Direcționează 3,5% din impozitul pe venit anual către Ortodoxia Tinerilor

Susține proiectele educaționale creștin-ortodoxe ale Asociației Ortodoxia Tinerilor! Redirecționează 3,5% din impozitul pe venit pentru ajutorarea unor familii sărace cu mulți copii din Galați și pentru a susține site-ul ortodoxiatinerilor.ro, site-ul fericiticeiprigoniti.net, site-ul citateortodoxe.ro, siteul serilebiblice.ro, site-ul facerealumii.ro șii taberele și excursiile dedicate tinerilor pentru a-l cunoaște pe Dumnezeu și a se apropia unii de alții.

Descărca FORMULARUL 230 pentru o durată de 2 ani, dacă ai avut venituri din salarii/pensii, din activități independente/agricole, drepturi de proprietate intelectuală și cedarea folosinței bunurilor, dacă pentru acestea din urmă nu ai obligația să depui Declarația Unică. 

 

COMPLETEAZĂ
formularul de mână, cu majuscule. Nu este necesară specificarea sumei (instituția fiscală o va calcula și o va vira conform legii) și nici atașarea Fișei Fiscale. Datele Ortodoxia Tinerilor sunt precompletate.

 

TRIMITE
formularul completat, pâna la data de 25 mai 2020 (data poștei) la Administrația Financiară de care aparții. Ai la dispoziție următoarele modalități de trimitere:

  • prin poștă, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire;
  • îl depui direct la registratura administrației financiare de care aparții (aici ai lista administrațiilor);
  • folosești serviciul online ANAF, Spatiul Privat Virtual, disponibil aici.

 

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

Până când mai pot trimite formularul?
Doar până pe 25 mai 2020.

L-am descărcat, ce trebuie să completez?
E nevoie să completezi de mână, cu majuscule, secțiunea I care conține datele tale de identificare și să semnezi la Semnătura contribuabilului. Gata!

Vei vedea că sunt deja completate anul și datele Ortodoxia Tinerilor. Dacă ai deja un formular printat și vrei să le completezi de mână, iată datele mai jos:
ASOCIATIA ORTODOXIA TINERILOR
Cod de identificare fiscală: 30116644
IBAN: RO71 UGBI 0000 7020 0130 8RON

Care este Administrația Financiară de care aparțin?
Administrația Financiară de care aparții este cea din localitatea de domiciliu trecută în cartea de identitate. Iată aici o listă cu adresele administrațiilor financiare.

Nu pot face totul online?
Dacă ai semnătură electronică, poți urma procesul online în Spațiul Privat Virtual pus la dispoziție de ANAF. Pentru că procedura poate se poate dovedi greoaie, recomandăm varianta completării de mână.

Am nevoie de vreun document de la locul de muncă?
Nu. Nu este nevoie să atașezi Fișa Fiscală, iar suma redirecționată va fi calculată și completată de către inspectorul fiscal.

Aceasta este o donație?​
Nu. Este alegerea ta despre cum să fie folosiți o parte din banii pe care i-ai virat deja statului, ca impozit pe veniturile obținute în 2019. În cazul în care nu alegi să susții o cauză anume, întreaga sumă va rămâne la bugetul de stat. 

Claudiu Balan
președintele Asociației Ortodoxia Tinerilor
(Visited 3 times, 1 visits today)