Skip to content

2 Comentarii

 1. Boitos
  decembrie 11, 2012 @ 10:17 am

  ,,Nu faceți niciun compromis niciodată, indiferent unde ați fi și orice ați face. Altfel o să vă pară rău mai târziu. E mare lucru să ai conștiința curată la bătrânețe”.
  Am auzit si eu aceasta idee cu compromisul de la cineva pe care l-am intalnit intamplator si care s-a compromis mult si a compromis si pe altii.Si dupa o vreme a vazut ca nu a facut bine.
  Da , este mare lucru sa poti pune capul pe perna seara, necompromis si sa ai batranete linistita , fara fantomele trecutului si ale constintei tale.
  In primul rand, noi, in aceasta lume trebuie sa avem grija de ceea ce ne-a dat Dumezeu ( de suflet, si apoi de trup ).Doar daca avem suflet bun si daca facem fapte bune , probabil ca si altii ne vor urma conduita.
  Daca suntem demni suntem pt. noi in primul rand si apoi pt altii.

  Reply

 2. Laura Stifter
  decembrie 12, 2012 @ 12:35 pm

  Foarte frumos articol, de o mare profunzime duhovnicească!
  De ce să fii demn de unul singur?
  Pentru că aşa te vrea Hristos!
  Ieri, la facultate, un părinte profesor mi-a spus o idee extraordinar de profundă, asemănătoare cu acele cuvinte din Pateric:
  „Există un singur păcat: neiubirea.
  Există o singură Lege: cea a iubirii”.
  Dumnezeu să ne ajute pe toţi ca, indiferent de împrejurările în care ne va fi dat să trăim, să-I urmăm poruncile, să-I rămânem credincioşi, aşa cum şi El continuă să-Şi reverse dragostea asupra noastră în mod necondiţionat, neţinând seama de slăbiciunile, greşelile, păcatele pe care noi le săvârşim zilnic.
  Împrejurările sunt dificile?
  Depinde şi de noi să le schimbăm!
  Suntem şi noi responsabili dacă ele nu se vor schimba!

  Domnul Hristos să fie cu noi!

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *