Skip to content

18 Comentarii

 1. anonim
  decembrie 28, 2010 @ 11:51 am

  De dependenta de pc si jocuri cum se scapa ?

  Reply

 2. Admin
  decembrie 28, 2010 @ 2:59 pm

  Salut anonim,

  De orice patima se scapa cu ajutorul lui Dumnezeu si prin indrumarea unui duhovnic.
  Nu e greu…sunt oameni care sunt tinuti de patimi mult mai grele: desfranare, bautura, tigari, droguri, etc. si reusesc sa se elibereze.

  Mergi la un preot, marturiseste-ti pacatul si din acel moment o sa vezi ca lucrurile se vor schimba.

  Doamne ajuta!

  P.S. O sa scriem un articol pe problema asta, oricum pana atunci mai poti citi acest articol despre World of Warcraft>

  https://www.ortodoxiatinerilor.ro/tinerii-in-societate/internetul-si-calculatoarele/6549-world-of-worcraft-wow-dependenta-jocurilor-dusa-la-desavarsire.html ([url][/url])

  Reply

 3. Alexa pentru Anca
  decembrie 28, 2010 @ 3:36 pm

  de dependenta de jocuri se scapa inlocuind-o cu dependenta de rugaciune 😉

  Reply

 4. Alexa
  decembrie 28, 2010 @ 3:37 pm

  pt Anonim era mesajul

  Reply

 5. Laura-optimista
  decembrie 28, 2010 @ 6:12 pm

  Dependenţa de droguri – o dramă
  Doamne ajută!
  Este foarte impresionantă această mărturie.
  Reţin că, atunci când eram în liceu, la o oră de religie, domnul profesor ne-a pus un film documentar despre toxicomani, în care erau înregistrate mărturiile mai multor tineri, care reuşiseră să renunţe la droguri, după foarte foarte multă suferinţă fizică şi psihică. M-a impresionat foarte mult acel film, după oră, nu mai eram în stare de nimic, pentru că m-au întristat cuvintele acelor tineri nefericiţi care, dintr-o dorinţă de a brava sau de a nu-şi strica imaginea în faţa prietenilor lor, au fost la un pas de a-şi distruge viaţa. Drogurile creează mai întâi o dependenţă cumplită. Nefericiţii, care consumă astfel de substanţe, îşi pierd libertatea, devenind în totalitate dependenţi de procurarea drogurilor. Ei sunt capabili de a face orice, de a renunţa la orice, doar pentru a obţine anumite substanţe, care NU le provoacă o stare de fericire, ci doar îi scapă, pentru moment, de acel sevraj care, din ceea ce am auzit, este imsuportabil. După aceea, în timp, aşa cum scria şi în articol, sărmanii toxicomani cad în depresie, devin labili psihic, conştientizându-şi neputinţa de a depăşi acel cerc vicios în care au intrat şi realizând faptul că, din cauza drogurilor, ei au devenit complet marginalizaţi, incapabili de a comunica şi de a gândi în mod liber şi constructiv. După ce consumă droguri în mod sistematic mai mult timp, dacă nu sunt ajutaţi(pentru că nu prea mai depinde de ei) să renunţe la această dependenţă înfricoşătoare, aceşti tineri se îmbolnăvesc şi mor, pentru că substanţele pe care le consumă (şi care bine ar fi să nu mai existe niciodată!) le distrug trupul şi sufletul.
  În filmul, pe care v-am spus că l-am văzut în liceu, tinerii care, ajutaţi de Dumnezeu şi de familiile lor, reuşiseră să se elibereze de dependenţa de droguri, relatau faptul că, iniţial, au acceptat să consume astfel de substanţe la insistenţa celor din anturajul lor, care-i ironizau, numindu-i "fricoşi". Alţii s-au drogat prima dată din curiozitate, neştiind că acele substanţe, o dată introduse în corp, deja lucrează şi creează dependenţă. După ce au consumat prima doză de drog, sărmanii tineri au început să se simtă foarte rău, să aibă o stare generală foarte neplăcută, dar, deşi nu mai voiau să audă de acele droguri, nu au mai putut renunţa, decât după ce, fără voia lor, cu forţa, au fost duşi la dezintoxicare, pentru că dependenţa de care sufereau nu era doar pe fond psihic, ci devenise fizică, biologică, astfel încât a fost absolut necesar să fie ajutaţi(chiar împotriva voinţei lor, fiindcă altfel ar fi murit) să depăşească acea stare critică.
  Părinţii unuia dintre tinerii, care şi-a relatat experienţa dramatică, povesteau, plângând, faptul că, în perioada în care fiul lor se droga, se aşteptau ca în orice clipă să primească un telefon… şi să fie anunţaţi că băiatul lor a fost găsit mort. Nu s-a întâmplat aşa, pentru că l-au internat la timp în spital şi, cu ajutorul lui Dumnezeu, problema s-a rezolvat… deşi cu foarte multă suferinţă.
  Mă întreb, în acest sens, cum este posibil ca aceşti tineri să fie atât de naivi, încât doar pentru a nu fi ironizaţi de către prieteni, sau pentru a-şi satisface o curiozitate aiuristică şi prostească(să-mi fie iertat limbajul colocvial), să-şi distrugă viaţa şi relaţia cu Dumnezeu, condamnându-se pe ei înşişi la o existenţă nefericită, plină de deznădejde şi de singurătate şi, în cele din urmă, la moarte. Ce curiozitate este aceasta? Sunt curioşi să vadă cum este să nu mai fii conştient, să nu mai dispui de tine însuţi, să-ţi pierzi total libertatea şi să mori ca sclav al unei substanţe create de către un grup de criminali, care profită de naivitatea oamenilor, pentru a-i distruge? Aceasta este o curiozitate naivă şi chiar patologică, sinucigaşă, care nu poate avea decât efecte negative! Să fugim, aşadar, de această ispită a sinuciderii prin droguri, să nu "experimentăm" ceea ce ştim că sigur ne va creea grave probleme trupeşti şi sufleteşti şi, în cele din urmă, ne va duce la moarte! Ştiu că ceea ce spun este sinistru şi că scriu într-un limbaj foarte autoritar, ca şi cum aş fi o mare personalitate, care ştie totul. Totuşi, nu mă ruşinez de această atitudine, pentru că problema drogurilor este bine cunoscută(nu trebuie să fii mare cercetător pentru a şti că drogurile, o dată introduse în organism, îţi distrug viaţa) şi doar cei naivi, care se lasă amăgiţi şi sunt incapabili de a analiza situaţiile cu simţ critic, mai pot crede în minciuna periculoasă, potrivit căreia consumul drogurilor ar fi inofensiv.
  Să-i ajute Dumnezeu pe toţi cei care deja sunt dependenţi să accepte tratamentul medical şi astfel, chiar dacă vor avea mult de suferit, să reziste, pentru a-şi reface viaţa! Să-i ajute Dumnezeu pe toţi aceşti tineri să nu deznădăjduiască, pentru că, oricât ar fi de greu, cu ajutorul Domnului şi, dacă vor avea o voinţă puternică, îşi vor putea reveni, vor putea depăşi situaţia dramatică în care se află, pentru că Mântuitorului nostru nimic nu-I este cu neputinţă.
  Doamne, fii cu noi!

  Reply

 6. Laura-optimista
  decembrie 28, 2010 @ 6:28 pm

  În legătură cu substanţele halucinogene care au fost legalizate în Occident(nu le scriu denumirea, fiindcă nu vreau să dau nimănui idei negative), ştiu o întâmplare destul de tristă. Astfel, un prieten mi-a relatat că, în urmă cu un an, a mers într-o excursie în Italia, împreună cu mai multe persoane. În timpul acelei excursii, unul dintre membrii grupului, dintr-o curiozitate copilărească, a fumat o ţigară care conţinea un drog legalizat, mai puţin periculos şi, după puţin timp, a început să se simtă foarte rău. Sărmanul tânăr a ratat toată excursia, fiindcă, în următoarele zile, până când s-au întors în România, nu a putut participa la nicio activitate alături de ceilalţi, ci a stat singur în hotel, simţindu-se foarte rău.
  Sfântul Apostol Pavel ne îndeamnă să nu ne îmbătăm de vin, ci să ne umplem de Duhul Sfânt şi cred că, parafrazând acest îndemn apostolic, am putea spune şi noi: NU experimentaţi drogurile, care vă pun în pericol viaţa aceasta şi mântuirea, ci vă umpleţi de Duhul!
  Domnul să fie cu noi!
  P S. Dacă acest articol va fi citit de către tineri, care încă suferă de dependenţa de droguri, aş vrea să-i încurajăm împreună, să-i asigurăm că, dacă vor avea încredere neclintită în Domnul nostru Iisus Hristos şi vor face tot ceea ce le vor indica medicii, vor fi salvaţi şi, chiar dacă pare neverosimil, îşi vor putea continua viaţa liniştiţi, bucurându-se de toate darurile, pe care Domnul ni le-a dăruit. Doamne ajută!

  Reply

 7. alt anonim
  decembrie 28, 2010 @ 10:11 pm

  dar de dependenta de malahie cum scapi? astept raspuns…

  Reply

 8. Andrei
  decembrie 28, 2010 @ 10:16 pm

  alt anonim-intra la articolul "masturbarea" acolo vei gasi o multime de solutii, tema asta este foarte intens discutate.
  Dumnezeu sa te ajute!

  Reply

 9. Admin
  decembrie 28, 2010 @ 10:23 pm

  Salut, noi avem o lista cu articole si cu comentarii foarte multe care au tratat problema masturbarii. Le poti gasi aici pe toate:

  https://www.ortodoxiatinerilor.ro/sexualitate/masturbarea.html ([url][/url])

  Reply

 10. Andrei
  decembrie 28, 2010 @ 10:30 pm

  Scuza-ma Admin,ca miam dat repede cu parerea.

  Reply

 11. Admin
  decembrie 28, 2010 @ 10:35 pm

  Stai linistit Andrei.

  Reply

 12. alt anonim
  decembrie 29, 2010 @ 8:00 am

  admin leam citit cred ca pe toate de acolo dar tot degeaba 🙁

  Reply

 13. Admin
  decembrie 29, 2010 @ 9:07 am

  Salut "alt anonim"

  Ai incercat sa mergi sa-ti marturisesti pacatele unui preot si sa-i urmezi sfaturile?

  Reply

 14. alt anonim
  decembrie 29, 2010 @ 8:21 pm

  am fost, ma sfatuit am citit articole am aflat unele altele dar tot nuj ce sa fac

  Reply

 15. Admin
  decembrie 29, 2010 @ 10:10 pm

  Ai incercat sa aplici sfaturile parintelui si sfaturile pe care le-ai gasit in articole?

  Reply

 16. Saurian
  decembrie 30, 2010 @ 7:20 am

  Admin, cred că respectiva persoană trebuie în primul rând să înţeleagă că nu este o reţetă ce te scapă în două săptămâni de acest păcat. În cele din urmă e vorba de o luptă cu tine însuţi iar toate celelalte sfaturi sunt doar nişte ajutoare secundare în această problemă. Dacă nu porneşti o luptă puternică cu orice gând păcătos ce apare în inima ta ( prin rugăciune ) toate celelalte sfaturi nu te prea ajută. Cel puţin asta e părerea mea.

  Reply

 17. Saurian
  decembrie 30, 2010 @ 7:25 am

  Acum am văzut ce mi-a trimis o prietenă în legătură cu păcatul masturbării de care nu poţi scăpa: http://www.youtube.com/watch?v=ZqDIXDV3Dio

  Reply

 18. Lili
  martie 20, 2011 @ 8:15 pm

  Este groaznic faptul ca tot mai multi tineri ajung sa consume droguri.Ajung sa-si distruga viata.Dependentii de droguri sufera cumplit.Esta ca o boala,dependenta,mai rau este ca sufera si cei din jurul lor,mai ales familia.Intr-o perioada era un serial la televizor "Clona",era o productie braziliana.De obicei nu ma uit la seriale,ma uit foarte rar la TV(am doar o lista cu anumite filme care mi-s preferate si le vizionez,in rest nu ma dau in vant dupa emisiuni,seriale,show-uri),dar serialul acela mi-a placut si mi s-a parut destul de moralist.Abordeaza mai multa teme,dar una dintre temele cele mai importante este depdenta de droguri.Arata cat de mult sufera un tanar care a inceput sa ia droguri,arata cat de usor poti cadea in "jocul" drogurilor,cand de usor ajungi pe marginea prapastiei.Pana sa vad serialul stiam ca drogurile fac rau,distrug sanatatea,viata,dar niciodata nu mi-am putut inchipui ca pot sa te distruga pe tine ca om,sa te dezumanizeze.Drumul drogurilor este drumul spre o moarte lenta,dar sigura.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *