Skip to content

12 Comentarii

  1. bogdan
    martie 6, 2010 @ 1:20 pm

    Din cate stiu eu jocurile de carti in general sunt condamnate de Biserica, dar s-ar putea sa ma insel. Apropo, „imi” se scrie legat, nu „i-mi”

    Reply

  2. Maria
    martie 6, 2010 @ 2:43 pm

    Bravo, Florin.
    Dumnezeu sa te ajute sa mergi pe calea cea buna pe care ai pornit.

    Bogdan,
    toata pacatele sunt de condamnat.
    dar e dumnezieste sa te ridici din pacat!
    cat despre „i-mi”, admin poate foarte usor sa corecteze, sa nu-ti mai fie poticneala:-)

    cine spunea: ” a cadea e omeneste dar a te ridica din pacat e dumnezeieste”?
    un parinte spunea asta, dar nu-mi amintesc cine.

    Reply

  3. Maria
    martie 6, 2010 @ 2:44 pm

    Florian
    scuze, am scris Florin
    sa ma ierti.

    Reply

  4. admin
    martie 6, 2010 @ 2:56 pm

    S-a corectat. Iertare.

    Reply

  5. Florian
    martie 6, 2010 @ 5:05 pm

    @Bogdan ideea articolului nu este „i-mi” ul ala..ideea era ca cei ce se gasesc in situatia de jucatori ocazionali sa ia aminte ca acel „ocazional” se poate transforma in patima greu de scapat.Doamne, ajuta!

    Reply

  6. Florin
    martie 6, 2010 @ 5:58 pm

    Este pentru prima data cand vad un astfel de articol si am ramas impresionat.
    Colegii mei la scoala parca au inebunit.Toata pauza sau chiar in unele ore joaca poker(pe 1leu,pe5,pe 10).Acest joc este chiar un mare pericol pentru tineri.Si bineinteles ca mass-media a inceput sa faca din ce in ce mai multa reclame site-urilor de poker.
    Datoria noastra este sa ne rugam pentru semenii nostrii cazuti in pacatul acesta.

    Slavit sa fie Domnul ca te-a ajutat sa scapi de aceasta patima!
    Doamne ajuta!

    Reply

  7. Catalin
    martie 6, 2010 @ 6:21 pm

    @bogdan

    Condamnat este păcatul, în general, mai ales când devine patimă – legarea noastră cu inima de lucruri trecătoare, deşarte. Nu cred că jocurile de cărţi în sine sunt rele, ci transformarea dintr-o activitate ocazională (când, spre exemplu, te destinzi cu prietenii) într-o patimă zilnică pentru care renunţi la orice altceva (inclusiv la rugăciune şi fapte bune).

    Însă jocurile de cărţi, chiar și ocazionale, sunt păcătoase atunci când sunt PE BANI (jocuri de noroc). Aici intră şi jocurile de genul Loto sau bingo, unde o mulţime mare de oameni pierde bani, şi unul singur câştigă. Chiar şi dacă acela îi donează, nu înseamnă deloc că a făcut o faptă bună. În faţa lui Dumnezeu, nu cantitatea este cea semnificativă; să nu uităm că cei doi bănuți ai văduvei au valorat mai mult decât donațiile foarte mari (dpdv financiar) făcute de toți ceilalți, la un loc.

    Reply

  8. Florian
    martie 6, 2010 @ 6:33 pm

    asa este se mediatizeaza foarte mult pokerul online si nu numai… mai toti au in casa un set de cipsuri si joaca non stop si cand se termina turneul intre amici se baga lumea pe net.. pffff e ceva de nedescris zici ca le da de mancare pe net .. e o mare capcana, nu credeam niciodata ca o sa ajung pana in punctul in care sa ma posede asa tare dar cu ajutorul lui Dumnezeu se trece peste orice patima daca dam vointa Dumnezeu ne da putere.Doamne, ajuta!

    Reply

  9. Ana-Maria
    martie 6, 2010 @ 7:20 pm

    Doamne ajuta! A fost o mare surpriza pentru mine sa aflu ca ai fost dependent de poker, insa nu m-a mirat ca ai reusit sa scapi de aceasta patima caci dupa cum stim toate sunt cu putinta la Dumnezeu. Sa ne rugam in continuare la Dumnezeu sa te fereasca cat mai mult de aceasta ispita si nadajduind intru El sa ne rugam pentru iertare, pentru liniste sufleteasca si izgonirea a tot raul. Doamne ajuta!

    Reply

  10. dimo70ana-maria
    martie 6, 2010 @ 7:57 pm

    e impresionant prin ce ai trecut.ma bucur ca Dumnezeu te-a ajutat sa treci peste acest obstacol dintre tine si El.sincer multi n-au curajul sa marturiseasca prin ce au trecut rad felicitari tie si anei pt faptul k impartasiti si altor prin ce ati trecut:-d

    Reply

  11. dimo70ana-maria
    martie 6, 2010 @ 7:59 pm

    apropo : sper k relatia dintre voi sa se inchege din ce in ce mai mult,si cu ajutorul Lui Dumnezeu sa facetii copii,multi,si sa va iubiti pana la adanci batraneti.va pup pe amandoi:d

    Reply

  12. Anesti
    martie 7, 2010 @ 6:54 pm

    Hristos, Domnul nostru, Bucuria Vietii, are nebanuite leacuri de a ne vindeca de toate slabiciunile. Trebuie sa ii multumim neincetat si sa alergam cu ravna la rugaciune sa ii multumim ca ne-a aratat o neputinta si, ca in marea Sa iubire de oameni, fiecaruia daruieste ca leac pentru purtarea crucii personale puterea tamaduitoare a Crucii
    Sale, careia ne inchinam si iti slavim noi: Bucura-te Sfanta Cruce, pazitoare a crestinilor!

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *