Skip to content

4 Comentarii

 1. sdaniel
  octombrie 5, 2016 @ 7:14 pm

  „Nu cumva e vorba de conservarea speciilor odată făcute?”
  Daca asta era in fisa postului pentru Dumnezeu, nu prea i-a reusit. Sunt atatea specii care au disparut. Incepand cu dinozaurii si terminand cu speciile disparute in ultima suta de ani.
  Mai grav e ca vor dispare tot mai multe din cauza suprapopularii, poluarii, consumerismului etc.

  Reply

 2. Claudiu Balan
  octombrie 7, 2016 @ 5:02 pm

  Daniel, tu fie ai o impresie foarte slabă despre Dumnezeu căruia te-nchini sau nu ești serios în închinarea ta.

  Gândește-te că vorbim de o ființă Supremă, de o inteligență desăvârșită, de o înțelepciune de nedescris în cuvinte, o Ființă atotștiutoare, care a plănuit totul în cel mai mic detaliu de la început și până-n veșnicie… Tu chiar crezi că Dumnezeu poate greși? Dacă Dumnezeu greșește atunci nu e desăvârșit, dacă nu e desăvârșit și noi știm cu toții că există desăvârșire, atunci nu e Dumnezeu, și atunci trebuie să fie cineva mai mare decât El, și uite așa tot problematizăm până ajungem la adevăratul Dumnezeu.

  Mântuitorul spune despre Tatăl că „desăvârșit este” (Matei 5, 48), adică fără greșeală.

  Iată ce spune Proorocul David de gândurile și voia lui Dumnezeu: „Cunoscut-am, Doamne, că drepte sunt judecăţile Tale şi întru adevăr m-ai smerit.” (Ps. 118, 75)

  Și iarăși zice: „Toate poruncile Tale sunt adevăr” (Ps. 118, 86)

  Scriptura toată e o mărturie tare și puternică despre toate ale Lui că sunt drepte, adevărate, că sunt iubire și milă, că sunt tot ce-i mai bun și mai frumos… Dacă putea face Dumnezeu ceva mai frumos decât Creația toată, ar fi făcut.

  Reply

 3. sdaniel
  octombrie 9, 2016 @ 3:01 pm

  Buna Ziua!
  Nu ma refeream la Creator, ci doar la articol, ideea din el. Era doar un mod de a spune ca deja e in sarcina noastra sa conservam speciile create de Domnul, noi stapanim Pamantul: „cresteti si va inmultiti si stapaniti pamantul”.
  Exact asta spuneam si eu. Nu poate fi sarcina Domnului sa conserve si sa protejeze speciile, deoarece Dumnezeu este perfect si ar fi reusit sa le protejeze. Insa multe specii au disparut si vor mai disparea. Din nefericire, Dumnezeu nu mai creeaza altele si nici nu le invie pe alea disparute.
  Referitor la credinta mea, recunosc ca am unele indoieli si caderi, dar cred ca faceti aceeasi greseala pe care o fac toti preotii. Aceea de a judeca un simplu enorias cu aceeasi masura cu care va judecati intre voi. In definitiv, asta va e meseria/slujba, lucrati 8 ore pe zi, poate 12, poate 14 in slujba lui Dumnezeu si raspanditi cuvantul Lui. Normal ca Il intelegeti foarte bine si sunteti puternci/siguri in credinta voastra.
  Insa noi enoriasi nu avem aceleasi sanse, alocam 10 ore pe zi pentru o slujba laica si restul timpului familiei, copiilor etc. Mergem cat putem si cand putem (macar duminica) la Biserica. Nu e normal sa acuzi enoriasii ca sunt slabi in inchinare sau nu sunt seriosi. Atata putem, atat intelegem sau pentru atat avem timp etc.

  Reply

 4. Claudiu Balan
  octombrie 10, 2016 @ 11:21 am

  Daniel,

  Recunosc că am vrut să te mustru un pic. Iartă-mă dacă te-am judecat / ocărât!

  Totuși, dacă ai ști câtă slăbiciune este și în noi ăștia de stăm mereu cu Cuvântul lui Dumnezeu în față, pe buze, în mâini !

  Dacă ai ști câte căderi… câte îndoieli…

  Iar cei care știu și greșesc vor fi pedepsiți mai mult decât cei care nu știu dar au greșit.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *