Dacă nu te protejezi oare faci copii mulţi ?

kids2M-am întrebat şi eu asta înainte de căsătorie. Oare e chiar aşa cum zice „gura lumii”, dacă nu te protejezi faci nouă sau zece copii ? În primul rând vreu să vă spun că eu cunosc persoane, oameni maturi, căsătoriţi de mulţi ani, care au făcut unul sau doi copii şi nu s-au protejat 20-30 ani de viaţă. La fel cunosc şi  tineri care sunt căsătoriţi de câţiva ani şi nu se protejează şi totuşi nu le-a dat Dumnezeu nici un copil până acum deşi au vrut asta. Din motive uşor de-nţeles nu vă pot spune cine sunt.

Primul lucru cu care trebuie să cădem deacord cu toţii este că un copil nu apare din puterea şi voinţa soţilor ci doar când vrea Dumnezeu şi când îşi trimite EL harul Lui, şi dă viaţă unirii sămânţei bărbatului cu ovulul femeii. Mii şi milioane de familii pot da mărturie că în viaţa lor copiii au apărut neaşteptat şi necalculat, nu atunci când au vrut ei.

Dacă toţi suntem conştienţi că Dumnezeu dă viaţă când doreşte El atunci înseamnă că întrebarea „dacă nu te protejezi oare faci copii mulţi ?” nu-şi are rostul. Asta pentru că nu stă în puterea soţilor să dea viaţă unui copil, nici dacă se protejează nici dacă nu se protejează. Căci s-au văzut multe cazuri când femeile au rămas însărcinate şi protejându-se, dar şi cazuri în care n-au rămas însărcinate dorind foarte mult să aibă un copil.

Astfel că dacă totul e în puterea lui Dumnezeu, atunci pentru ce ne mai stresăm ? Ce contează acum este modul în care soţii se raportează la Dumnezeu, dacă-L supără cu păcatele lor sau dacă-L bucură iubindu-i pe alţii şi ascultându-i poruncile.

Dacă eu mă rog lui Dumnezeu în fiecare zi, şi vorbesc mereu cu EL, cerându-i ajutorul şi mulţumindu-i mereu pentru toate câte mi le dă, vreau să nu am un copil deocamdată, oare Dumnezeu nu-mi va respecta dorinţa mea?! Dacă eu ascult de Dumnezeu fiind bun, oare nu va asculta El rugăciunile mele?!

Dacă eu şi soţia mea ne dorim 3 copiii oare ne va da El şapte ? Oare nu ştie Dumnezeu mai bine de ce avem noi nevoie în fiecare secundă, şi chiar până la sfârşitul vieţii:

„Când vă rugaţi, nu spuneţi multe ca neamurile, că ele cred că în multa lor vorbărie vor fi ascultate. Deci nu vă asemănaţi lor, că ştie Tatăl vostru de cele ce aveţi trebuinţă mai înainte ca să cereţi voi de la El.”

O altă problemă ar fi că Dumnezeu a lăsat bucurie şi plăcere în relaţiile intime pentru a-i atrage pe soţi, pentru a-i face să se iubească mai mult unul pe altul. Astfel soţul va asocia plăcerea relaţiilor intime cu soţia sa şi o va iubi mai mult pentru asta, la fel şi soţia. Deşi pare un egoism, să cauţi plăcere la soţul sau soţia ta, totuşi această plăcere este încărcată de responsabilitatea foarte mare ca din unirea lor să apară un copil. Un alt motiv pentru care a lăsat Dumnezeu plăcerea relaţiilor intime aşa cum ne spune Sfântul Ioan Gură de Aur, este ca fiecare bărbat să-şi aibă femeia lui şi fiecare femeie să-şi aibă bărbatul ei.

Însă, de câte soţii „fură” această plăcere vrând să aibe parte doar de drepturile ei, fără să se supună şi obligaţiilor ei, atunci îl supără pe Dumnezeu, stricând rânduiala şi armonia creaţiei lăsate de Dumnezeu. Cei care fură plăcerea dragostei nefiind căsătoriţi săvârşesc desfrânare şi vor suporta consecinţele păcatelor atunci, sau mai târziu în viaţa lor de familie. Iar soţii care fură plăcerea dragostei protejându-se şi nevrând să aibe un copil săvârşesc deasemenea un păcat vrând să-l păcălească pe Dumnezeu.

E clar că atunci când îţi doreşti să ai doar câţiva copii nu te apuci să faci dragoste în fiecare zi, rugându-te la Dumnezeu să nu-ţi dea un copil. Trebuie şi puţină abstinenţă. Aşa cum dacă ai mânca friptură în fiecare zi te-ai plictisi şi nu ţi-ar mai place, aşa şi cu relaţiile intime. Aici intervine postul.

Postul nu e o obligaţie impusă de Dumnezeu omului ci este un mare medicament şi o perioadă extraordinară de refacere şi de relaxare trupească, benefică sănătăţii trupului cât şi sănătăţii sufletului. Postul este sfatul lui Dumnezeu către noi de a ne abţine de la mâncare, băutură, relaţii intime, şi aşa mai departe, pentru a nu fi sătui de toate, şi apoi să fim nefericiţi.

Soţul şi soţia care se abţin de la a avea relaţii intime atunci când sunt sărbători şi posturi, când nu se protejează atunci cand fac dragoste îl bucură pe Dumnezeu, şi va avea grijă Dumnezeu să le dea cât pot duce şi nu peste măsură.

(Balan Claudiu)

(Visited 195 times, 1 visits today)