Skip to content

13 Comentarii

 1. MONICA
  martie 12, 2009 @ 12:03 am

  SOCANTA MARTURISIREA DESPRE CINSTIREA ZEITEI kHALI.E INCREDIBILA.DESPRE CEI DE LA MISA STIAM CA IMBINA ELEMENTE CRESTINE CU ALTELE PAGANE.PE UN SITE-UL DE-AL LOR EXISTA RUGACIUNI CATRE DUMNEZEU SI ARHANGHELI MENTIONATI LANGA ZEITA -MAMA A PAMANTULUI .

  Reply

 2. Daniela
  mai 18, 2009 @ 11:41 am

  Am citit cateva din cartile dlui Danion Vasile, le-am recomandat si altora…E-adevarat ca sunt pline de invataminte si demne de urmat!
  Eu, insa, l-as intreba ceva vizavi de articolul de mai sus si anume…de unde atata iubire crestina incat sa mai dai si altora?!Cine si cum iti da iubirea asta ptr. ca pe mine ma apuca furia numai cand ma gandesc la cat de rai sunt oamenii din ziua de azi!?
  Eu imi doresc sa pot iubi cu ”iubire crestina” dar, stau si ma intreb, cum s-o dobandesc, prin ce mijloace, ptr. ca mi se pare cel mai greu lucru din lume!!?
  Stiu, de fapt, ca numai mila lui Dumnezeu poate face asta, dar…cum sa-L induplecam sa ne-o si dea ca sa fim cum ii place LUI??!

  Reply

 3. admin
  mai 18, 2009 @ 3:26 pm

  Daniela eu cred ca puterea asta de a ierta si de a-i iubi pe ceilalti ne-o da Dumnezeu, asa cum ai zis si tu. Cum sa-L induplecam pe Dumnezeu? Sa mergem si sa ne impartasim de harul Lui din Sfintele Taine: sa ne spovedim, sa ne impartasim, sa mergem la Sfanta Liturghie cat mai des, sa-i citim cuvintele minunate din Evanghelie, sa citim toata Sfanta Scripturam. O alta cale ar fi sa ne rugam pentru cei ce ne supara sau ne fac rau, sau ne sunt indiferenti.

  Reply

 4. Dan
  mai 18, 2009 @ 3:33 pm

  Pot sa-ti recomand o incercare Daniela. Pune-te in locul oamenilor care fac rau si pe care ii judeci. Daca ne-am pune in pielea fiecaruia am intelege mult mai bine oamenii. Cred ca ar fi un pas de a invata sa-i iubim pe toti ca pe noi insine. Domnul sa-ti ajute.

  Reply

 5. selina
  august 23, 2009 @ 9:28 pm

  Cum pot sa ajut o prietena de-a mea care imi e foarte draga dar care e…adventista? Am incercat sa discut cu ea dar imi spune ca nu poate sa treaca la ortodoxie, mi-a zis „e ca si cum ti-as cere eu acelasi lucru tie sa treci la adventisti” m-am intristat foarte mult si am incercat sa-i explic ca fara preotul care te dezleaga de pacate la spovedanie si fara Sfintele Taine nu exista mantuire dar ea mi-a replicat „si eu ma rog in fiecare seara la Dumnezeu pentru pacate si El ma iarta…si oricum in Biblie spune ca mantuirea o va da Dumnezeu la toate neamurile-adica la toate religiile”. Noi ne intelegem foarte bine pe celelalte planuri dar am vazut in ochii ei cum ceva s-a schimbat cand am adus in discutie subiectul acesta…nu vreau sa renunt, dar nu vreau sa creada ca fac asta ca sa ma dau mai mare ca ea ci sa sa creda in Dumnezeul cel Adevarat pt ca tin mult la ea si ii vreau binele. Cum pot sa o conving?

  Reply

 6. D
  august 23, 2009 @ 10:30 pm

  Nu o s-o poti convinge. Roaga-te pentru ea ! Roaga-te s-o lumineze Domnul.

  Reply

 7. florinm
  august 24, 2009 @ 9:20 am

  @Selina, citeste CALAUZA IN CREDINTA ORTODOXA, de Parintele Cleopa, se gaseste si pe net.
  E imposibil sa o convingi cu puterile si cu argumentele tale, asa cum a spus si @D.
  Daca pui, insa si Voia Domnului, daca te rogi pentru prietena ta, poate El se va milostivi de ea, in functie de deschiderea ei de a vedea Adevarul evident. In Biblie spune, intr-adevar, ca mantuirea ti-o da Dumnezeu, dar daca ai Cuvantul Sau la indemana, in care spune Sf. Apostoli: „luati Duh Sfant, celor care le veti ierta pacatele, le vor fi iertate, celor carora le veti tine, le vor fi tinute” si celelalte, ca cine va grai impotriva voastra, impotriva mea va grai samd, poate va intelege ca ea nu se pozitioneaza bine, ci chiar cointra Cuvantului Mantuitorului. Daca vrei sa inteleaga, ai rabdare si nu uita ca doar Domnul ii cunoaste inima si o poate schimba. Sa nu deznadajduiesti daca nu reusesti si ai grija sa nu cazi si tu!
  Duhovnicul ti-a dat voie sa discuti asa ceva? Poate nu esti pregatita…
  Doamne, ajuta!

  Reply

 8. Sorin M.
  decembrie 27, 2009 @ 8:17 pm

  Dumnezeu face intodeauna minuni…
  O astfel de minune este si ceea ce s-a intamplat cu Actriţa Monica Fermo, acum maica Ecaterina, era o blondă rebelă, devoratoare de bărbaţi, cu colaborări la TVR sau la Teatrul Naţional prin anii ´70. A descoperit ortodoxia, a renunţat total la viaţa de odinioară şi a început să trăiască cu toată fiinţa ei mesajul christic. După moartea mamei sale s-a călugărit, a devenit în mărturisire un fel de „Steinhardt feminin”, prin cărţile „Mărturisiri. Cum L-am găsit pe Cel Ce mă căuta”, „Talita kumi”, „Metanii de Dor” şi „Ostrovul”.

  Reply

 9. D
  decembrie 27, 2009 @ 8:26 pm

  Da, este uimitor ce s-a intamplat cu Monica Fermo. O noua „actiune in forta” din care razbate cat de minunat lucreaza Domnul, si cum ca El nu are pe nimeni de pierdut.

  Reply

 10. Veronica
  decembrie 27, 2009 @ 8:32 pm

  Minunata credinta e ortodoxia! Fericiti si binecuvantati sant cei ce-au ales-o! Doamne, te rugam , milostiveste-te de noi, de toti oamenii de pe fata pamantului ca sa putem umbla in lumina ta Sfanta! Amin!

  Reply

 11. Dana
  ianuarie 31, 2010 @ 7:24 pm

  Referitor la subiectul reincarnari isi al ecumenismului un scurt iata un documentar f. interesant de pe TVR2 la emisiunea Alfa si Omega in care se descrie aparitia miscarii New Age prin anii 60′ -70′ in societatea americana care pe atunci era predominant crestina.

  http://www.trilulilu.ro/truecrestin/c0fdaa3db894f3

  Reply

 12. ioanaM
  martie 14, 2010 @ 12:42 am

  o experienta similara celei traite de Danion Vasile a trait si autorul cartii: „marii initiati ai indiei si parintele paisie”- de Dyonysios Farasiotis (o gasiti pe sfaturiortodoxe).

  Reply

 13. Isabela C.
  iunie 28, 2010 @ 6:50 pm

  Acum citesc „jurnalul” si sunt foarte fericita ca l-am descoperit.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *