Skip to content

15 Comentarii

 1. Catalin
  mai 11, 2010 @ 7:50 pm

  Da… Nu stiu altii, dar eu, acum, dupa ce am pierdut o fata draga, si dintr o prostie de a mea, ma simt gol…

  Reply

 2. miriam
  mai 11, 2010 @ 9:22 pm

  Hristos a inviat!

  am avut mult timp in minte aceasta intrebare: de ce suferim din dragoste?
  imi spuneam ca pierd timpul cu „prostii”… pana cand o prietena draga mi-a spus ca in ibire nu exista timp pierdut… mare dreptate are, din toate ai de invatat cate ceva.Dumnezeu ne invata cum sa iubim, chiar avem si o scrisoare de dragoste din partea lui Sfanta Scriptura.

  Reply

 3. Adriana
  mai 13, 2010 @ 1:51 am

  „Noi invatam doar atat – ca femeia are o vointa mai slaba decat barbatul.”
  Sunt atatea exemple care arata ca nu se poate generaliza, nu toate femeile sunt ca Eva, din fericire. 🙂
  In rest, bine a vorbit parintele, desi usor de spus dar greu de facut.
  multumesc lui admin ca l-a postat!

  Reply

 4. A.
  mai 13, 2010 @ 9:59 am

  Eu ma regasesc in acest articol, din persoana iubita pot sa spun ca mi-am facut un idol, totul se invartea in jurul lui, am neglijat pe Dumnezeu si chiar si pe cei dragi:familie, prieteni.
  Iar cand am pierdut persoana iubita, mi-a fost foarte greu sa-i regasesc pe ceilalti si pe mine.
  Era ca si cum o parte din mine s-a rupt si nu puteam nici sa respir, sa dorm, o senzatie urata, sper sa nu mai ajung sa o traiesc, cred ca o astfel de iubire este bolnavicioasa, dar deasemenea am momente cand zic ca nu e bolnavicioasa.
  Si nu poti invinovati pe persoana care ai iubit-o ca ea sau el te-a facut sa ajungi asa…sa faci un idol din el sau ea, ci tu singur/singura ti-ai facut acest lucru.
  Unii suntem mai slabi, ne azvarlim cu capul si inima mai repede in iubire, ne atasam mai repede de persoanele iubite, noi suntem singurii raspunzatori.
  E greu sa traiesti asa o iubire, si e mai greu sa constientizezi, pentru ca il afectez si pe cel iubit, il sufoci cu dragostea ta, pentru ca doar el e un idol si te dedici in totalitate lui, astfel suprasaturandu-l de tine si sperindu-l.
  E ciudat ce am scris…stiu…:-)

  Reply

 5. omp
  mai 13, 2010 @ 4:38 pm

  interviul, atingand puncte esentiale, dezvaluie – in final – atat cauza cat si solutia problemei: „Noi, oamenii, suntem foarte mici la suflet. Dar Cel ce ne-a creat stiind de micimea noastra si stiind ca nimic nu facem gratuit si fara scop, recomandandu-ne sa nu ne pierdem viata in placeri trupesti, ne ofera in schimb alte placeri – mai mari si mai superioare – cele duhovnicesti”.

  Reply

 6. andrei
  decembrie 21, 2010 @ 4:18 pm

  foarte bun articolul, de asemenea ca toate celelalte, foarte mult mi-a schimbat viata acest site, il recomand tuturor adolescentilor si tinerilor, pentru mine e hrana sufleteasca…Doamne ajuta si mantuieste-ne pe noi pacatosii!!

  Reply

 7. CARMEN
  ianuarie 23, 2011 @ 8:30 pm

  asa e
  apreciez si felicit pe cei care si-au luat masca jos, si au exprimat profunzimi

  Reply

 8. Guest
  aprilie 14, 2011 @ 4:28 pm

  A., ai vorbit atat de frumos si atat de adevarat! Ai mare dreptate…Si sunt multi cei care traiesc astfel de iubiri bolnavicioase. Dar Dumnezeu vegheaza si -oricat de grele ar fi incercarile- sa ne gandim ca Dumnezeu e poate singurul care ne iubeste cu adevarat.

  Cu toata dorinta de mantuire,Doamne ajuta!

  Reply

 9. Emanuela
  aprilie 14, 2011 @ 6:54 pm

  O analiza "la rece"!

  Reply

 10. Eu
  aprilie 14, 2011 @ 7:09 pm

  Doamne al puterilor fi cu noi caci afara de Tine pe altul nu stim!

  Reply

 11. marcel
  iunie 3, 2012 @ 4:10 pm

  Reply

 12. Madalina
  iunie 4, 2012 @ 10:32 pm

  Frumos articol.Si eu am suferit din dragoste si acum cred ca asa a fost cel mai bine pentru mine,pentru ca am invatat multe lucruri.Asa este cand iubesti,se intampla sa suferi..Felicitari pentru articol

  Reply

 13. AndaPetre
  decembrie 30, 2013 @ 9:51 pm

  Am fost cu un baiat timp de 3 ani prieteni si in vara s-a terminat totul dintr-o cearta copilareasca!Eu nu am tata e mort de aproape 9 ani si prietenul meu desi e de aceeasi varsta cu mine a fost ca si echilibrul meu si in ciuda faptului ca din cand in cand mai bea cam mult aveam incredere ca niciodata asta nu ne-ar afecta viata de familie daca s-ar fi ajuns la o familie!Dupa aproape 2 sapatamani de la despartire pt ca nu am mai vrut nici eu nimic de la el deoarece tot timpul eu trebuia sa-l aduc inapoi fiind o persoana orgolioasa a gasit o femeie de 32 el avand 24 , acum a facut 25 de ani.Tin sa precizez ca femia asta a umblat cu un barbat insurat si a ajuns sotia respectivului sa-i bata in usa si sa-i ceara socoteala.Am trecut in jumatate prin toate starile posibile.acum m-am vindecat m-am obisnuit ca numai e in viata mea!Sincer va zic cred ca el era jumatatea mea, poate e prea mult spus..!Daca as fi vazut ca e fericit ca e bine mi-as fi vazut de treaba mea dar simt ca nu e bine ca nu e fericit!El e politist si-si dorea sa devina procuror, acum numai face nimic!Imi pare rau ptr el,am impresia ca impreuna cu ea se distruge, e trist,sta cu capul pe mese in oras, nu facea niciodata asa!Sa stiti ca nu trebuie sa fie cu mine doar sa-l vad ca nu se mai distruge, sa fie cu altcineva dar sa fie cum il stiam eu.Am nevoie de un sfat, poate pare pueril ce v-am scris dar chiar ma intereseaza sa-i fie bine!Eu cred ca are farmece facute!Va multumesc frumos , dati-mi un sfat ca intradevar in mare parte nu ma mai doare ca numai e in viata mea numai ca parca nu pot sa-l las sa pice asa in groapa.Si pe langa asta vreau si eu sa schimb ceva in viata mea si sa-mi vad de viata

  Reply

 14. Dan Sorin
  decembrie 31, 2013 @ 9:41 am

  @AndaPetre: Nu prea ai ce să îi faci. Eventual încearcă să te apropii de Biserică, de a trăi o viață în Biserică și roagă-te pentru el. Acele farmece ( în rarele cazuri în care chiar ele sunt de vină ) au putere asupra lui deoarece le-a permis să aibă putere asupra lui. Dacă nu ai o viață ancorată în Biserică ești predispus la așa ceva.

  Totuși citind mesajul tău nu cred că au fost farmece. Cred că aceasta este propria lui alegere și nu ai observat ce fel de om e. Slavă lui Dumnezeu că te-a scăpat de un om care ți-ar fi putut face mult rău.

  Roagă-te pentru el. Altceva nu ai ce să faci. Roagă-te și dacă Dumnezeu găsește o posibilitate să-l scape atunci o va face. Dacă nu… până la urmă fiecare culege ceea ce a semănat.

  Reply

 15. AndaPetre
  ianuarie 1, 2014 @ 4:18 pm

  Multumesc frumos!

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *