Skip to content

7 Comentarii

 1. ioana
  martie 6, 2009 @ 2:15 am

  O carte a unui preot ortodox grec, Panagiotis Nellas, arata ca evolutionismul darwinian si creationismul nu se exclud. Asupra acestei viziuni, consider ca preotii ortodocsi din toate tarile ar trebui sa aiba un punct de vedere comun, pentru ca ceva se spune la ei si altceva la noi. Coerenta si consistenta interna asigura increderea individului in ortodoxism.

  Reply

 2. admin
  martie 6, 2009 @ 9:34 am

  E veche teoria asta Ioana. E o teorie ecumenista care vrea sa uneasca pe toata lumea, sa-i impace pe toti. Teoria asta vorbeste de primele zile ale creatie care ar fi durat milioane de ani defapt. Dar aceasta teorie a fost contrazisa de Sfintul Ioan Gura de Aur, de Sfantul Vasile cel Mare si de ceilalti sfinti care au facut comentarii la Facere.

  Reply

 3. MONICA
  martie 12, 2009 @ 5:08 pm

  Dan Puric- Darwin a greşit-o rău de tot, săracul. El, săracul, a fost de bună-credinţă, dar au greşit cei care au insistat cu teoria sa şi au mers cu ea până în pânzele albe. Într-adevăr, există o evoluţie în cadrul speciei, dar asta nu înseamnă că o specie se poate transforma în altă specie. Petre Ţuţea întreba odată: „Ai fost tu de faţă când a sărit maimuţa din copac şi s-a transformat în om?“. M-a întrebat fiu-meu odată dacă pe om l-a făcut Dumnezeu sau dacă se trage din maimuţă. I-am răspuns: „Tată, pe om l-a făcut Dumnezeu, dar sunt unii care se trag din maimuţă, te iau mâine cu mine la teatru şi ţi-i arăt!“.
  “Darwin l-a smuls pe om din bratele lui Dumnezeu si l-a pus In bratele maimutei.„

  Reply

 4. Adriana
  iunie 1, 2009 @ 10:14 pm

  Draga Admin,

  Care sunt comentariile sfintilor de care vorbesti?
  Eu nu am citit nici o teorie ecumenista, insa in mod spontan la fel am zis si eu, ca poate ca ceea ce la Dumnezeu este o zi, la noi poate ca au fost ani, secole sau milenii, masurate in unitatea noastra actuala pentru timp. Dar acum as vrea sa stiu si ce argumente au marii sfinti in a afirma contrariul. Caci graitor in ceea ce priveste perceptia timpului poate fi si experienta unor sfinti care au avut ingaduinta de la Dumnezeu sa vada cele ce se intampla pe cealalta lume, si in timp ce dincolo li se parea o vesnicie, aici dimpotriva, erau doar cateva clipe de absenta… Poate ca nu este exemplul cel mai graitor, caci este in sens invers, dar imi pare evident ca perceptia timpului nu este chiar atat de omogena cum am fi tentati sa credem…
  Te rog sa imi indici si mie care sunt scrierile sfintilor care contrazic ideea ca o zi a Creatiei ar fi durat mai mult decat o zi de a noastra de acum.
  Multumesc frumos!

  In rest sunt deacord ca pentru evolutionisti „La inceput a fost nimic”, caci Cuvantul nefiind material, este peste puterea lor de a-l percepe. Pentru asta trebuie credinta de la Dumnezeu.

  Reply

 5. admin
  iunie 2, 2009 @ 8:30 am

  Adriana citeste
  -Hexaimeron scrisa de Sfantul Vasile cel Mare
  -Comentariul Sf Ioan Gura de Aur la Facere
  -Evolutie spre Creator, Ieromonah Grigorie

  In aceste 3 lucrari scrie clar ca zilele creatiei sunt zile asemenea celor care le traim astazi.

  Reply

 6. Adriana
  iunie 3, 2009 @ 8:42 am

  Multumesc admin!

  Reply

 7. Adriana
  iulie 22, 2009 @ 9:45 pm

  @Admin

  Vad ca pe site-ul pe care mi l-ai recomandat se neaga si rotatia pamantului in jurul soarelui. In cazul acesta, nu cred ca mai are rost nici o discutie pe astfel de teme. Nu pe acest site.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *