Skip to content

5 Comentarii

 1. alexandra
  martie 20, 2014 @ 11:56 am

  am si eu o intrebare referitoare la botez…urmeaza sa l botez pe bebe meu si as vrea sa stiu daca e in regula ca nana mea cea care m a botezat pe mine sa l boteze si pe fiul meu sau fiica ei sa l boteze pe fiul meu?am auzit ca nu ar fi bine si nu stiu acum cum sa fac….

  Reply

 2. Dan Tudorache
  martie 20, 2014 @ 12:09 pm

  Bun venit aici Andra!
  Curios întreb și eu cine și mai ales de ce ți s-a spus că ”nu ar fi bine” ca nana ta sau nănuța ta să-ți boteze copilul?
  Nu este nicio problemă, foarte bine ar fi să-ți boteze copilul nana ta. Cel mai bine ar fi fost dacă nașii voștri de cununie v-ar fi botezat și copii, așa este cel mai firesc, dar dacă nu se poate, atunci nu-i nici o problemă să-ți boteze copilul nana sau fata nanei. Numai să fie ele credincioase, pentru că în calitate de naș al unui copil, ai datoria să-l înveți dreapta credință atât prin cuvânt cât și prin faptă.

  Doamne ajută să fie sănătos micuțul îngeraș, și să vă înveselească zilele!

  Reply

 3. Claudiu Balan
  martie 20, 2014 @ 12:10 pm

  Doamne ajută, Andra.

  Este în regulă să-l boteze și nana ta și fiica ei, pentru că în cazul acesta nu se fac confuzii între rudele duhovnicești. Nana ta va fi și nana fiului tău. Sau fiica ei devine nana fiului tău, și apar două noi rude duhovnicești, și în continuare nana ta rămâne nană pentru tine.

  Problema era dacă tu de exemplu erai nașa de cununie a fiice ei. Tu deveneai pentru nana ta: cumătră și astfel se trecea peste o relație duhovnicească importantă: nașă – fiică duhovnicescă și astfel se bagateliza relația duhovnicească (instituită prin Duhul Sfânt) între voi două.

  Doamne ajută!

  Reply

 4. alexandra
  martie 20, 2014 @ 9:15 pm

  va multumesc mult pentru lamuriri!Doamne ajuta!!!

  Reply

 5. Claudiu Balan
  martie 21, 2014 @ 10:37 am

  Cu drag.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *