Skip to content

5 Comentarii

 1. Costea
  noiembrie 10, 2012 @ 12:58 pm

  Buna ziua! Cand am citit titlul articolului am accesat imediat in speranta ca voi gasi raspunsul pt care intru si eu de atatea ori in discutii contradictorii cu cei apropiati ai mei si poate miraculoasa formula pe care o asteptam cu totii deseori ca leac pt o anumita problema. Insa, lucrurile nu stau chiar asa diferit, ba dimpotriva, sunt cam aceleasi cauze de la care porneste o cearta pe care mai nimeni nu se grabeste sa o atenueze cumva. Articolul e frumos, imi place.Felicitari celui care l-a scris! 🙂

  Reply

 2. Boitos
  noiembrie 14, 2012 @ 11:26 am

  A te contrazice putin nu-i nimic rau.Faptul ca ne contazicem tine de personalitatea fiecaruia dintre noi, fiecare suntem unici in felul nostru.Nu exista 2 oameni care sa gandeasca perfect la fel toata viata lor.
  Iar a te contrazce nu vad nimic rau.Este rau atunci cand trecem un anumit prag al bunului simt: ridicam vocea, impunem cuiva ceva, nu tine seama de conjunctura sau mediul problemei, etc.
  Dar ar trebuie sa luam aceasta contrazicere ca pe ceva normal, sa invatam ceva din ea, sa venim cu idei mai bune, sa gasim solutii mai bune.

  Reply

 3. Danut Belu
  noiembrie 17, 2012 @ 3:14 pm

  Frate Danii , accept ironia … dar te rog fii atent la ESENTA articolelor, nu cele scrise de mine ci la articol in general. Nu se scriu ca sa dea solutii la anumite boli, nu exista raspunsuri general valabile … nu au efect magic, nu-s tratamente miraculoase… eu am scris asa ca idee si mai mult sa ma potolesc pe mine , caci si eu ma contrazic de mama focului. Multumesc Simonei, sper ca te-a lamurit dansa! Doamne ajuta!

  Reply

 4. Danut Belu
  noiembrie 17, 2012 @ 3:36 pm

  si sa intelegi omul trebuie sa fii psihanalist, duhovnic … psiholog umanist etc. eu sunt un biet student la Teologie Didactica … si scriu din suflet pentru suflet … nu scriu ca sa ma dau destept sau ca eu am solutii vindecatoare la orice problema din lume. Stii cum spune filosofia omul – acest necunoscut sau omul o intrebare fara raspuns … etc. sunt mai multe variante, unii zic si animal rational, trestie cugetatoare si tot asa… dar cel mai mult imi place dl. Cristian Tabara (vezi cartea Traditii & Apucaturi) problema omului este OMUL. Deci e simplu, problema problemelor este insusi omul … ce sa mai filozofam fara rost… stim clar ce spune teologia (religia, credinta) omul este o taina… e foarte delicat sa dai un raspuns standard (gen tipic tipic si la inima nimic) pe tema contrazicerii, pe acest subiect crazy … Mie imi e drag la nebunie maestrul Dan Puric, a tinut conferinte despre multe si marunte, insa a specificat mereu ca nu doreste sa epuizeze subiectul … mai lasa loc de interpretari … de alte idei poate mai bune … Asta am incercat si eu pacatosul sa va invit pe dvs sa gasiti un raspuns la problema contrazicerilor absurde, dar un raspuns personal … nu pentru tot universul, caci doar Bunul Dumnezeu ne poate ajuta aici, omul e neputincios fiindca e extrem de orgolios … si nu stie sa taca cand e cazul. Si ca o concluzie, sa fim realisti, suntem copii … punem accent (stiind raspunsul din Biblie, de la Sf. Pariniti …) foarte des pe intrebarea DE CE … DE CE si DACA … Numai asa auzi vorbind omul contemporan (ca sa nu spun dupa H. R. Patapievici – omul recent) … DE CE ASA si nu altfel , DACA ne intereseaza ceva profund, vrem raspunsuri mantuitoare … sa apelam doar la Domnul Hristos, Mantuitorul da raspunsuri geniale … omul pune intrebari … si da pseudo-raspunsuri … Ce sa facem , suntem oameni nu dumnezei!

  Reply

 5. Maria Vicol
  noiembrie 17, 2012 @ 5:36 pm

  @danut belu
  problema nu este neaparat la contrazis,indiferent de gradul de rudenie,de relatia de prietenie,etc diferente de opinie apar mereu si pana la urma e si normal,suntem diferiti,traim viata diferit,percepem realitatea in mod diferit.nu aici e problema,consider ca „buba” e atunci cand renunti la o relatie care ar fi putut fi frumoasa in continuare,renunti la oamenii cu care ai impartit si bune si rele doar din cauza unor astfel de discutii care da,de multe ori nu sunt tocmai pe un ton calm,se mai spun si replici mai taioase tocmai ca sa-ti sustii si mai mult parerea.important este sa nu uitam ca dincolo de astfel de „discutii” ne iubim unii pe altii si daca nu ne iubim sa invatam sa o facem pentru ca asta vrea si Hristos de la noi.
  asa ca iertare danut si multaaaaaa sanatate iti doresc,sa ai putere sa mergi mai departe,sa te ajute Domnul si pe noi pe toti de altfel si sa-ti mangaie sufletul tau cu Sfanta Lui pace !
  Slava si Lui Dumnezeu lauda!

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *