Skip to content

5 Comentarii

 1. Catalin93
  septembrie 12, 2011 @ 4:53 pm

  Problema din acest articol m a marcat si pe mine, foarte tare, din pacate. Este dureros sa privesti cu neputinta la necazurile celor la care tii sau pe care ii respecti, si care nu mai reusesc sa creada in Dumnezeu. Important este, cred, ca prin astfel de „incercari”, adica sa privim doar incercarile grele ale altora, ne calim, si ne pregatim poate sa ajutam pe altii care sunt pe cale sa fie incercati in acelasi fel, sau pe noi insine. Iar daca ne ferim pe noi insine si constientizam cum am reusit asta, ii putem ajuta si pe ceilalti mult mai bine. In orice caz, deznadejdea intr o astfel de situatie este calea total gresita… Pierzandu l pe El, te pierzi pe tine si, de ce nu, pierzi si puterea (care numai de la El poate veni) de a l ajuta pe cel nevoias, necajit.

  Doamne ajuta tuturor aflati in necazuri grele, tututor celor carora le a fost luata libertatea, tuturor celor prigoniti sau asupriti sau instrainati, sau pur si simplu obositi de povara acestei lumi! Doamne ajuta!

  Reply

 2. Sandu
  februarie 8, 2012 @ 4:23 pm

  Doamne ajută ! Am primit și eu această grea întrebare, la care să fiu sincer nu am știut să răspund. De curând am achiziționat o carte scrisă de Părintele Cleopa despre neștiutele judecăți ale lui Dumnezeu .Sunt două istorioare a unui mare călugăr despre subiectul de față unde multe lucruri care în ochii lui erau nedreptăți dar judecata Domnului era dreaptă, iar la sfârșit ne spune așa ; ”Să nu îndrăznească nimeni din oameni să cerce judecățile lui Dumnezeu, că nici îngerii nu pot ști judecățile Lui și că tot ce ni se pare nouă în lumea asta că e rău și strâmb ,ne înșelăm! Că nu cunoaștem judecățile Lui cele ascunse și necuprinse. ”Nu cerca cele necurate și nu voi să ajungi cele neajunse! Amin” Deci să nu mai judecăm pe nimeni și orice vom vedea să zicem ;Doamne, Tu toate le știi! Noi nu știm judecățile Tale! Doamne ajută !

  Reply

 3. Mihai
  septembrie 9, 2015 @ 9:18 am

  Doamne ajută ! Eu caut să cercetez scripturile și puterea lui Dumnezeu, pentru a nu mă rătăci (așa cum se spune în Matei, 22, 29 – citatul site-ului bibliaortodoxa.ro). Așadar, cercetând Scripturile am constatat că Dumnezeu a șters răul de pe fața pământului când a provocat potopul lui Noe. Dar nu am înțeles cum a reapărut răul pe pământ. Rog cu umilință să mi se explice această lipsă a mea de cunoștințe teologice. Mulțumesc anticipat !

  Reply

 4. Claudiu Balan
  septembrie 10, 2015 @ 11:46 am

  Doamne ajută!

  Mihai, orice ar face Dumnezeu pe acest pământ pentru a-l mântui (însănătoși, curăța, vindeca, primi în împărăția cerurilor, îndumnezei) pe om, n-o să-l oblige niciodată, ci vor fi doar modalități prin care să-i stimuleze voință.

  Potopul a fost tot o modalitate prin care Dumnezeu i-a a vrut să-i întoarcă pe oameni de la păcat. I-a anunțat dinainte prin Noe că-i va pierde dacă nu încetează cu fărădelegile, sperând că în 40 de ani, unii dintre ei se vor gândi să încetez, și vor crede în Dumnezeu. Niciunul n-a făcut acest lucru și toți, în afară de familia lui Noe, au murit.

  Prin Cruce și Înviere, Mântuitorul Hristos a învins pe diavolul și lucrarea lui în lume. A învins păcatul și moartea, dar gândește-te la această lucrare de mântuire ca un mare medicament. Cine vrea să ia acest medicament, se va vindeca, cine nu, va muri cu leacul vindecării lângă el.

  E ca și cum mâine s-ar descoperi în lume un medicament împotriva SIDA. Simpla descoperire îi vindecă automat pe toți bolnavii din lume? Nu, bineînțeles. Acei bolnavi trebuie să se chinuie să facă rost de medicament și apoi să-l ia coresponzător tratamentului și abia apoi se vor vindeca.

  Așa e și cu păcatul. În Biserica lui Hristos, cine se împărtășește de Sfintele Taine (Botez, Mirungere, Euharistie, Spovedanie, Maslu, Cununie, Hirotonie și altele) se vindecă. cine nu… nu se vindecă.

  Reply

 5. sdaniel
  septembrie 11, 2015 @ 6:19 pm

  Dumnezeu ti-a creat un univers, o planeta si ti-a dat mijloacele sa te descurci. Punct si la revedere.
  Pentru majoritatea nu e suficient. Mergem in genunchi, pupam moaste, punem 20 de icoane in geam la masina ca sa ne aduca noroc sa: castigam o gramada de bani (preferabil la loto), sa avem un serviciu usor si bine platit (desi nu m-a interesat scoala), sa fim sanatosi (in ciuda exceselor alimentare, bahice sau tabacice) etc.
  Poti sa ceri cat vrei ca Dumnezeu nu iti da asa ceva. Dumnezeu lucreaza probabil cu sanse, inspiratii.
  Vrei sa fii curajos, Dumnezeu iti va da sansa/inspiratia sa devii, depinde de tine daca o fructifici sau nu.
  Vrei sa nu ai parte de oameni rai, Dumnezeu iti va da sansa/inspiratia sa te feresti de ei, e problema ta daca o faci.
  Dumnezeu ne-a dat atata (prea multa) libertate, inclusiv sa iti construiesti viata asa cum vrei.
  De ce sa-L invinuiesc dupa aia pentru ceva? Niciodata!

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *