Skip to content

4 Comentarii

 1. Carol
  martie 6, 2013 @ 12:09 pm

  Doamne ajuta !
  Mi-am facut timp sa citesc si articolul asta, Slava Domnului !

  Dumnezeu ne-a trimis pe Fiul sau sa fie mai aproape de noi oamenii, L-a trimis sa se ansca din fecioara, pentru a fi un model cat mai apropiat de noi, modelul desavarsirii, dar pentru ca noi suntem oameni si doar El este fara de pacat,a lasat si pe Apostoli, pe sfinti, pe martiri, preoti, si alte modele de traire crestina, in fara carora sa ne rusainam, intotdeauna sa ne raportam viata la noastra la Dumnezeu si la cei mai apropiati noua care ne pot fi modele de desavarsire !

  Oamenii pierzand legatura cu credinta, isi cauta modele morale, vedem in „Crima si Pedeapsa” cum Rascolnikov avea model pe Napoleon, il vedea la tot pasul, se intreba ce ar fi facut Napoleon daca era pus in situatia lui, se plangea ca nu are puterea lui Napoleon sa faca unele lucruri s.a.m.d, asta pentru a pierdut legatura cu credinta, a luat un model cam prost, cu care nu avea nici o legatura, si a dat gres.

  Spun unii ca in spaele unor barbati de succes sta intotdeauna o femeie de succes, si dau exemplu sotiile,dar eu cred ca in mare majoritate a cazurile mamele sunt acelea care nasc si cresc barbatii de succes, ele acest rol fundamental, si ceilalti din jur care constituie un model pentru copii.

  In spatele oricarui sfant exista de obicei un mare parinte duhovnicesc si alti frati mai induhovniciti care contribuie la ascensiunea lui,dar unul singur ii este model pentru intreaga viata in Hristos, la care se va raporta si va cauta sa vada ce a facut si gandit in situatia lui respectivul. Asa se intampla si in alte domenii, pana la un moment dat cand isi pierd modestia, cand incep sa se vada numai pe ei si uita de ceilalti.

  Iar puzzel cu Hagi e nemaipomenit, extraordinar, cata intelepciune si rabdare in a realiza acest puzzle, felicitari celui care l-a realizat !

  Reply

 2. Theodor
  aprilie 4, 2013 @ 7:38 pm

  Doamne ajuta !
  Foarte explicit articolul. Este intr-adevar un mare adevar si o mare intelepciune in el ! Multumim pentru acest cadou !

  Reply

 3. Stefan Viorel Cristian
  decembrie 29, 2013 @ 9:00 pm

  Frumos material! Pe langa asta as reaminti de Moise ce putea sa-L auda pe Dumnezeu fata de ceilalti ce auzeau sunete pe care acestia nu le puteau suporta punandu-si mainile la urechi. Motivul: pacatele oamenilor ce-i fac pe acestia netrebnici de a-i auzi grasul si de a-i privi lumina/stralucirea.

  Reply

 4. Iulian P
  februarie 22, 2014 @ 11:48 pm

  interesant articol,si totusi mi se pare ca tot nu stim raspunsul la intrebare.pana la urma e prea complexa,dsi controversata sa o rezolve o singura persoana

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *