme să le strângi; vreme este să îmbrăţişezi şi vreme este să fugi de îmbrăţişare.

6. Vreme este să agoniseşti şi vreme să prăpădeşti; vreme este să păstrezi şi vreme să arunci.

7. Vreme este să rupi şi vreme să coşi; vreme este să taci şi vreme să grăieşti.

8. Vreme este să iubeşti şi vreme să urăşti. Este vreme de război şi vreme de pace. Eclesiastul (cap. 3).

Să ne gândim că şi vremea de a gusta,de a trăi totalitatea dragostei este doar când vom fi căsătoriţi religios,când v-om avea binecuvântarea de la Dumnezeu. Să aşteptăm clipa prielnică, cu blândeţe, răbdare, înfrânare.

Sper că băiatul să fi realizat că este rău a face dragoste înainte de a fi căsătorit!

Şi să nădăjduim că vor realiza şi alţii.

(A.)

(Visited 7 times, 1 visits today)