Daruind vei dobandi…

P1000409

Era pe scaun in stanga cand am intrat, cu capul plecat. Mi-au atras atentia mainile foarte ingrijite. Pielea alba, slabuta, cu degetele lungi lucra migalos pe o foaie de hartie. Era smerita, linistita, statea pe locul ei, langa Maria. Din cand in cand zambea ca un copil, rezervata nu atragea atentia si totusi ceva m-a apropiat enorm de ea. Poate ca era mai mare dintre copii…Cu ochi mari si verzi, ma privea oarecum trist dar si cu prietenie. Se citea in privirea ei ca o doare, si astepta un prieten.

Cosmina are 15 ani, a intrat de curand la liceu. La spitalul Budimex sta de aproape 3 luni, sufera de leucemie si are nevoie de transplant de maduva. M-am apropiat de ea, si am observat cat de deschisa si sociabila este, ii place sa citeasca, confectioneaza bratari din margelute colorate si ii place matematica. Este un copil deosebit, cand stai langa ea simti ca Dumnezeu o iubeste. Are langa pat icoana cu Maica Domnului, Mantuitorul si Sfantul Stelian. Este o fata foarte dulce, cu increderea in Dumnezeu ca o va salva.

Aveam in geanta un ingeras, nu stiam cui vroiam sa-l daruiesc. Cand m-am apropiat de ea si i-am oferit ingerasul, s-a bucurat nespus de mult…Mi-a spus ca acasa are o colectie intreaga de ingerasi. Mi-am dat seama ca are nevoie de o prietena. Am inceput sa vorbim mai mult, am vazut-o cum plangea ca ea nu a primit tort de ziua ei si ceilalti copii mai mici au avut tort. Nu puteam decat sa tac si sa ma simt neputincioasa. Si acum cuvintele mele nu pot sa exprime ceea ce am simtit langa Cosmina. Ma intrebam de ce nu pot sa-i dau eu sange, maduva? Stiu ca pot sa ma rog pentru ea, sa-i fac o mica bucurie…dar sanatatea ei este in mainile Lui Dumnezeu. Cand am plecat i-am spus ca Dumnezeu o iubeste, si stiu ca in viata de dincolo va fii o floare in gradina Maicii Domnului. Nu stiu ce pot face mai repede, mai degraba sa o pomenesc in rugaciunile mele…

Stim noi ce e viata? Stim atunci cand suferim si astfel ne apropiem de Dumnezeu, judecata Lui Dumnezeu nu o cunoastem, dar ce putem face este sa daruim iubire.

Va rog, cei care vreti sa faceti ceva, sa daruiti o jucarie, creioane colorate, carti, iconite, sau chiar un zambet si o imbratisare, sa ne organizam intr-o zi si sa le facem o vizita copiilor de la Budimex, din Bucuresti, asta pentru cei din Bucuresti.

Din experienta mea, va spun ca atunci cand i-am intalnit, am uitat de tot, de griji, de facultate, de serviciu, de suparari, de teama ca “pe mine cine ma iubeste”, de absolut tot. Mi-am dat seama cat de pretioasa e viata, mi-am dat seama ca trebuie sa multumesc pentru ceea ce sunt si sa ofer iubire celor care au nevoie. Daca eu vreau sa fiu mai buna, schimbarea trebuie sa porneasca de la mine, si sa ofer ceea ce am.

Daruind vei dobandi…

(Oana)

(Visited 3 times, 1 visits today)