Skip to content

12 Comentarii

 1. Mariana
  decembrie 19, 2009 @ 1:30 pm

  Articolul e complet. Nu mai e nimic de adăugat, de comentat!
  Probabil că va urm aun altul prin care să se precizeze că şi hainele să fie într-un anume fel…Nu e destul doar nişte ,,frunze”, nu? : ) Cât de mulate, cât de decoltate?
  Că şi cu haine, tot aproape goi putem fi…

  Reply

 2. D
  decembrie 19, 2009 @ 1:36 pm

  Nu stiu daca sfintii aveau pudoare,sau mai degraba nevinovatie,simplitate, ceea ce este altceva. Dupa cum s-a spus, pudoare poate ca e un ajutor dat noua odata cu pierderea nevinovatiei,pentru a nu cadea iremediabil in pacatele trupesti.

  Dar sa ne amintim din istoria Bisericii, ca , dincolo de Adam si Eva inainte de cadere, si o multime de sfinti nu se rusinau de goliciunea lor tocmai datorita curatiei sufletesti pe care o aveau. Pana si Sf.Petru , cand pescuia cu apostolii dupa Invierea Domnului,la Marea Tiberiadei, spune Scriptura ca, „auzind ca Domnul este,cu ependitul s-a incins, ca era gol , si s-a aruncat in mare.” Deci era curat sufleteste astfel ca nu i se parea ceva rusinos sa stea gol in mijlocul celorlalti apostoli.

  Reply

 3. D
  decembrie 19, 2009 @ 1:39 pm

  Mariana – asta tine de noi; daca noi nu simtim cum ar trebui sa fim, degeaba ne spun altii; probabil nici nu vom primi (ca sa nu amintesc decat de ce discutii aprinse tot isca purtatul baticului in biserica – un lucru atat de marunt – d-apai altele …)

  Reply

 4. Sorin M.
  decembrie 19, 2009 @ 3:19 pm

  ” După căderea în păcat, Dumnezeu i-a îmbrăcat pe primii oameni cu “haine de piele” (Fac. III, 21). Dar ce preînchipuie aceste haine de piele? Sfântul Grigorie de Nyssa învaţă că haina de piele este trupul acesta muritor şi plin de slăbiciuni pe care îl purtăm noi, urmaşii lui Adam, atât timp cât nu ne-am unit cu Hristos. Dar după a doua creaţie, Sfântul Apostol scrie credincioşilor creştini: “V-aţi dezbrăcat de omul cel vechi dimpreună cu faptele lui şi v-aţi îmbrăcat cu cel nou” (Coloseni III, 9-10), căci “câţi în Hristos v-aţi botezat, în Hristos v-aţi şi îmbrăcat” (Galateni III, 27).

  Un articol in teresant despre „hainele de piele” aici

  Reply

 5. lama
  decembrie 20, 2009 @ 6:58 pm

  „Au cunoscut ca sunt goi”
  Este prima cunoastere pe care o au Adam si Eva dupa ce gusta din pomul cunoasterii.Goi erau si inainte de a gusta,dar nu exista notiunea,conceptul de ‘gol’,si nici sentimentul de rusine pentru aceasta.
  De aici as avea eu o nelamurire: Oare cunoasterea in sine e rea? Atunci de ce salasuia acel pom in Rai?
  In Rai mai era un pom,pe linga acela al cunoasterii,si anume acela al vietii vesnice . Oare doar cunoasterea fara vesnicie este rea ? Si daca ar fi gustat simultan din fructele ambilor pomi,ar mai fi crezut ca sunt goi?

  Reply

 6. D
  decembrie 21, 2009 @ 12:20 am

  Daca ar fi gustat si din pomul vietii s-ar fi invesnicit raul,pacatul. Tocmai de asta au si fost scosi din rai de Dumnezeu,nu din rautate, si nici macar ca pedeapsa, ci pentru a putea fi izbaviti, pentru ca nu cumva sa manance si din pomul vietii si, invesnicind pacatul, sa ramana pururea in el. Asa, i-a scos afara si le-a promis Mantuitor care ii va scoate din pacat.

  Cunoasterea in sine ? Ce este bun in sine, fara de Dumnezeu ?

  Reply

 7. D
  decembrie 21, 2009 @ 12:24 am

  Dar oare cunoasterea nu este tot a lui Dumnezeu ? Mi-am amintit ca am gasit scris undeva: nu pomul era problema, ci Adam si Eva. Ei nu erau pregatiti pentu a putea gusta din pom, si tocmai de aceea aveau acea porunca. Ea era insa pentru un timp,pana cand ar fi sporit in cunoasterea lui Dumnezeu; atunci ar fi avut acces si la acel pom.

  Reply

 8. Aniri
  martie 9, 2010 @ 11:53 pm

  Ce frumos zis 🙂
  Io nu ma gandisem la alea rationale, imi venea in minte mereu imaginea lui Adam si a Evei.. Si totusi, m-a „confuzat” o data o colega care se considera cumva pura, nu stiu.. Si zicea ca nu intelege de ce exista hainele, ca n-ar trebui sa ne fie rusine de trupul lasat de Dumnezeu. Ma rog, avea o conceptie ciudata. Eu oricum mi-as fi ascultat glasul ala de care vorbiti 🙂
  Multumesc totusi pentru lamuriri 🙂

  Reply

 9. GABRIEL resurection
  februarie 7, 2011 @ 11:15 pm

  CALCAND PORUNCA SI MANCAND DIN POMUL CUNOSTINTEI BINELUI SI RAULUI adam si eva au vazut ca sunt goi, datorita pacatului mintea li sa pervertit, DE EXEMPLU,, copiii mici la mare spre exemplu pana in 4 ani caci pervertirea in zilele noastre avanseaza, copiii mici stau dezbracati si se privesc normal nu cu alte ganduri, ca si cand ar fii imbracati, iata starea de nevinovatie,eu pot sa nu am nici o problema sa fiu nevinovat si sa stau dezbracat in fata celorlalti, dar ce ma fac cu mintea lor unora pervertita care nu ma privesc cum sunt, nu privesc dincolo de mine, in ziua de azi mintea este atat de pervertita, ca si imbracat daca esti te dezbraca din priviri fantezia isi face loc,asadar imracamintea este consecinta pacatului savarsit si bine este sa purtam haine caci daca nu violatorilor le ar fii mult mai usor, iar cea mai mare plata a pacatului este MOARTEA, caci in rai nu se mananca nu se bea nu se imbracau, Adam si Eva, erau imbracati in lumina, ori prin pacat au pierdut harul lui Dumnezeu care s a alterat fara sa se piarda definitiv, ca sa intelegeti mai bine va intreb….MANTUITORUL DUPA INVIERE la mormant au gasit giulgiurile si mahrama, apoi EL s a aratat ucenicilor apostolilor, multimilor, daca giulgiurile nu le mai avea pe El cu ce era imbracat?
  CEL CE TE IMBRACI CU LUMINA CA SI CU O HAINA…..si totusi era un trup nu un duh, un trup cu carne si oase de ceea la si invitat pe toma sa puna mana pe rana si coasta lui sa vada ca un duh nu are carne si oase si cu toate acestea acelt trup intra prin materie, prin usile incuiate pt acel trup din os si carne nu exista obstacol
  Asadar aici pe pamant nu avem decat sa mancam sa ne imbracam sa facem fapte bune si sa ,,murim,,ca mai apoi sa dobandim ceia ce am pierdut STAREA DINTAI PRIMORDIALA

  Reply

 10. stefan
  februarie 10, 2011 @ 4:49 pm

  Totul tine de educatie fratilor…un exemplu concret sunt acele triburi primitive in care toata lumea sta dezbracata fara sa ‘roseasca’. Desigur puteti spune ca sunt pagani si asta-i motivul ‘nerusinarii’ lor. Fiecare e liber sa creada in ce vrea, dar sa spui ca dumnezeu iti sopteste in ureche sa te acoperi, cand inca de la nastere copiii sunt infasati pentru a nu deveni tasnitori de reziduri mi se pare penibil.

  Reply

 11. GABRIEL resurection
  februarie 10, 2011 @ 7:24 pm

  Pervertirea mintii nu tine de credinta sau necredinta, paganatate sau nu, pervertirea mintii cand intra, pai intra nu intraba daca esti credincios sau nu
  ca sa fiu mai explicit dau un exemplu….sa presupunem ca zic cuiva de pe acest forum te iubesc indiferent de gen, eu sunt barbat sa zicem ca i zic lui admin sau tie stefane…TE IUBESC…la ce te gandesti in momentul de fata? cum interpretezi?
  cu siguranta nu vei interpreta iubirea mea cu sensul de AGAPI…adica acea dragostepe care trebuie sa o aiba orice crestin fata de orice om de pe starada si din lume, cu siguranta minte pervertita se gandeste la sensul de EROS…adica dragostea senzuala carnala, asadar iubirea are mai multe sensuri, ati vazut sensul de general agapi, sensul de eros acordat partenerului de viata, si daca am rostit si rostesc ca te iubesc domnule stefan sa stii ca nu te iubesc ca pe mama,tata,fratii surorile si rudele mele,ei au alta iubire cu sensul te STORGHI,,,,si nicidecum nu te ador caci aceasta iubire i se acorda doar lui Dumnezeu cu sensul de FILOS….LATRIA, cu acest sens il iubea SFANTUL AP PETRU PE MANTUITORUL , cand il intreba iisus….MA IUBESTI TU PE MINE….DA DOAMNE STII CA TE IUBESC…PASTE OILE MELE…..nu cum zic pervertitii( unii chiar homosexuali)ca iisus si petru erau homosexuali,avand ca temei acest verset…..IATA DRAGII MEII UNDE DUCE MINTE PERVERTITA

  Reply

 12. GABRIEL resurection
  februarie 10, 2011 @ 7:30 pm

  SI EDUCATIE CRED CA EXISTA IN F MULTE FAMILII DIN LUMEA ASTA…..pervertirea tine de lipsa de informatie parerea mea

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *