Deniile ne pregătesc de Învierea Domnului!

rastignireaAm ajuns şi în săptămâna mare. E săptămâna în care nu mai avem nici o îndreptăţire pentru păcatele noastre. Nu mai am nici un motiv să mănânc mult, să mă cert, să judec pe alţii, să invidiez, să fiu leneş, să mă mândresc. Este săptămâna în care Biserica ne arată cum Dumnezeu, atotputernic, neajuns, neînţeles, nevăzut, mai presus decât orice minte, făcându-se Om se smereşte aşa de mult încât acceptă toate nedreptăţile, înjurăturile, scuipările, înjoselile, bătăile, chinurile ca să ne arate că i-a iubit pe oameni pâna la ultima lui suflare, şi n-a răspuns niciodată cu rău.

Aşa de mult a iubit Dumnezeu lumea încât chiar şi pe cruce fiind răstignit se ruga pentru păcatele celor care-L huleau. Era simplu ca Hristos Domnul  să riposteze, să coboare de pe cruce, să-şi arate puterea şă-i pedepsească pe toţi, dar era mai greu să se smerească, să sufere din dragoste, să-i iubească pe toţi şi să moară fără să zică nici un cuvânt rău. În ochii multora Hristos părea slab pentru că nu-şi arăta puterea, pentru că nici unul din ei nu simţea că după moarte mai este şi altceva. Toţi se gândeau că dacă moarte-L înghite pe Hristos, Cel ce a făcut atâtea minuni pe care nu le-a făcut nimeni de la începutul lumii, atunci moarte este mai puternică şi Hristos e slab.

Nu concepea nimeni că Iisus poate să intre în moarte şi să omoare moartea, şi mai apoi să revină în viaţa lor. Moartea pentru toţi era o cale fără întoarcere, căci cine s-a intors vreodată din mormânt?

Aseară au început deniile, printre cele mai frumoase slujbe din tot anul bisericesc. De obicei încep la ora 18 în toate bisericile. Vă recomand cu mare drag să vă duceţi. În săptămâna mare se ajunează în fiecare zi, adică nu se mânâncă nimic până seara şi nici nu se bea apă, iar în vinerea mare este post negru. E o perioadă extraordinar de frumoasă în care nu mai avem îndreptăţire să facem vreun păcat ci numai fapte bune.

Pe ultima sută de metri avem timp să ne pregătim mai bine pentru Înviere Domnului.

Adevărata libertate este trăirea fără de păcat!

(Visited 3 times, 1 visits today)