Skip to content

5 Comentarii

  1. bogdan
    septembrie 4, 2015 @ 9:33 am

    din punctul meu de vedere numai prostii debitati aici..nu cititi geneza cum trebuie…Cain si-a luat nevasta din oamenii pe care Dumnezeu ii CREASE(NU-I FACUSE DIN PAMANT SI DUH) in ziua a sasea si care stiau sa creasca si sa se inmulteasca…spune clar acolo..” a facut Dumnezeu pe om,barbat si femeie(nu e vorba aici de caracterul androgin cum justifica unii)si i-a binecuvantat Dumnezeu pe ei…cei ce-i crease dupa chipul si asemanarea LOR…ADAM a fost creat din materie si duh…pe cand cei de dinaintea lui i-a facit Dumnezeu doar din duh…Eva este creata din Adam…dexi e cumna la mana a treia a creatieie materie din materie asa ca de aceea ea a fost veriga slaba..iar caderea este a NEAMULUI EVREIESC…noi nu avem nicio legatura cu greseala lor….spune clar acoli ca Dumnezeu pune semn inainte lui Cain pentu ca cei ce il intalnesc sa nu-l omoare….deci erau alti oameni creati

    Reply

  2. bogdan
    septembrie 4, 2015 @ 9:36 am

    varianta ca s-a casatorit cu sora sa sau mai stiu eu ce ruda…cade…viata lunga se datoreaza materialului genetic de exceptie a primilor oameni creati de dumnezeu in ziua a sasea…pe Adam l-a facut in ziua a saptea pe la sfarsit…de eva nu zice cand a facut-o…evident ca ceva mai tarziu

    Reply

  3. STAR
    august 1, 2019 @ 6:11 am

    Iata raspunsul la ,,De unde era femeia pe care Cain a cunoscut-o în ținutul Nod?”

    Despre acest dublu aspect al textului a scris Sf. Maxim Mărturisitorul (Mystagogia):
    „Sfânta Scriptură, privită toată deodată, este ca un om, care are Testamentul Vechi drept trup, iar pe cel Nou drept suflet, duh şi minte; sau istoria literală a întregii Sfinte Scripturi, a celei Vechi şi Noi, trup, iar sensul celor scrise şi scopul spre care tinde acel sens, suflet. […] Căci precum omul e muritor după ceea ce e văzut, şi nemuritor după ceea ce e nevăzut, la fel şi Sfânta Scriptură are litera trecătoare, iar duhul ascuns în litera ei niciodată nu încetează de-a fi. Şi precum omul, stăpânind prin înţelepciune dorinţa şi pornirea pătimaşă, veştejeşte trupul, la fel şi Sfânta Scriptură, înţeleasă duhovniceşte, taie de la sine litera. […] Pe măsură ce se retrage litera ei, sporeşte duhul”. „[Omul duhovnicesc] să se înalţe cu înţelepciune spre Duhul Sfânt prin studiul pătrunzător al Sfintei Scripturi, ridicându-se deasupra literei. Căci în El se află plinătatea bunătăţilor şi comorile ascunse ale cunoştinţei şi ale înţelepciunii, înlăuntrul cărora cel ce se învredniceşte să ajungă va afla pe Dumnezeu însuşi, înscris în tablele inimii prin harul Duhului, oglindind cu faţă descoperită slava lui Dumnezeu, prin ridicarea zăbranicului literei”.

    Dacă lumea nu știe despre dublu aspect al textului Sfintei Scripturi, măcar să fie lăsați alții să afle despre aceasta. Vorba Mântuitorului:
    ,,Vai vouă, cărturarilor şi fariseilor făţarnici! Că închideţi împărăţia cerurilor înaintea oamenilor; că voi nu intraţi, şi nici pe cei ce vor să intre nu-i lăsaţi.”

    Reply

  4. Daniel
    noiembrie 14, 2023 @ 7:32 pm

    Totuși nu am înțeles cine era femeia lui Cain? Cu subiect și predicat…!!! Cum o chema?? Adam+Eva= Abel și Cain. Abel este ucis de Cain și este înlocuit cu un nou născut= Set. In concluzie avem Adam, Eva, Set și Cain! Cain+”soția lui”= Enoh. => Să fie Marele Enoh de la sfârșitul lumii, împreună cu Ilie? Este destul de complicat…

    Reply

  5. Daniel
    noiembrie 14, 2023 @ 7:55 pm

    Ținutul Nod sau Pământul Nod (în ebraică ’eretz-Nod) este un loc evocat în Geneza / Facerea, situat „la răsărit de Eden”, care este situat în Afganistanul de astăzi. Cain s-a dus acolo, după ce l-a ucis pe fratele său Abel, apoi a construit acolo cetatea Enoh, denumită așa după fiul său, Enoh.

    Nod (נוד) este rădăcina ebraică a verbului לנדוד, „a rătăci”.

    Având în vedere sensul verbului….Se poate înțelege faptul că…Cain a ieșit din marea Cetate a Raiului și a rătăcit în zona de răsărit printr-un „club” unde a cunoscut-o pe soția sa…nu știm cum o cheamă, nici cine este, înspăimântat să nu fie ucis.

    E bine dacă îmi recomandați o carte bună cu privire la acest subiect ale sfinților părinți care să traseze concret aceste etape ale genezei/facerii!

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *