Skip to content

3 Comentarii

 1. Laura-optimista
  aprilie 6, 2011 @ 11:50 am

  Da, foarte interesant… Am observat că, săptămâna trecută, aţi publicat pe site şi viaţa Sfintei Maria Egipteanca, cu ocazia zilei ei de pomenire (1 aprilie). În seara aceasta, vom auzi citindu-se această minunată relatare a Sfântului Sofronie, iar duminica viitoare, a V-a din Postul Mare, este consacrată pomenirii aceleiaşi sfinte cuvioase maici.
  Spre deosebire de prima săptămână din post, când Canonul cel Mare a fost citit în patru părţi, unit cu slujba Pavecerniţei Mari, slujba la care vom participa astăzi este o denie, adică se va oficia Canonul Sf. Andrei Criteanul cu slujba Utreniei. Va fi o slujbă minunată… Sper să putem participa cât mai mulţi credincioşi, iar cei care, din motive binecuvântate, nu vor avea posibilitatea să meargă la biserică, vor putea asculta Canonul Sf. Andrei pe internet.
  Dumnezeu să fie cu noi toţi şi, pentru rugăciunile Sfintei Maria Egipteanca, să ne dăruiască puterea de a ne pocăi cu adevărat, spre a putea întâmpina cu inimile curate marele praznic al Învierii!

  Reply

 2. Laura Stifter
  martie 14, 2013 @ 9:08 pm

  Să nu uităm că, începând de luni, timp de 4 zile, în toate bisericile ortodoxe, se va oficia slujba Canonului cel Mare al Sfântului Andrei Criteanul (în 4 părţi), unit cu slujba Pavecerniţei Mari.
  Este o slujbă de o mare frumuseţe!!! Să n-o pierdeţi! Cei care nu puteţi merge la biserică, urmăriţi slujba la televizor (Trinitas), la radio Trinitas, sau măcar căutaţi-o pe internet!
  Mi-e tare dor de cântările minunate care, de fiecare dată când le ascult, îmi înflăcărează inima de dragoste pentru Hristos, de credinţă, nădejde, curaj şi bucurie duhovnicească.
  Pentru rugăciunile Sfântului Tău Andrei, Doamne Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, dăruieşte-ne puterea de a-Ţi cânta neîncetat în inimile noastre şi de a trăi totdeauna doar pentru şi în comuniune cu Tine! Amin!

  Reply

 3. Claudiu Balan
  martie 15, 2013 @ 7:13 am

  Doamne ajută, Laura.

  Vom pune un anunț pe site în această privință.

  Și mie mi-e dor de toată perioada Postului Mare.
  Abia aștept să înceapă.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *